Galatasaray ÖZEL | Okan Buruk, Batshuayi ile sistemini değiştiriyor! İşte transferin perde arkası

ÖZEL | Okan Buruk, Batshuayi ile sistemini değiştiriyor! İşte transferin perde arkası

22.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da, Batshuayi transferinin perde arkası belli oldu. Sarı-kırmızılı takımda Teknik Direktör Okan Buruk’un, tecrübeli forveti, 2. golcü pozisyonu için değil, zaman zaman 4-4-2 sistemine dönmek için aldığı öğrenildi.

ÖZEL | Okan Buruk, Batshuayi ile sistemini değiştiriyor İşte transferin perde arkası

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin elinden geçen sezon sarı-lacivertli takıma büyük katkı sağlayan Belçikalı golcü Michy Batshuayi’yi kaparken, söz konusu transferle beraber önemli bir hamle yaptığı da ortaya çıktı. İmza parasıyla beraber sarı-kırmızılı takıma 3 yıllık maliyeti 12 milyon euro olan tecrübeli forvette ısrar edilmesinin nedeni belli oldu.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'UN PLANI

Teknik Direktör Okan Buruk’un yıldız forveti sadece yedek golcü olarak düşünmediği ve zaman zaman 4-4-2 sistemine dönüp takımın birinci golcüsü Icardi’yle beraber sahaya düşündüğü öğrenildi.

Başarılı teknik adamın 30 yaşındaki golcünün ikna edilmesi sürecinde de bu düşüncesini futbolcuyla da paylaştığı belirtildi. Böylece önümüzdeki sezon için Galatasaray hem yedek kulübesine çok önemli bir takviye yaptı hem de Okan Buruk’un planladığı sistem adına önemli bir adım attı.

Hatipoğlu-Ergün

Almanya’da Öte yandan Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün Almanya’ya gitmesinin ardından özellikle 8 numara transferiyle ilgili görüşme trafiği hızlandı. Futbolun yeni patronu İbrahim Hatipoğlu ile bir araya gelen Ergün, kapsamlı bir dosya hazırladı. Hatipoğlu-Ergün ikilisinin pazar gününe kadar transferi düşünülen isimlerin temsilcileriyle toplantılar yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Yazarlar