Milli Takım Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti! Yunus Akgün'den inanılmaz pas, Merih'ten ilginç tesadüf

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti! Yunus Akgün'den inanılmaz pas, Merih'ten ilginç tesadüf

05.06.2022 - 00:14 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1. Grup ilk hafta mücadelesinde Faroe Adaları ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakayı A Milli Futbol Takımı farklı kazandı. Ay-Yıldızlılarda Serdar Dursun tarihe geçti. Öte yandan Yunus Akgün bir ilk yaşadı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti Yunus Akgünden inanılmaz pas, Merihten ilginç tesadüf

UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1. Grup ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları'nı konuk etti. Heyecan dolu mücadele A Milli Futbol Takımı'nın farklı galibiyetiyle tamamlandı. Serdar Dursun, Türkiye tarihine geçti. Öte yandan Yunus Akgün bir ilk yaşadı. Merih Demiral da az rastlanır bir tesadüfe imza attı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

FERDİ İLK KEZ FORMA GİYDİ

Fenerbahçe forması giyen ve milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Ferdi Kadıoğlu, Faroe Adaları maçıyla birlikte ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giydi. Tecrübeli futbolcu müsabakaya Fenerbahçe'den alışık olduğu sol bek mevkisinde başladı.

KUNTZ'TAN FERDİ MESAJI

A Milli Futbol Takımı'nın Faroe Adaları ile oynadığı müsabaka öncesinde TRT Spor'a konuşan Stefan Kuntz, Ferdi Kadıoğlu sorusuna cevap verdi. Alman teknik direktör genç oyuncuyla ilgili, "Tek bir oyuncu üzerine odaklanmayalım ama Ferdi için tabii ki tek beklentimiz, Fenerbahçe ile oynadığı gibi güzel performans sergilesin. Bırakalım göstersin oyununu" diye konuştu.

MİLLİLER 4'LÜ SAVUNMAYA DÖNDÜ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Faroe Adaları maçında taktik değişikliğine gitti. A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz ve hazırlık maçında İtalya'ya karşı oynadığı müsabakalarda üçlü savunma ile takımını sahaya süren Alman teknik direktör, iki mücadele sonra dörtlü savunmaya döndü.

Haberin Devamı

9 BİN 515 KİŞİ İZLEDİ

A Milli Futbol Takımı'nın Faroe Adaları ile oynadığı müsabakayı az sayıda taraftar takip etti. Faroe Adaları ile oynanan mücadelede Başakşehir Fatih Terim Stadyumu tribünlerinde 9 bin 515 izleyici yer aldı.

CENGİZ'DEN MUHTEŞEM GOL

Karşılaşmada gol perdesini açan isim Cengiz Ünder oldu. Kendi yarı alanında topu alan Halil Dervişoğlu'nun derinlemesine pasında Kerem Aktürkoğlu savunmanın arkasına hareketlendi. Kerem Aktürkoğlu'nun hareketlendiği pozisyonda Faroe Adaları kalecisi kalesini terk etti. Nielsen'den seken top Cengiz Ünder'in önünde kaldı. Cengiz Ünder sol ayağıyla aşırtma bir vuruş yaparak A Milli Futbol Takımı 37'nci dakikada 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti Yunus Akgünden inanılmaz pas, Merihten ilginç tesadüf

13'ÜNCÜ GOLÜNÜ ATTI

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli isimlerinden Cengiz Ünder, Ay-Yıldızlı forma altında 39'uncu maçında 13'üncü kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

HALİL FARKI 2'YE ÇIKARTTI

Müsabakanın 47'nci dakikasında Halil Dervişoğlu farkı ikiye çıkardı. ORta çizgide topla buluşan Doğukan Sinik'in pasında Enes Ünal bekletmeden Halil Dervişoğlu'nu gördü. Rakip yarı alanında topla buluşan Halil Dervişoğlu, meşin yuvarlağı yaklaşık 40 metre sürdü ve düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Haberin Devamı

HALİL'DEN 5'İNCİ GOL

A Milli Futbol Takımı'nın yeni isimlerinden Halil Dervişoğlu bu golle birlikte Ay-Yıldızlı forma altında 5'inci kez fileleri havalandırdı. Halil Dervişoğlu şu ana kadar A Milli Futbol Takımı formasını 10 kez giydi.

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti Yunus Akgünden inanılmaz pas, Merihten ilginç tesadüf

CENGİZ OFSAYTA TAKILDI

Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında A Milli Futbol Takımı'nda Cengiz Ünder, Halil Dervişoğlu'nun pası sonrası rakip ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcunun plasesinde top ağlarla buluştu. VAR incelemesinin ardından Cengiz Ünder'in ofsaytta olduğu tespit edildi ve ağlarla buluşan top gol değeri kazanmadı.

ENES OFSAYTA TAKILDI

Mücadelenin 60'ıncı dakikasında Doğukan Sinik sol kanattan sert bir orta yaptı. Ceza sahasına çıkan topu yay üzerinden Hakan Çalhanoğlu kaleye gönderdi. Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşunda top kaleciden sekip Enes Ünal'ın önünde kaldı. Enes Ünal'ın ağlara gönderdiği meşin yuvarlak ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Haberin Devamı

YUNUS AKGÜN İLK KEZ FORMA GİYDİ

A Milli Futbol Takımı'na daha önce davet edilen ancak forma şansı bulamayan Yunus Akgün, Faroe Adaları maçının 80'inci dakikasında oyua girdi. 21 yaşındaki oyuncu Ay-Yıldızlı formayı ilk kez giyme başarısı gösterdi.

HAKAN ORTALADI, SERDAR ATTI

Karşılaşmanın 82'nci dakikasında A Milli Futbol Takımı'nın kullandığı köşe vuruşunda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan Çalhanoğlu'nun ortasında düzgün bir vuruş yapan Serdar Dursun fileleri havalandırdı.

GOL SEVİNCİ DİKKAT ÇEKTİ

A Milli Futbol Takımı'nda Serdar Dursun, Cristiano Ronaldo'yla özdeşleşen 'siu' sevincini yaptı. Tüm taraftarlar tecrübeli golcünün bu sevincine ortak oldu.

SERDAR TARİHE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre; Serdar Dursun, A Milli Takım tarihinde görev yaptığı ilk beş maçta 4 ve üzeri gol kaydeden altıncı oyuncu oldu. Bunu daha önce Zeki Rıza Sporel, Reha Eken, Oktay Derelioğlu, Metin Oktay ve Suat Mamat başarmıştı.

Haberin Devamı

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti Yunus Akgünden inanılmaz pas, Merihten ilginç tesadüf

Opta'nın verilerine göre; A Milli Takım tarihinde attığı gollerin tamamını oyuna sonradan girdiği maçlarda kaydeden oyuncular arasında en fazla gol sevinci yaşayan isim Serdar Dursun.

YUNUS'TAN MUHTEŞEM ASİST

A Milli Futbol Takımı'nda ilk kez oynayan Yunus Akgün, 85'inci dakikada muhteşem bir topuk pası verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Merih Demiral fileleri havalandırdı ve skoru 4-0'a getirdi. Merih Demiral, A Milli Futbol Takımı formasıyla ikinci golünü de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda atmış oldu.

Son dakika: Serdar Dursun tarihe geçti Yunus Akgünden inanılmaz pas, Merihten ilginç tesadüf

A Milli Futbol Takımı'nda tarihi bir performans gösteren Serdar Dursun müsabakanın ardından TRT Spor'un sorularını cevapladı. Tecrübeli futbolcu, "Önemli maç. Gruba iyi başlamak istiyorduk. Grubun favorisiyiz ama böyle maçlar kolay olmuyor. Kilidi açman lazım. Ben de tabii ki her maçta elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bugün de nasip oldu, mutluyum" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nda Burak Yılmaz'ın veda etmesinin ardından gol yollarındaki isimlere değinilmesi üzerine Serdar Dursun, "Önemli oyuncular var. Önemli takımda oynuyorlar. Bu takımda herkes ilk 11'de oynamak istiyor, kadroya girmek istiyor. Her maçta gol katkısı sağlamak istiyor. İnşallah hepimiz golleri buluruz, milli takımı yukarı çıkarırız" cevabını verdi.

Red Bull Salzburg'un 2021-22 sezonunda attığı en iyi goller