GalatasarayGalatasaray'da Wilfried Zaha valizlerini topladı! İşte yeni adresi

Galatasaray'da Wilfried Zaha valizlerini topladı! İşte yeni adresi

12.08.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Galatasaray forması giyen Wilfried Zaha ayrılık için geri sayıma geçti. Yıldız futbolcunun yeni adresinin belli olduğu öğrenildi.

Galatasarayda Wilfried Zaha valizlerini topladı İşte yeni adresi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da beklenen ayrılığın gerçekleşmek üzere olduğu ortaya çıktı. 31 yaşındaki kanat oyuncusunun ayrılık için valizlerini topladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takıma veda etmeye hazırlanan Wilfried Zaha'nın yeni adresinin netlik kazandığı aktarıldı. A Spor'un haberine göre; Wilfried Zaha'nın Premier Lig ekibi Leicester City ile anlaştığı belirtildi.

31 yaşındaki kanat oyuncusunun İstanbul'dan ayrılmak ve İngiltere'ye gitmek için valizlerini topladığı kaydedildi. Evrak işlemlerinin tamamlanmasının ardından Galatasaray'ın resmi açıklamayı yapacağı vurgulandı.

Galatasarayda Wilfried Zaha valizlerini topladı İşte yeni adresi

MALİYETİ FAZLA GELDİ

Wilfried Zaha'nın yıllık maliyetinin 9 milyon euroyu bulması nedeniyle elden çıkarılmasına karar verildiği aktarıldı. Galatasaray'ın Leicester City'den alacağı bedelin 9 milyon euro civarında olacağı kaydedildi.

Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 mağlup olunan maçın ardından Okan Buruk'un Wilfried Zaha ile ilgili sözleri dikkat çekmişti. Okan Buruk, Zaha'nın saha içi taktiğini takım arkadaşlarına yanlış aktardığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

HATAYSPOR MAÇI KADROSUNDA YOK

Wilfried Zaha, Galatasaray'ın Süper Lig'in ilk haftasında oynadığı Hatayspor maçı kadrosunda yer almamıştı. 31 yaşındaki kanat oyuncusu için konuşan Okan Buruk şu sözleri dile getirmişti:

"Maç öncesi konuştuk. Kadroda olmadı, onun da istemesi gerekiyordu. O da oynamama yönünde fikir belirtti. Bizim oyuncumuz, daha ayrılmadı. Geçen seneki şampiyonlukta da önemli payı var."

Galatasarayda Wilfried Zaha valizlerini topladı İşte yeni adresi

15 GOLE KATKI SAĞLADI

Wilfried Zaha, Galatasaray kariyerinde 45 maçta forma şansı buldu. 31 yaşındaki kanat oyuncusu, bu karşılaşmalarda 10 gol atma başarısı gösterdi. Yıldız futbolcu, takım arkadaşlarına 5 asist yaptı.

Wilfried Zaha'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. 31 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 11 milyon euro.

Crystal Palace altyapısında yetişen Wilfried Zaha daha sonra Manchester United'a transfer oldu. Bir süre Cardiff City'de kiralık olarak forma giyen tecrübeli futbolcu, 2014-2015 sezonunda Crystal Palace'a geri döndü. Galatasaray, 2023-2024 sezonu başında Wilfried Zaha'yı bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattı.

Wilfried Zaha, Fildişi Sahili Milli Takımı'nda 33 karşılaşmada süre aldı. 31 yaşındaki kanat oyuncusu, bu mücadelelerde 5 kez rakip fileleri havalandırdı.