GalatasarayGabriel Sara, Galatasaray'da! Transfer maliyeti KAP'a bildirildi

Gabriel Sara, Galatasaray'da! Transfer maliyeti KAP'a bildirildi

04.08.2024 - 23:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray, 25 yaşındaki orta saha Gabriel Sara'yı kadrosuna kattı. Brezilyalı futbolcunun maliyeti KAP'a bildirildi. Gabriel Sara, Galatasaray tarihinin en pahalı transferi oldu.

Gabriel Sara, Galatasarayda Transfer maliyeti KAPa bildirildi

Norwich City forması giyen Gabriel Sara, Galatasaray'a imza attı. Sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Gabriel Sara transferinin maliyetini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmzıılılar, Brezilyalı futbolcu için Norwich City'e 18 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı.

5 yıllık sözleşme imzalanan Gabriel Sara'ya yıllık 2 milyon 750 bin euro maaş ödeneceği vurgulandı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Gabriel Davi Gomes Sara ve kulübü Norwich City Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.750.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

EN PAHALI TRANSFER

Gabriel Sara, Galatasaray tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçti. Sarı-kırmızılı kulübün daha önceki en pahalı transferi 17 milyon euroyla Mario Jardel olmuştu.

NORWICH'TEN VEDA PAYLAŞIMI

Norwich City, Galatasaray'a transfer olan Gabriel Sara için bir veda paylaşımında bulundu.

Sao Paulo altyapısında yetişen Gabriel Sara, 2022-2023 sezonu başında Norwich City'e transfer oldu. Brezilyalı orta sahanın güncel piyasa değeri 18 milyon euro.