DiğerPamukkale bayram yaptı!

Pamukkale bayram yaptı!

31.10.2017 - 20:08 | Son Güncellenme:

5 branşta yarışmalar, eğlenceli etkinliklerle süslenen, ünlü isimlerin akın ettiği Pamukkale Spor Oyunları, 29 Ekim'de tamamlandı.

Pamukkale bayram yaptı

5 branşta kıyasıya mücadelelerle yaşandığı, sıcak hava balonundan basket atma ile topuklu ayakkabı etkinliklerinde eğlencenin doruğa çıktığı ve doğal güzelliklerin de ön plana çıkarıldığı Pamukkale Spor Oyunları'nda final günü coşkusu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla birleşti.

Haberin Devamı

Denizli'nin Pamukkale ilçesi 3 gün boyunca büyük bir şenliğe ev sahipliği yaptı, Pamukkale Belediyesi'nin düzenlediği dev organizasyon, hem Pamukkale halkına, hem de ilçeye akın eden vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

27 Ekim Cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı etkinlikler ve büyük katılımın olduğu yürüyüşte, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçelerin kaymakamları ve çeşitli kurumların müdürleri de ellerinde Türk bayraklarıyla yer aldı.

Ardından basın toplantısı düzenlendi. Ünlü sunucu Merve Toy’un yönettiği basın toplantısına, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, milli karateci Serap Özçelik, eski milli atlet Halil Akkaş ile tiyatro ve dizi oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu katıldı. Basın toplantısının ardından gerçekleştirilen 'Topuklu Ayakkabı Yarışması' da izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Merve Toy da, Pamukkaleli kadınlarla birlikte yarışmaya katıldı.

Haberin Devamı

Pamukkale Spor Oyunları'nın düzenlenmesine öncülük ederek büyük bir coşku taşıyan, Türkiye'nin birçok yöresinden sporcularla, dünyaca ünlü rekortmenlerin ilçelerine gelmesini sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, amaçlarının Pamukkale'nin güzelliklerini sporla buluşturmak olduğunu söyledi.

Cumhuriyet vurgusu

Başkan Gürlesin, "Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu tarzda bir etkinlikle yaşatmak istedik. 3 gün süren etkinliklerimizde 5 dalda ödüller verildi. 9 ayrı branşta ise, etkinlikler yapıldı. Pamukkale'nin güzelliğini sporla bütünleştirerek ülke genelinde ve dünya genelinde tanıtım imkanı sağlayacağız. Biz bu etkinliğimizle her kesimin spor yapmasını sağlamak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise bu etkinliğimizi uluslararası hale getirmek. Gelecek yıllarda bu hedefimize ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Organizasyonun 2. gününde hafif bir rahatsızlık geçirerek dinlenmesine rağmen son gün tüm etkinlikleri adım adım takip eden Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla bir araya getirdikleri spor şöleninin eksiksiz geçmesi için büyük çaba sarf etti. Rahatsızlığına rağmen sporcuları hiç yalnız bırakmayan Gürlesin, Cumhuriyet Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlanması gerektiğini belirterek, tüm katılımcılardan maksimum özen istedi.

Haberin Devamı

Bisiklet turu

Denizli ve Pamukkale'nin idari yöneticileri ile Pamukkale halkının yoğun ilgi gösterdiği bisiklet turunda 6.7 kilometre uzunluğundaki etap geçildi, tur Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı'nda bulunan bitiş çizgisinde sona erdi.

Balon üzerinde basket attılar

Pamukkale Spor Oyunları'nın beyaz cennet Pamukkale'deki etaplarında da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 3x3 Dünya Mirasları Turnuvası'nın lansmanı için bir araya gelen sporcular, balonlara binerek 30 metre yükseklikten aşağıda kurulan dev potalara basket atmaya çalıştı. Eski basketbolcu Tutku Açık, milli karateci Serap Özçelik, tiyatro ve dizi oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu ellerine basketbol topu alarak hedefe göndermeye çalıştı. Sporcuların basket atma çabası renkli görüntüler oluşturdu. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan beyaz cennet Pamukkale'nin tanıtımının da amaçlandığı spor oyunlarında, travertenler üzerindeki balonlar ve havalanan paraşütlerle Pamukkale semalarında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dev maç

Milli boksör Adem Kılıççı ve Mücahit Kulak, Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı'nda gösteri maçı düzenledi. Vatandaşlar iki boksçunun mücadelesine yoğun ilgi gösterdi. Gösteri maçında sporcuların mücadelesi izleyenlerden alkış aldı.

210 karateci

Karate müsabakalarına, ülke genelinden kata ve kumite dallarında ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde toplam 210 sporcu katıldı ve heyecan 3 gün boyunca devam etti.

Yağmur da durdurmadı

Pamukkale Spor Oyunları'nın son gününde Pamukkale Yarı Maratonu Halk Koşusu yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünde toplanan vatandaşlar, yağan yağmura aldırmadan 1784 metrelik koşuya yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nun da katıldığı halk koşusunun startını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yaptı.

Haberin Devamı

Doğal güzellikleri tanıttılar

Pamukkale Belediyesi yeni bir belediye olmasına rağmen çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Belki de bu vesile ile bu muhteşem ilçeye gelenler, Pamukkale'nin dünya harikaları arasında yer alan travertenleri dışında sahip olduğu Antik Kent ve Antik Havuz'u, içindeki minareller nedeniyle birçok hastalığın tedavisine iyi geldiği anlaşılan ve sağlık merkezi çalışmalarının hızlanmasını sağlayan kırmızı suyu ilk kez tanıdı. Pamukkale Spor Oyunları, uzun vadede, ilçenin turizm potansiyelini çok daha yukarılara taşıyacak tanıtımın da gerçekleşmesini sağladı. 3 gün boyunca binlerce vatandaşın, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcuların, ünlü konukların Pamukkale'de ağırlanması ve Spor Oyunları'nın kusursuz geçmesini sağlayan Pamukkale Belediyesi ile organizasyon ekibi ByS Event Ajansı da gönülleri kazandı.