SkorerSüper Kupa finalinin golleri

Süper Kupa finalinin golleri

18.08.2008 - 11:04 | Son Güncellenme:

Dakika 67 Kewell... Dakika 73 Nonda... Ve 88'de Mehmet Topuz... Süper Kupa finalinin gollerini izlemek için tıklayın...

Süper Kupa finalinin golleri

Almanya’da oynanan Süper Kupa finalinde Galatasaray, Kayserispor’u yenerek tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine taşıdı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıktan yeni kurtulan Kewell maça damgasını vurdu. Avustralyalı yıldız 65. dakikada oyuna girer girmez bir gol attı, bir de Nonda’ya asist yaptı

Haberin Devamı

İkincide geldi Galatasaray, Almanya’nın Frankfurt kentinde 2006 yılında oynanan maçta Beşiktaş’a kaptırdığı Süper Kupa’yı, Kayserispor’u devirerek ilk kez müzesine taşıdı. Sarı-kırmızılı takıma kupasını Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve başkan adayı Mahmut Özgener verdi. Kaptan Hasan Şaş ile Ayhan kupayı coşkuyla havaya kaldırırken, sarı-kırmızılı oyuncular da büyük sevinç yaşadı.

Türkiye Süper Ligi’nin son şampiyonu Galatasaray ile, Türkiye Kupası’nın son sahibi Kayserispor arasında, güzel ve çekişmeli bir maç izledik dün gece Almanya’da. Hem yeni sezon öncesinde lig heyecanının şöyle bir tadına baktık, hem de Türk takımlarını her yıl gelenekselleşen bu organizasyonlarla kucaklayan gurbetçilerimizle birlikte, felekten bir futbol gecesi çaldık...
Zevkli bir maç izlediğimizi söyledik, çünkü sahada sadece futbolu oynayan ve oynamayı düşünen oyuncular vardı, her iki takım adına da... Ne centilmenliğe ters düşecek bir hareket ne de futbolu gölgede bırakacak bir davranış sergilendi. Adına yakışır, süper bir maç oldu.
Daha birinci dakikada Saidou’nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Mehmet Topuz, ceza sahasına girmeden yerden sert bir şutla kaleyi denedi. Ancak top az farkla direğin dibinden dışarıya çıktı. Kayserispor hızlı başlamıştı.
5. dakikada bu kez Mehmet Eren’in şutu Aykut’un kucağında kaldı.
23’de Mehmet Topuz’un uzaktan sert bir şekilde kullandığı frikik atışını, Aykut son anda uçarak kornere çelmeyi başardı.

Haberin Devamı

İkinci yarı tablo değişti
35’te Mehmet Topuz’un sol kanattan kullandığı köşe atışından gelen topa Puroviç yükselerek kafayı vurdu. Üst direkten geri dönen bu topla Kayserispor mutlak bir golü kaçırmış oldu.
Galatasaray ilk yarıda ne doğru düzgün organize bir atak geliştiribiliyor, ne de gollük pozisyonlara girebiliyordu. Arda’nın yokluğunda sol kanadı eski günlerdeki gibi teslim alan kaptan Hasan Şaş’ın bir iki girişimi dışında, özellikle kaybedilen toplar yüzünden sarı-kırmızılı takım adına ciddi bir atak gelişmedi.
İkinci yarıda daha derli toplu bir oyun sergilemeye başlayan Galatasaray, aradığı pozisyonları ve golleri de bulmaya başladı.
58. dakikada Hasan Şaş sol kanatta topla buluşup rakibinden sıyrılarak pasını Nonda’ya verdi. Kongo’lu oyuncunun sol çaprazdan yerden sert şutu yandan auta gitti.
67’de Hasan Şaş sağ kanattan sökerek götürdüğü topla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Aut çizgisinin hemen dibinden ortasını arka direğe doğru yaptı. Oyuna girer girmez ilk gol pozisyonuna giren Kewell yükselerek kafayı vurdu ve durumu 1 - 0 yaptı.
Yediği gole hemen cevap verme şansını yakalayan Kayserispor, 68’de ceza sahası içine gelen Mehmet Eren gelişine vurduğu voleyle heyecanlandı, ancak kaleci Aykut gole izin vermedi.
73’de Kewell’ın ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Nonda, ceza sahası içinde yerden şık bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2 - 0 yaptı.
88’de sahneye çıkan Mehmet Topuz, sol çaprazdan attığı şık golle farkı indirerek maçın sonucunu 2-1 olarak ilan etti.

Haberin Devamı

 İşte Galatasaray'ın golleri

İşte Mehmet Topuz'un attığı gol