GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaraylı yıldız için çarpıcı yorum: Sanchez’in yerine koysa rakibin her atağı gol olur

Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldız için çarpıcı yorum: Sanchez’in yerine koysa rakibin her atağı gol olur

10.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in açılış maçında Hatayspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher de sarı-kırmızılı ekibi değerlendirdi.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldız için çarpıcı yorum: Sanchez’in yerine koysa rakibin her atağı gol olur

Son şampiyon Galatasaray, 1-0 geri düştüğü Trendyol Süper Lig'in açılış maçında Atakaş Hatayspor'u 2-1 yenerek sezona galibiyetle girdi.

Haberin Devamı

Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher sarı-kırmızılı ekibi değerlendirdi.

Bu takım toparlanır / OSMAN ŞENHER

Sezon başı bu sıkıntılar yaşanacak. Geçen hafta Beşiktaş maçı Galatasaray taraftarını çok üzdü. En azından bu kadar farklı bir yenilgiyi kimse beklemiyordu. Dün gece yine tribünler doluydu. Futbolculara müthiş bir destek vardı. Takımı ayağa kaldırmak için taraftar bazı futbolculardan çok takımına katkı verdi.

Baktığın zaman Galatasaray kadro olarak gerçekten çok kaliteli futbolculara sahip... Ama bu futbolcuların çoğu hazır değil. Mesela Abdülkerim... Milli Takımın da Galatasaray’ın da vazgeçemeyeceği bir stoper ama şu an dönemiyor bile... En azından üç haftası daha var. Okan hoca Davinson Sanchez’in yerine Nelsson’u stopere koysa rakibin her atağı gol olur...

Haberin Devamı

Davinson Sanchez başka çizgide bir futbolcu,. Gerçekten çok kaliteli... Rakip atakları kesiyor, birebirlerin hiç birinde rakibini bırakmıyor. Artı rakip kaleye gol atmaya gidiyor. Biraz şansı olsaydı o direkten dönen topu gol olurdu.

Aynı şekilde Icardi... Daha tam hazır değil... Ayağının altındaki topu kaçırıyor. İki üç hafta sonra Icardi o topları kaçırmaz. Buna rağmen penaltıyı kazandırdı, golünü attı.

Barış Alper o da bir haftadır çalışıyor. Daha tam dengelerini sağlayamadı. Kaleci ile karşı karşıya kalıyor, bomboş pozisyonda topu dışarı atıyor. Icardi bomboş pozisyonda pas bekliyor, Barış, İcardi’ye vermiyor kalecinin üzerine vuruyor. Çalım yapacağım diye çok top kaybediyor. Ama o da toparlar yakında... Ziyech’in, Mertens’in temposu çok düşük. Hele Mertens artık eskisi gibi defansına da yardım edemiyor.

Köhn iyi mücadele etti. Hücuma da çıktı. Ancak yaptığı ortaların hiç biri yerini bulamadı. Dubois ise sağ bekte emanetçi... Bugün yarın başka bir takıma transfer olacak. Ama çocuk ahlaklı, elinden geldiği kadar mücadele ediyor. Bugün görevini de yaptı. Ama şunu unutmamak yazım Torreira Galatasaray’ın her şeyi... Yeni transfer Sara panik anında maça girdi. Yine de tekniği iyi bir futbolcu... Bu transferden Galatasaray çok faydalanacak.

Haberin Devamı

Hatayspor’a gelince...Bayağı dirençli bir takım... Bilhassa Fernandes, tehlikeli bir forvet oyuncusu. Erce de iyi bir kaleci. Ben Hatayspor’un geçen yıl yaşadığı sıkıntıları bu yıl yaşayacağını düşünmüyorum.