Şampiyonlar LigiŞampiyonlar Ligi'nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü çılgınlığı! 'Gol kaçırmayan adam'

Şampiyonlar Ligi'nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü çılgınlığı! 'Gol kaçırmayan adam'

03.10.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci haftasında sahasında ağırladığı Atletico Madrid’i 4-0 ile farklı mağlup etti. Portekiz temsilcisinde perdeyi açan isim milli oyuncu Kerem Aktürkoğlu olurken, kapanışı bir diğer milli oyuncu Orkun Kökçü yaptı. Milli yıldızlar Portekiz ve İtalyan basınında da gündem oldu.

Şampiyonlar Liginde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü çılgınlığı Gol kaçırmayan adam

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasında milli oyunculardan Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun formasını giydiği Portekiz temsilcisi Benfica, sahasında İspanya La Liga ekibi Atletico Madrid’i konuk etti.

Haberin Devamı

Luz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük yönetti. Orkun ve Kerem’in ilk 11’de başladığı mücadele 4-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlanırken, gol perdesini 13’üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu açtı. Aursnes’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kerem, sağ ayağıyla vuruşunda Oblak’ı çaresiz bıraktı. Bu golle Kerem, Atletico Madrid’i de boş geçmemiş oldu. Benfica’nın diğer golleri ise 52’nci dakikada penaltıdan Angel Di Maria, 75’inci dakikada Alexander Bah ve 84’üncü dakikada penaltıdan milli oyuncu Orkun Kökçü kaydetti. Bu sonucun ardından Benfica, Şampiyonlar Ligi’nde 2’de 2 yaparak yoluna devam etti. Atletico Madrid ise ilk mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Kerem Aktürkoğlu 71’inci dakikada yerini Jan-Niklas Beste’ye bırakırken, Orkun Kökçü ise 86’ncı dakikada golünü attıktan sonra Leandro Martins ile değişti.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü performanslarıyla ön plana çıkarken Portekiz ve İtalyan basınında gündem oldular.

'GOL KAÇIRMAYAN ADAM'

La Gazetta Dello Sport: Benfica kazandı ve eğlendi, oyun boyunca üstünlük sağladı. 13. dakikada Aursnes topu gol kaçırmayan adam Kerem Aktürkoğlu ile buluşturdu. İkinci yarıda Atlético beyaz bayrağı kaldırdı.

'GÖZ DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR'

Record: Aktürkoğlu hala formunda: Türk oyuncu Benfica'nın ilk golünü attı. Benfica, Atletico Madrid karşısında maça hızlı başladı ve ilk çeyrek saatte Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle skoru açmayı başardı. Eski Galatasaraylı oyuncu Benfica'da göz doldurmaya devam ediyor ve üst üste oynadığı maçlarda gole doğrudan katkıda bulunma serisini uzattı.

Şampiyonlar Liginde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü çılgınlığı Gol kaçırmayan adam

'KONTRATAKLARA LİDERLİK ETTİ'

A Bola, Kerem Aktürkoğlu'na 8 puan verdi. Yapılan yorumda şu ifadeler kullanıldı: Türk kanat oyuncusu final bölgesinde bir kez daha ortaya çıktı. Oblak'ı yanılttı ve ilk golü attı. Carreras ile çok iyi ikili oldu. Tehlikeli kontrataklara liderlik etti. Kanatlarda ve merkezde savunmaya yardım etti. Topla sağlam ve tehlikeliydi.

'ORKUN DİNAMİKTİ'

Orkun da 8 puan aldı. Milli futbolcu ile ilgili değerlendirmede "İlk yarıda daha az topla buluştu ve daha çok topu kovaladı. Ancak her zaman dinamikti. Orta mesafeli şutlarla golü hedefledi. İkinci yarıda takımı toparladı savunmaya da yardım etti. 55. dakikada Di María'ya harika bir pas attı. Penaltıyı gole çevirdi.

Haberin Devamı

Portekiz basınında Orkun Kökçü'nün maç sonu açıklamalarına da yer verildi. Yıldız futbolcu galibiyet için çok mutlu olduğunu belirterek "Çünkü geçen yıl burada zor zamanlar geçirdim. Şimdi futbol oynamayı sevdiğimi söyleyebilirim. Harika bir takımımız, harika bir kadromuz var ve bugün harika bir galibiyet aldık. Bu önemli bir zafer. Şimdi lige odaklanıyorum" dedi.

Eski teknik direktör Schmidt ile ilgili soruya milli oyuncu şu yanıtı verdi: Eski teknik direktör hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Şimdi geleceğe odaklandım ve bu sistemde oynamayı sevdiğimi söyleyebilirim.