GalatasarayFatih Terim: Kerem Aktürkoğlu için beni aradılar | Benfica'ya gitmesi sürpriz değil

Fatih Terim: Kerem Aktürkoğlu için beni aradılar | Benfica'ya gitmesi sürpriz değil

16.09.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim Portekiz basınına Kerem Aktürkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Kerem Aktürkoğlu için beni aradılar | Benficaya gitmesi sürpriz değil

Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim Portekiz basınından O Jogo'ya Benfica ve Kerem Aktürkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

FATİH TERİM: KEREM BİR LİDER
Kerem Aktürkoğlu, sizin takımınızın kaptanlarından biriydi, saha içi ve saha dışında bir lider midir?
"Tabii ki, öyle. Galatasaray’da dört yıl geçirdi belki ama daha da büyük gelişim gösterdi. Orada büyüdü ve başka bir oyuncu hâline dönüştü.
Takımdaki gençlerin her zaman yardım için kapısını çalacağı biri oldu; her zor anda inisiyatif aldı, birçok maçtan sonra her zaman en önde onu gördü Galatasaray taraftarı. Sahada Galatasaray için yaptıklarıyla da bunu desteklemeyi başardı. Benfica çok özel bir oyuncu transfer etti."

BEFİCA'YA GİTMESİ SÜRPRİZ DEĞİL
"Benim için Benfica’ya gitmesi hiç sürpriz değil; çünkü o, Avrupa’nın en iyi kanat oyuncularından biri. Kısa süre içerisinde siz de tanıklık edeceksiniz.

Haberin Devamı

Avrupa’da da onun kadar rahat pozisyona girebilen çok az oyuncu olduğunu göreceksiniz. Ben, Kerem’in her gün, bir gün öncesinden daha ileride olacağından eminim. Benfica’daki gelişimini izlemek için de açıkçası heyecanlıyım ve sabırsızlıkla bekliyorum. Kerem Aktürkoğlu, kötü giden bir maçta takımın modunu da yükseltebilir. Bu sezon birçok kez bunu göstereceğinden eminim.

Saha içinde çok fedakâr bir oyuncu. Oyunun her iki tarafında da her teknik direktörün takımında görmek isteyebileceği tarzda bir isim. Galatasaray’daki sayılarına baktığınızda rahatlıkla görebileceğiniz üzere, her sezon çift haneli skor katkısı yapabiliyor. Birçok maçta kilidi açabilecek kadar yetenekli. Son yıllarda duran toplarda da çok etkili hâle geldi. Hem serbest vuruşlarda hem de köşe vuruşlarında gole katkı yapabilir. Estadio da Luz’dan çıkan gol seslerini şimdiden duyabiliyorum."

"Kerem Aktürkoğlu, kısa süre içerisinde, yalnızca Türk gençleri için değil, kalbinde futbol oynama hevesi bulunduran herkes için bir esinlenme öyküsüne siz de tanıklık edeceksiniz. O, Türkiye’de profesyonel ligin en alt kademesinde, 4. seviye ligden, Türkiye’nin en büyük kulübüne geldi. Hikâyenin başında, eski bir teknik direktör arkaşımla yaptığım bir görüşme var.

KEREM'İN HOCASI BENİ TELEFONLA ARADI, HEMEN İZLEDİK
Meslektaşım, o yıl Kerem Aktürkoğlu’nun teknik direktörlüğünü yapıyordu. “Takımımda çok yetenekli bir oyuncu var; ama sadece senin elinde bir yıldıza dönüşebilir” dedi beni arayarak. Hemen izledik, çok beğendim. Ekip arkadaşlarımdan Kerem’i bizzat yerinde izlemelerini, onunla sürekli iletişim hâlinde kalmalarını istedim. Sezon sonunda Galatasaray’a kazandırdık.

Haberin Devamı

Fatih Terim: Kerem Aktürkoğlu için beni aradılar | Benficaya gitmesi sürpriz değil

Kariyerinde ilk kez Süper Lig’de oynayacaktı. Onu yavaş yavaş Türk futboluna kazandırmak istedim, ilk yıl zamanla süresini artırdı. Takip eden yıllarda, hem Galatasaray’da hem Milli Takım’da çok önemli bir oyuncu hâline geleceğini söylüyordum ona. Ancak sabırlı olmalıydı, yeteneklerinin farkında olmalıydı. Çok güzel bir plan dâhilinde, özel bir gelişim gösterdi. Onun için çok mutluyum, onunla gurur duyuyorum."

RUI COSTA SÖZLERİ
Rui Costa, çok zeki bir futbol adamı. Fiorentina’dan Milan’a gittiğimde, “eğer bir transfer hakkım varsa, Rui Costa’yı istiyorum” dememin çok fazla nedeni vardı. O, futboldan ve futbolcudan çok iyi anlar. Bu konuda bir uzmandır, şu anki konumunda da çok başarılı.

Haberin Devamı

BENFICA MAÇINI SEYREDECEĞİM
Transferin son gününde Kerem’i kadrolarına dâhil etmelerine sevindim. Açıkçası imza seremonisinde, çok sevdiğim ve üzerinde emeğimin olduğunu bildiğim iki eski öğrencimi görmek beni duygulandırdı. En kısa zamanda, Lizbon’a gelerek bir Benfica maçı izleyeceğim. Böylelikle hem Rui Costa’yı hem de Kerem’i bizzat destekleme fırsatım olacak."