FenerbahçeSenad Ok, Fenerbahçe'nin Medina transferindeki rakamlarını açıkladı!

Senad Ok, Fenerbahçe'nin Medina transferindeki rakamlarını açıkladı!

07.09.2024 - 13:52 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'deki son durumlar hakkında bilgiler verdi. İşte takımın son durumu ve konuşulan transferler...

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Süper Lig devi Fenerbahçe hakkındaki son durumları açıkladı. Takımın son durumu ve transfer gündemi hakkında konuşan Ok'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Haberin Devamı

MEDİNA TRANSFERİNDE SON DURUM NE?

8 numara transferi aslında bu kadar gündemde değildi. Ancak Fenerbahçe, Fred'in olmadığı maçlarda ciddi sıkıntılar yaşadı. Bunun üzerinde Fred'in sakatlanması halinde onun yerini doldurabilecek bir oyuncunun transfer edilmesine karar verildi. Gündeme gelen isimse Medina oldu. Boca oyuncuyu bırakmak istemiyordu ancak oyuncunun buraya gelme isteği çok fazlaydı. Transferin 10 milyon + bonuslarla beraber toplamda 15 milyon dolarlık bir rakamla biteceğini söyleyebilirim. Ayrıca transferin Ocak ayında gerçekleşecek gibi ama yönetim bu tarihi erkene çekmek için çalışmalar yapıyor. Medina, Fred'in yokluğunda o bölgeyi doldurabilecek bir oyuncu. Sarı-lacivertliler şu anda doğrudan 11 oynamasa da gelecek vadeden isimlerle ilgileniyor. Hem alternatif hem de orta-uzun vade için planlar sürüyor.

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin Medina transferindeki rakamlarını açıkladı

SOL BEK TRANSFERİ YAPILACAK MI?

Sol bek için şu anda ön plana çıkan bir isim yok. Mourinho hoca orayı Jayden Oosterwolde ve Levent Mercan'la doldurmayı planlıyor. Ancak devre arasında Oosterwolde'ye teklif gelebilir. O yüzden Fenerbahçe'nin şimdiden sol bek araması gerekiyor. Oosterwolde gayet iyi oynuyor ve üst üste şans buldukça oyununu çok daha yukarılara çekebilecek bir isim. Ocak'ta Premier Lig'den 30 milyon euro teklif gelse satmıyorum diyemezsiniz. O yüzden kendisinin alternatifi şimdiden bulunmalı. Hem sakatlık hem de olası bir satış için bu bölgeye önlem alınmalı. Levent Mercan'ın da orta saha çıkışlı bir oyuncu olması oradaki boşluğu doldurabileceği hakkında şüphe uyandırıyor.

OSAYİ-SAMUEL'İN DURUMU NE?

Osayi-Samuel'in bir sakatlığı vardı ama iyileşmişti. Bugün yapılan antrenmanlarda yeniden bir ağrı hissettiği söyleniyor. Djiku'nun da sakatlığı sürüyor ve durumu gelecek hafta belli olacak. Yani Fenerbahçe'nin şu anda savunmada sakatlık problemi yaşadığını söyleyebiliriz.

MOURİNHO OĞUZ AYDIN'I DÜŞÜNMÜYOR MU?

UEFA Avrupa Ligi kadrosu açıklandı. Listede yeni transfer Oğuz Aydın'ın ismi yoktu. Onun yerine Cengiz Ünder kadroya eklendi. Bunun asıl sebebi Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılığı oldu. Ferdi altyapı oyuncusu olarak geçiyordu ve dolayısıyla takımda fazladan bir kişiyi ekleme avantajı sağlıyordu. Onun gidişiyle listeye bir altyapı oyuncusu eklenmek zorunda kaldı. Hoca ise Oğuz ve Cengiz arasında bir tercih yapma durumunda kaldı. Cengiz sezon başında hocanın istediği takım savunması görevini yapmamasıyla eleştiriliyordu. Ancak şimdi yeniden bir hikaye yazma şansı var. Mourinho'nun bu tercihinde Cengiz'in tecrübesi ön plana çıktı. Cengiz uluslararası deneyimi olan ve buraları oynamış bir oyuncu. Bu yüzden seçildi. Yoksa Mourinho'nun Oğuz'u beğenmemesi gibi bir durum yok. Her fırsatta onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu söylüyor zaten.

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçenin Medina transferindeki rakamlarını açıkladı

RYAN KENT GİDECEK Mİ?

Ryan Kent ile ilgili bir gelişme yok. Kendisi ne İtalya'ya gidiyor ne Arabistan'a gidiyor. Takımdan ayrı çalışmalarına devam ediyor. Fenerbahçe'nin Kent'in tüm parasını verip sözleşmesini feshetmekten başka şansı kalmadı gibi. Ama Kent kendisine de yazık ediyor. Uzun süredir futbol oynamaması kariyeri açısından olumsuz bir durum.

Haberin Devamı

EDİN DZEKO PARANTEZİ

Edin Dzeko bu sezon göz dolduruyor. Bu yaşta bile hala milli takımda olması onun kalitesini gösteriyor. Bu sezon gösterdiği performans sürpriz değil.