VoleybolÖZEL | Ali Frantti: VakıfBank'ta hep en iyisini yapmalısınız!

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBank'ta hep en iyisini yapmalısınız!

13.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sarı-siyahlı kulübün ABD’li smaçörü Ali Frantti, Sultanlar Ligi’nin çok kaliteli olduğunu belirtirken, takım içi rekabetin de üst düzey olduğunu söyledi. Tecrübeli voleybolcu, "Herkes bu takıma gelmek istiyor. Bu yüzden VakıfBank’ta sahada olmak istiyorsanız, performansınızın en iyisini göstermek zorundasınız" dedi.

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBankta hep en iyisini yapmalısınız

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın ABD’li smaçörü Ali Frantti, yeni sezonun zorlu geçeceğini belirtti, başarı için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

- Yeni bir sezon, farklı bir kadro. Nasıl bir VakıfBank izleyeceğiz bu sezon?

"Hepimizde büyük bir heyecan var yeni sezon için. Çok iyi çalıştığımızı söylemeliyim. Bizim için güzel ve başarılarla dolu bir sezon olmasını diliyoruz. Rakiplerimiz de güçlü. Bu yüzden hareketli, rekabet içinde bir sezon olacağını düşünüyoruz. Ama biz iyi bir takımız, güçlü bir kadromuz var. Başaracağımıza inanıyoruz. Neler olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz."

- Fenerbahçe ve Eczacıbaşı gibi çok güçlü rakipleriniz var. Onları inceleme şansınız oldu mu?

"Sizin de dediğiniz gibi oldukça güçlü rakiplerimiz var. Onlar da transfer döneminde yaptıkları hamlelerle takımlarını güçlendirdiler. Hazırlıklara başladığımızdan beri onların da maçlarını takip ediyoruz, rakip oyuncuları analiz ediyoruz. Teknik ekibimiz de analizleriyle sonuna kadar yardımcı oluyor bize bu konuda."

Haberin Devamı

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBankta hep en iyisini yapmalısınız

- Yedi tane yeni oyuncu geldi. VakıfBank her zaman başarıyı hedeflediği için takım içinde de ayrı bir rekabet var. Bunun için ne söylemek istersiniz?

"VakıfBank her zaman en iyi kadroyu kurmak için uğraşan ve her zaman başarı hedefleyen bir takım. Bu yüzden de herkes tabii ki bu takıma gelmek, bu formayı giymek istiyor. Bu da takım içinde rekabeti beraberinde getiriyor. Bu yüzden de Vakıfbank’ta sahada olmak istiyorsanız, performansınızın en iyisini göstermek zorundasınız."

- Son olarak taraftara neler söylemek istersin?

"Onları çok seviyoruz ve teşekkür ediyoruz. Ne olursa olsun her zaman bizim yanımızdalar. Yeni sezon da hep yanımızda olacaklarından eminiz. Bu salonda gerçekten farklı bir atmosfer yaratıyorlar. Onları yanımızda hissetmek bize büyük bir güç katıyor. Ayrıca küçük taraftarlarımıza örnek olmak bizim için müthiş bir duygu."

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBankta hep en iyisini yapmalısınız

"BU TOPLULUĞU 2-3 SEZON KORUYACAĞIZ"

- Futbolda bir transferi gerçekleştirmek çok zor. Peki voleybolda nasıl bir süreç yaşanıyor?

"Ben de eski bir voleybolcuyum ve biz sezonun bitmesini beklerdik eskiden. Ama şu anda sistem değişti ve transfer dönemi ocak ayrılarına kadar çekildi. Hatta her takım transferi erken bitirmek istediği için, sezon içinde 3-5 maç oynuyorsunuz, ardından transfer sezonu açılıyor. Bence bu çok erken. Diğer kulüplerle de konuştuğumuzda en azından oyuncunun yarım sezonu tamamlaması gerektiği görüşüne vardık. Ama sistem sizi şu anda buna götürüyor. Fakat biz elimizden geleni yaparak kadromuzu 2-3 sezon korumak istiyoruz."

Haberin Devamı

"GUIDETTI İLE ÇALIŞMAK ONUR"

- Guidetti her oyuncunun performansına etki eden bir hoca. Siz onu nasıl anlatırsınız?

"Onunla çalışmak gerçekten büyük bir onur. Çünkü kendisi bir efsane gerçekten. Bu yüzden burada olan her oyuncu gibi ben de onunla çalışmaktan çok mutluyum. Başarıları şans ile gelmiyor, çünkü çok sayıda kupası, madalyası var. Bunlara tesadüf denemez. Yaptığı işte en iyi olmak için çok çalışıyor. Onunla bire bir konuşmak bile benim için büyük bir onur. Hem kendim hem de onun için en iyisini diliyorum."

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBankta hep en iyisini yapmalısınız

"TÜRK MUTFAĞI ÇOK GÜZEL"

- Yoğun tempodan vakit ayırıp İstanbul’da gezebiliyor musun? Şehir için neler söylemek istersin?

"Bir yere gittiğimde insanlar bana çok yardımcı oluyorlar. İstanbul gezmek için gerçekten çok güzel bir şehir. Sembol olan bir şehir gerçekten. Çok fazla farklı ülkeden insan var. Bu alanda da tek. Yiyeceklere değinmem gerekirse, Türk mutfağını gerçekten çok seviyorum."

Haberin Devamı

"KADROMUZ HER ŞEYİ BAŞARACAK GÜÇTE"

VakıfBank Genel Menajeri Banu Can Schürmann yeni transferlerle daha da güçlendiklerini belirtti, “Şu an kurduğumuz daha önceki takımlarımızdan çok daha genç. Bu yüzden de başarıya aç bir kadromuz var. Oyuncularımız birçok şeyi başaracak nitelikte” dedi.

VakıfBank Genel Menajeri Banu Can Schürmann da yapılan 7 transferi değerlendirdi, yeni sezon da geçmişteki başarıları tekrarlamak istediklerinin altını çizdi.

ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBankta hep en iyisini yapmalısınız

- Yeni bir sezon, yeni bir takım ve yeni bir heyecan. Nasıl bir rekabet bizleri bekliyor?

"Gerçekten çok heyecanlıyız. Vakıfbank’ın daha önce yakaladığı başarıları geleceğe taşımak hem tatlı bir stres hem de heyecan. Bu sezonki kadromuz birçok şeyi başaracak nitelikte bir kadro. Heyecanlıyız, yeni başarılar için ümitliyiz de."

Haberin Devamı

- Sultanlar Ligi’nde rekabet üst seviyede, Vakıfbank da her zaman bunun içinde. Bu sezon nasıl bir performans izleyeceğiz?

"Tabii ki biz yaz dönemini çok iyi değerlendirip elimizden geldiğince en iyi kadromuzu kurduk. Fakat rakiplerimiz de iyi transferler yapıp, güçlü kadrolar kurdular. Hazırlık maçlarını yakından takip ettik. Bunun yanında her takım sakatlarını, onların geri dönüşlerini planladı. Sezonun ilk yarısını her takım gibi bizim de adaptasyon süreci ile geçireceğimize inanıyorum. 7 yeni oyuncumuz var. Bu yüzden bu sürecin biraz daha uzayacağını düşünüyoruz. Ama ikinci devrede özellikle final döneminde en iyisini yapacağımıza inanıyoruz."

- Aslında Vakıfbank’ın alışık olduğu bir durum değil bu. Yedi yeni oyuncu. Peki şu anda onların uyum süreci nasıl?

"Biz ağustosun ortasında çalışmalarımıza başladık. Önce olimpiyatlarda mücadele etmeyen oyuncularımız geldi. Sonra Paris’ten dönen oyuncularımız bize katıldı. Şunu belirtmemiz gerekiyor. Şu an kurduğumuz daha önceki takımlarımızdan çok daha genç. Bu yüzden de başarıya aç bir kadromuz var diyebiliriz. Antrenmanlarımız, kamplarımız, hazırlık maçlarımız bize göre çok güzel geçti. Bence şu anda çok iyi durumdayız. Daha da iyi olacağız."

"BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

- VakıfBank taraftarına yeni sezon için bir mesajınız var mı?

"Bizi takip eden voleybolseverler çok keyifli bir taraftar grubu. Genel olarak voleybolu takip eden kız çocukları ve aileleri bu salona geliyor. Burada oynadığımız maçlarda müthiş bir destek veriyorlar bize ve gerçekten evimizde olduğumuzu hissediyoruz. Deplasmanlarda da ellerinden gelen desteği bize veriyorlar. Taraftarımızı çok seviyoruz. Bizi yeni sezonda da yalnız bırakmasınlar."

REKORLAR KİTABINA 3. KEZ GİRMEYİ BAŞARDI

CEV Şampiyonlar Ligi’nde 6 kez şampiyon olan VakıfBank, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunu en çok kazanan takım olarak Guinness Dünya Rekorları’na 3. kez girmeye hak kazandı.

Yeni sezon öncesinde böylesine büyük bir başarıya daha imza atan sarı-siyahlı takımda, Vakıfbank Spor Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısıyla Guinness World Records Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, rekor sertifikasını kulüp Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih’e takdim etti. ‘Voleybolda üst üste en çok resmi maç kazanan takım’ ve ‘FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda en çok şampiyon olan takım’ unvanlarıyla Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren VakıfBank, böylece bu başarıyı 3. kez elde etmiş oldu.