BeşiktaşÖZEL | İbrahim Üzülmez'den Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasaray'ın haline!

ÖZEL | İbrahim Üzülmez'den Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasaray'ın haline!

09.09.2024 - 09:39 | Son Güncellenme:

Teknik direktör İbrahim Üzülmez Skorer Tv’nin konuğu oldu. Deneyimli teknik adam Süper Lig’de şampiyonluk yarışından transferlere kadar birçok konuda çarpıcı yorumlar yaptı.

Süper Lig’de son olarak Pendikspor’u çalıştıran İbrahim Üzülmez, Skorer TV'ye birçok konuda açıklamalarda bulundu. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan 50 yaşındaki teknik adam, kendisine birçok teklif olduğunu, ancak Süper Lig düzeyinde bir takım çalıştırmak istediğini açıkladı. 

Haberin Devamı

'KEYİF VEREN BİR BEŞİKTAŞ İZLİYORUZ' 

Süper Lig'de ilk 4 haftayı değerlendiren İbrahim Üzülmez şöyle devam etti: Beşiktaş’ın biraz daha öne çıktığı ilk 4 haftayı izliyoruz. Oyuncuların o aidiyet duygusunu yaşadıklarını görüyoruz. Saha içerisinde özellikle Rafa Silva, Immobile ve Gedson’un öne çıktığı keyif veren bir Beşiktaş izliyoruz. Şampiyonluk konusunda en büyük adaylardan biri olduğunu söyleyebiliriz bu süre içerisinde.

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'MOURINHO ÖNEMLİ BİR İSİM'

Eyüpspor, Arda hoca ile aynı şekilde keyif veriyor. Çağdaş hoca Başakşehir’de önemli işler yapıyor. Her ne kadar biraz eleştirsem de Mourinho’nun önemli bir isim olduğunu ve şampiyonluk yarışı içinde olacağını söyleyebilirim. Tabii ki Galatasaray’ı yabana atmamak lazım. Lig uzun bir süreç. İlerleyen dönemlerde bu performanslar devam edecek mi göreceğiz.

Haberin Devamı

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'GIOVANNI HOCANIN SAKİNLİĞİNİ SEVİYORUM'

Giovanni hocanın saha kenarında durduğu sadeliği ve sakinliği seviyorum. Bizim bazen deli doluluğumuz var ama her karakter farklıdır. Bu süreç içerisinde Beşiktaş sahada doğru oynuyor. Hem defansif hem ofansif doğru işler yapıyor. Hocanın saha içinde ve saha dışında takıma olan hakimiyeti çok hoşuma gitmeye başladı. Taraftar geçen seneki olumsuz görüntüyü görmek istemiyor. Bu sene Beşiktaş’ın şampiyon olmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla hoca taraftarın bu beklentisini biliyor. 

'TEK DEZAVANTAJ YEDEK KULÜBESİ'

Beşiktaş’ın tek dezavantajı, yedek kulübesi olabilir. Takımı taşıyan birkaç oyuncu yarın öbür gün sakatlık yaşarsa yedek kulübesinden gelen oyuncu çok önemli. Rafa Silva 35 hafta bu performansı devam ettiremeyebilir. Zaman zaman oyuncuların da krize girdiği dönemler olabilir, tökezleyebilir. Oyuncuların formsuz olduğu dönemde o yükü sırtlayabilecek oyuncunun da ön plana çıkması lazım.

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'MUSTAFA ERHAN, İLHAN MANSIZ'I ANDIRIYOR'

Mustafa Erhan Hekimoğlu çok beğendiğim oyunculardan biri. İlhan Mansız’ı andırıyor. Hem sağ hem sol ayak ve çabukluğu... Uzun olmasına rağmen hantal bir yapısı yok. Hocanın ona doğru zamanda süre verdiğini düşünüyorum. Bencil demeyeyim ama kendisinin gol atma isteği ve enerjisi olduğunu görüyorum. Bazen atmak önemli ama attırmakta çok önemlidir. Onun çok daha iyi yerlerde olacağını görüyorum. Mustafa'ya da nasihat olsun buradan, takım arkadaşı boş pozisyondaysa ona verip onun gol atmasını daha çok yeğliyorum. Onun da bu mantaliteyle bakmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

'MESSI Mİ, MBAPPE Mİ GETİRECEĞİZ?'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Öyle bir kadro kuracağız ki şampiyonluk sözü vermeye gerek kalmayacak" sözünü değerlendiren deneyimli teknik adam, "Öyle bir kadro yapacağız cümlesinin açılımını yapmak lazım. Messi mi getireceğiz, Mbappe’yi mi getireceğiz, kimi getireceğiz? Taraftarın isteğini merak ediyorum. Şimdiki kadro, zaten iyi bir kadro. Türkiye'de öyle bir izlenim oluşmaya başladı ki Şampiyonlar Ligi’nde takımımız yok. Yarış artık sen nasıl bu adamı aldına geldi.

'F.BAHÇE DAHA KİMİ GETİRSİN?'

Şimdi Fenerbahçe daha kimi getirsin? Kimi istiyorsunuz? Messi’yi mi getirsin? Krunic vardı beklentileri alamadılar gitti. Orada İsmail var Mert var ama Fred’in sakatlığında bocaladı Fenerbahçe. Oraya bir oyuncu alınabilir tabii ki. Fenerbahçe maliyetli bir kadro. Elinizde böyle bir kadro varken değerini bilmek lazım. Çok transfer yaparsınız ama başarısız olursunuz. Mevcut kadrodan bir takımdaşlık sinerjisi çıkartırsanız şampiyon olursunuz. Fenerbahçe'nin transferden ziyade elindeki oyuncuları parlatması gerektiğini düşünüyorum. Kötü kadro değil ki.

Haberin Devamı

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'UZAKTAN SALLAMAK HOŞ GELİYOR'

Galatasaray, Osimhen’i aldı diye sosyal medyada Ali Koç istifa yazanlar var. Niye istifa? Osimhen’i aldılar. E sen ne istiyorsun? Messi’yi alsınlar. Yok ya! Uzaktan sallamak hoş geliyor. Rakip takım bir oyuncu aldı diye sen de gidip 100 milyon euroluk oyuncu al denir mi başkana? Yarın bu kulüpler nasıl ayakta kalacak? Hatta nasıl kalıyorlar ben de bilmiyorum. Kulüpler artık idman sahalarında gömü mü buldular onu da bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. Önemli oyuncular alınıyor. Bunlar öpücükle gelmiyor" şeklinde konuştu.

'CENK TOSUN İÇİN KOLAY KARAR DEĞİL'

Haberin Devamı

Cenk Tosun'un Fenerbahçe'ye transferini yorumlayan Üzülmez, "Cenk tarafından bakılınca kolay bir karar değil. Beşiktaş yönetimi ile arasında geçen diyaloğu da bilmiyorum. Ya da yönetim teklif etti mi kalmasıyla ilgili onu da bilmiyorum. Dolayısıyla bununla ilgili sağlıklı bir yorum yapamam. Ancak Cenk’e bu yaşta Fenerbahçe’den böyle bir meblağ ve teklif gelirse ne yapsın. Oyuncu tarafından da bakmak lazım. Birileri yapar birileri yapmaz. Bundan sonrası için Allah yolunu açık etsin demek ve Fenerbahçe’de başarılı olmasını dilemek bize düşen. Beşiktaş taraftarı bazen eleştiri yapıyor ama Cenk yönetimle oturup bir transfer ya da teklif görüşmesi yaptı mı? Bunu da bilmek lazım" ifadelerini kullandı. 

Oğuzhan'ın futbolu bırakmasına çok üzüldüğünü ifade eden 50 yaşındaki hoca, "Daha da bu işi devam ettirebilirdi. Ruh halini bilmiyorum. Oğuzhan 32 yaşında erken bıraktı bence. Keşke ülkemize gelse 5 sene rahatlıkla oynayabilecek yeteneği ve potansiyeli mevcut. Aldığı karardan saygı duymak gerekiyor. Ancak onu bir gün görürsem sormak istiyorum. Neden?" dedi.

OSIMHEN TEPKİSİ 

Üzülmez, Galatasaray'ın renklerine kattığı dünyaca ünlü yıldız Osimhen ile ilgili olarak şöyle konuştu: Osimhen backroundu güçlü bir oyuncu, ancak 4 aydır oynamıyor. Kamp yapmamış. Bunun yanında bir de garibime giden devre arasında belli bir transfer teklifi gelirse ayrılacağını duydum. Teyit etmedim ama böyle bir şey varsa vah Galatasaray’ın haline. Galatasaray benim ülkemin takımıdır. Bir oyuncu gelecek devrearasında şu şu şu takım gelirse ben giderim. Hayırdır baba? Sen buraya niye geldin? Öpücükle mi geldin? Sen buraya belli bir meblağ karşılığında geldin ve ben istersem sen gidebilirsin. Osimhen'de olsa camialardan üstün değildir. Aslolan Galatasaray camiası. Osimhen ne verecek bir bakalım? Zaha nerede? Aldığı para belli. Ziyech nerede? Oliveira nerede? 3 tane sol bek değişti. Elinde Icardi var, Batshuayi var. Ee? Artık bu iş transfer yarışı oldu. Tamamen tüketime odaklandık artık. Galatasaray bu külfetin içinden nasıl çıkıyor onu da bilemiyorum.

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'OKAN BURUK BİRAZ BOCALIYOR'

G.Saray'ın kadrosunun yönetilmesinin kolay olmadığının altını çizen Üzülmez, "2 yıllık şampiyonluklardan sonra kolay değil bazı şeyler. Okan Buruk tarafından da bakmak lazım. Galatasaray'ın yönetilmesi çok kolay olmayan bir kadrosu var. Bazı maçlarda bence Icardi’nin 60’ta çıkması lazım. Çıkartamıyorsun. Bazen öyle kolay değil. Dengeleri sağlamak lazım. Okan Buruk gitse gelen de yapamaz onu. Çünkü burada egosu yüksek bir oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubunu yönetmek hiç kolay değil. Doymuşluk değil ama bazı oyuncuları oynatamıyorsun, piyasası var ama yönetmek kolay değil. Galatasaray'ın kadrosu iyi bir kadro. Şampiyonluk yarışı içerisinde olacaktır. Okan Buruk bu takımı 2 sene iyi yönetti. Biraz bocalıyor, doğru. Ancak ilerleyen haftalarda istikrar sağlaması lazım" diye konuştu.

ÖZEL | İbrahim Üzülmezden Osimhen tepkisi: Böyle bir şey varsa vah Galatasarayın haline

'İSMİ KEREMINHO OLSA ISLIKLANMAZDI'

Üzülmez, Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferi ile ilgili olarak da "Galatasaray taraftarını anlamıyorum bu çocuktan ne istiyorlar? Bu çocuk ıslıklandı bazen. 3. Lig’den geldi canla başla oynadı. Zaha'yı ıslıklamadılar. Yabancıları ıslıklamadılar. Ismi Kereminho olsa ıslıklanmazdı. Çok önemli katkıları oldu. Tabii eksikliği var ama her oyuncuda var bu. Ben Galatasaray taraftarının Kerem’i bu kadar benimseyememesini anlayamadım. 3. Lig’den gelmiş ve takımın banko oyuncusu olmuş. Daha ne istiyorsunuz bu çocuktan? Biraz garip, sessiz sedasız gitti. Kerem'e kimse gitmez. Osimhen gelince gece 04.30'da kalabalık. Problem bu. O bizim evladımız. Ona sahip çıkmalıyız. İnşallah Benfica’da çok başarılı olur. Giderken buruk gitti. Mikrofonu uzatsak bir dök içini desek kim bilir neler söyler" yorumunu yaptı.