GalatasarayBayern Münih'te Sacha Boey'a kadro müjdesi! 'Birçok insanı şaşırtabilir'

Bayern Münih'te Sacha Boey'a kadro müjdesi! 'Birçok insanı şaşırtabilir'

21.08.2024 - 07:31 | Son Güncellenme:

Tuchel'in ardından göreve Vincent Kompany'nin gelmesiyle birlikte Bayern Münih'te gözler Sacha Boey'a çevrildi. Galatasaray'dan transfer olan yıldız isme müjdeli haber geldi.

Avrupa'nın beş büyük liginden biri olan Almanya Bundesliga, cuma akşamı başlıyor. 2024-25 sezonunun açılış maçında son şampiyon Bayer Leverkusen, Mönchengladbach'a konuk olacak. Mücadele 21.45'te başlayacak. Bayern Münih ise pazar akşamı saat 16.30'da Wolfsburg deplasmanında olacak.

Haberin Devamı

GÖZLER BOEY'DE

Almanya Bundesliga'nın başlamasına kısa süre kala Bayern Münih'teki Sacha Boey'nin durumu da merak ediliyor. Türk futbolseverler, Fransız sağ bekin Alman devinde nasıl bir kariyer çizeceğini merak ediyor. Boey, geçen sezon sakatlıklarla boğuşmuş ve bir türlü ritmini yakalayamamıştı.

Bayern Münih, yeni sezon öncesindeki son hazırlık maçında dün Zürih ile karşılaştı. Alman devi, rakibini 4-0 mağlup ederken Sacha Boey oyuna 62. dakikada dahil oldu.

Bayern Münihte Sacha Boeya kadro müjdesi Birçok insanı şaşırtabilir

ALMAN GAZETECİDEN BOEY YORUMU

Alman gazeteci Jochen Tittmar, sezon öncesinde Boey'nin Bayern Münih'teki son durumunu Fanatik'e anlattı. Goal'ün Almanya muhabiri, takımın teknik direktörü Vincent Kompany'nin Fransız sağ beke olumlu baktığını açıkladı.

Haberin Devamı

'BİRÇOK İNSANI ŞAŞIRTABİLİR'

Çoğu Bayern taraftarı Türk futbolunu izlemediği için bu onlar için yeni bir oyuncu keşfetmek gibi bir şey. Bu aynı zamanda Boey için bir şans. Birçok insanı şaşırtabilir."

İLK 11 ŞANSI YÜKSEK

"Bayern'in Mazraoui'yi satması Boey ve Stanisic lehine açık bir işaret. Bence şu anda en azından sezon başında ilk 11'in bir parçası olma şansı çok yüksek. Elbette Stanisic'in sakatlığı ona 'yardımcı' oluyor ama bence Stanisic sakatlanmasaydı bile Boey'nin ciddi bir oynama süresi şansı olacaktı.

KOMPANY'NİN AKLINDA BOEY VAR

Boey, Stanisic'e göre daha ofansif bir oyuncu ve bu da Kompany'nin yeni sistemine uyuyor. Eğer Kompany sağ bekte Laimer ya da Kimmich'i planlasaydı sanırım dün akşam Zürich'e karşı son maçta onları test ederdi ama Boey'yi orada oynattı."

"Benim tahminim oyun profilini çok beğendiği yönünde. Kompany hücum futbolunu ve direkt oynamayı seviyor. Her ikisi de Boey'ye uyuyor çünkü hızlı ve kanatlarda derin koşular yapmak istiyor, hücuma dahil olmak istiyor. 

Bayern Münihte Sacha Boeya kadro müjdesi Birçok insanı şaşırtabilir

DAVIES REAL MADRİD'E GİDEBİLİR

Kompany için sağ tarafta Boey gibi bir oyuncuya sahip olmak önemli, özellikle de sol taraftaki sorunları düşünürsek. Alphonso Davies hücuma dönük sol bek ve uzun süredir formda değil, ayrıca Real Madrid'e gitme ihtimali de var. Dolayısıyla Boey, hücum oyununda Davies'in yeteneklerine olan bağımlılığı azaltmak için bir şans olabilir.

Haberin Devamı

AYRILIK UZAK İHTİMAL

Boey bu sezon ilk 11'de oynayamazsa ara transfer döneminde takımdan ayrılabilir mi?

"Şu anda böyle bir senaryo görmüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, ciddi oynama süresi için iyi şansı var. Eğer tekrar bir sakatlık yaşarsa ya da dramatik bir şekilde düşük performans gösterirse Bayern'in onu kışın satabileceğini düşünüyorum ama bu çok kötümser bir düşünce tarzı olur. Sezon öncesinden sonra onun için iyi görünüyor. Artık sahada kendini göstermesi gerekiyor."