UEFA Avrupa LigiTemsilcilerimizin Avrupa Ligi'ni kazanma ihtimalleri belli oldu! Galatasaray ezeli rakiplerini geçti

Temsilcilerimizin Avrupa Ligi'ni kazanma ihtimalleri belli oldu! Galatasaray ezeli rakiplerini geçti

16.09.2024 - 18:59 | Son Güncellenme:

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın turnuvada neler yapabileceği ile ilgili sürpriz bir tahmin ortaya çıktı. İşte detaylar...

Temsilcilerimizin Avrupa Ligini kazanma ihtimalleri belli oldu Galatasaray ezeli rakiplerini geçti

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ülkemizi aynı anda Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Football Meets Data şirketi de UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımların muhtemel ilerlemesini paylaştı. Buna göre Süper Lig devlerinin turnuvada nasıl bir performans sergileyeceği de simülasyon tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN ORANI

Simülasyona göre Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma ihtimali yüzde 7. Siyah-Beyazlılar'ın turnuvada yarı finale yükselme ihtimali yüzde 2 iken finale kalma ve şampiyon olma ihtimali ise yüzde 1.

FENERBAHÇE İÇİN ÇEYREK FİNAL İHTİMALİ YÜKSEK

Ülkemizi temsil eden bir diğer takım olan Fenerbahçe'nin çeyrek finale kalma ihtimali ise epey yüksek. Simülasyona göre Sarı-Lacivertlier yüzde 28 oranla UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalabilir.

Sarı-Lacivertliler'in yarı final ihtimali yüzde 15 iken final ihtimali yüzde 7, şampiyon olma ihtimali ise yüzde 4.

EN YÜKSEK ORAN GALATASARAY'IN

Son iki senenin şampiyonu Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselme ihtimali, temsilcilerimiz arasında en yüksek orana sahip takım olarak göze çarpıyor. Sarı-Kırmızılılar, yüzde 35 ihtimalle turnuvada çeyrek finale kalabilecek.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde yarı finale kalma oranı yüzde 17, finale kalma oranı yüzde 8 ve şampiyon olma oranı ise yüzde 4 .

Ayrıca Galatasaray, Avrupa Ligi'ni kazanma şansı bakımından 10. sırada yer alırken son 24'e kalma şansı bakımından ise 2. sırada yer alıyor.