GalatasarayGalatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

Galatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

10.08.2024 - 07:51 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig’in açılış müsabakasında Galatasaray, evinde Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızlı ekip sahadan 2-1 galip ayrılırken eski hakemler maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Yeni sezonun açılış karşılaşmasında son şampiyon Galatasaray sahasında Hatayspor’u konuk etti. RAMS Park’ta oynanan karşılaşma Galatasaray’ın 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle biterken, Hatayspor 52’nci dakikada Joelson Mendes’in golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip, bu gole 80’inci dakikada Icardi’nin penaltı ve 90’ıncı dakikada Batshuayi’nin golleriyle karşılık verdi: 2-1. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle son buldu.

Mücadele sonrası yayıncı kuruluşun Trio ekibi hakem kararlarını ve tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

8. DAKİKADA TORREİRA'NIN MÜDAHALESİ

Bahattin Duran: Bu ilginç bir pozisyon. Torreira'nın amacı tamamen topla oynamak. Ancak devamında gol olsaydı, kesin VAR'dan dönerdi. Topa ilk kimin vurduğu çok önemli. Öncelikle bu pozisyon faul ve Torreira sarı kart da görmeliydi.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Torreira ayağını rakibine doğru götürüyor ve bu hareketin klasik bir sarı kart olduğunu düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: Bir sarı kart verilse daha sağlıklı olabilirdi.

Galatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

KÖHN'ÜN HAREKETİNDE KIRMIZI KART GEREKİR Mİ?

Bülent Yıldırım: Ben de şiddetli bir hareket görmüyorum. Ama buna sarı kart göstermemek bu seviyede kabul edilemez.

Bahattin Duran: Köhn elini net bir şekilde sallıyor. Burada net bir şekilde sarı kart var. Yumruğunu sıksaydı, dirsekle vursaydı ben kırmızı olur derdim. Bu kartsız geçmez. Sarı kart verilmeliydi.

Deniz Çoban: Hakem buna düdük çaldığına göre bir faul gördü. Benim için asla bir kırmızı kart değil. Sarı kart yeterli. Hakem sarı kartı kaçırmış burada.

Galatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

GALATASARAY'IN KAZANDIĞI PENALTI

Bülent Yıldırım: Ayağa temas var. Çok net bir penaltı. Hakemin Hataylı oyuncuya sarı kart göstermesi lazımdı.

Deniz Çoban: "Ben bu seviyede penaltı çalan bir hakem net bir şekilde sarı kart vermesi lazım. Penaltı kararını doğru buluyorum. Hakeme itiraz eden oyuncuya da sarı kart göstermesi doğruydu. Ama mutlaka o oyuncu sarı kart görmeliydi. Icardi, topu önüne almış. Sen gidip onun destek ayağına vuruyorsun. Böyle bir hakkınız yok. Burada net bir penaltı var."

Bahattin Duran: Kart konusunda Deniz Çoban ile aynı fikirdeyim. Burada penaltı olmaması için temiz bir şekilde Hataylı oyuncunun topa temas etmesi lazım. Ama burada Hataylı oyuncu topa müdahale etmiyor. Icardi, rakibinin geldiğini görünce kendini öne alıyor. Hataylı oyuncu çok net bir şekilde rakibine müdahale ediyor. Net bir penaltı var.

Haberin Devamı

Galatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

BATSHUAYİ'NİN GOLÜNDE OFSAYT VAR MI?

Bahattin Duran: Berkan Kutlu topu içeri gönderirken Batshuayi ofsaytta duruyor. Burada ofsayt olması için ya topa dokunması lazım ya da topa dokunan oyuncuyu etkilemesi lazım. Topa dokunmadığını görüyoruz ama burada oyuncuyu etkilemişse ofsayt diyoruz. Benim fikrime göre Batshuayi, ofsayt pozisyonundayken rakibine temas etmiş. Topa vuran rakibine temas ettiği için ofsayt olduğunu düşünüyorum. Bu pozisyona VAR müdahale etmez. Bu sana göre, bana göre pozisyonu.

Bülent Yıldırım: Burada ofsayt kararını sahadaki yardımcı verecek. Yardımcı hakeme göre top daha geriye düştüğü için oynatmayı tercih etti. Kişiden kişiye değişebilecek bir pozisyon. Ben sahada olsam benim için de ofsayt. Ama yardımcının bir şüphesi olmazsa, net bir karar verilmezse VAR hakemi çağıramıyor.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Bir mücadele sırasında iki oyuncu arasında mesafe varsa bunu konuşuruz. İki oyuncu temas halinde olduğu için etkilenmez mi? Hataylı oyuncu iki Galatasaraylı ile mücadele etmek zorunda kaldı. Bence Batsuayi, Hataysporlu oyuncuyu direkt etkiliyor. Bence burada ofsayt var. Ama burada VAR karışmaz.

Galatasaray maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler değerlendirdi: Böyle bir hakkınız yok

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)