FenerbahçeLille'de Thomas Meunier, Fenerbahçe'ye meydan okudu! Taraftarı kızdıracak açıklama

Lille'de Thomas Meunier, Fenerbahçe'ye meydan okudu! Taraftarı kızdıracak açıklama

12.08.2024 - 11:29 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında yarın Fransa'nın Lille ekibini ağırlayacak. Sezon başında Trabzonspor'dan ayrılan ve Lille'e giden Thomas Meunier, mücadele öncesi çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

Lillede Thomas Meunier, Fenerbahçeye meydan okudu Taraftarı kızdıracak açıklama

 

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında yarın Fransa'nın Lille ekibini ağırlayacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek.

Haberin Devamı

Sanchez'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapacak. Maçta dördüncü hakemlik görevini ise Guillermo Cuadra üstlenecek. İlk maçta rakibine deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, taraftarı önünde kendisini play-off turuna taşıyacak skoru almaya çalışacak.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE HASRET

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda yer alan sarı-lacivertli takımın, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterebilmesi için 2 rakibini daha geçmesi gerekiyor. Devler Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında bu kupanın grup aşamasında yer aldı.

Haberin Devamı

MEUNİER'DEN OLAY SÖZLER

Maç öncesi ise çok konuşulacak açıklamalar yakından tanınan bir isimden geldi. Sezon başında Trabzonspor'dan ayrılan Thomas Meunier, Lille'in yolunu tutmuştu. Belçikalı tecrübeli sağ bek, Fenerbahçe maçı öncesi Fransız basınına çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Deneyimli futbolcunun özellikle Fenerbahçe'ye şans tanımaması gündem oldu.

Lillede Thomas Meunier, Fenerbahçeye meydan okudu Taraftarı kızdıracak açıklama

Meunier'nin açıklamaları şu şekilde:

'İLK MAÇTA DAHA DOMİNANT OYNADIK'

İlk maçta fena oynamadık ve Fenerbahçe'ye karşı sahada daha dominant bir oyun ortaya koyduk. Genel olarak ilk maçımızdan memnun bir şekilde ayrıldık. Gol atmak her zaman kolay olmuyor ve bir anda yüklenirseniz 3-0'gibi bir skorla da mağlup olursunuz. Bundan dolayı kademeli bir şekilde hücum yapmak daha iyi bir avantaj sağlayabiliyor.

'TARAFTARLAR BİR ANDA TAKIMLARINA KARŞI OLUYORLAR'

Türkiye'de oldukça sıcak bir atmosfer, bir coşku var. Türkler tutkulu taraftarlar ve bu yönleriyle biliniyorlar. Bu coşku sırasında taraftarlar çabucak takımlarına karşı dönebiliyorlar. Bunun birkaç kez yaşandığına şahit oldum. Bu yüzden oyunumuza odaklanmamız, korkmadan oynamamız, baskın futbol oynamamız ve rakiplerimizi mümkün olan en kısa sürede oyun dışı bırakmamız gerekiyor. Gerisini stadyum halledecektir. Böyle bir atmosfer beni motive eder ve futbolun ruhunda bu var. Bu tür maçları her yıl oynamıyoruz. Yapmamız gereken tek bir şey var: orada olduğumuzu ve rakiplerimiz için bunun kolay olmayacağını göstermek.

Haberin Devamı

'ORAYA BOŞUNA GİTMEDİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ'

Genç futbolcularımız biraz stres ve baskı hissedebilirler. Bu hep birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir şey. Fenerbahçe'nin oynamasına izin verdiğimiz anda hem sahada hem de tribünlerde tansiyon yükselecektir. Bu yüzden onların rüzgârını kesmek ve en başından itibaren fark yaratmak çok önemli. Amacımız maçın kontrolünü ele geçirmek ve fark yaratmak. Oraya boşuna gitmediğimizi göstermeliyiz.

'BİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLLER'

Büyük bir fiziksel etkiye sahipler. Tadic ve El Nesyri gibi tecrübeli oyuncuları var. Kaliteleri var, bu kesin. Eğer José Mourinho bu kulüple anlaşırsa, onlarla bir şeyler kazanabileceğini bildiği içindir. Bu kolay olmayacak. Güçlü yanları var ama bizden daha güçlü olduklarını düşünmüyorum. Eleme şansımıza % 1000 inanıyorum.