GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaray için çarpıcı yorum: Icardi, Erden Timurluğa soyunmuş

Osman Şenher'den Galatasaray için çarpıcı yorum: Icardi, Erden Timurluğa soyunmuş

16.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig'e Hatayspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher sarı-kırmızılı ekipte sezon öncesi yaşananları değerlendirdi. İşte detaylar...

Osman Şenherden Galatasaray için çarpıcı yorum: Icardi, Erden Timurluğa soyunmuş

Galatasaray'da takıma gelecek transferler ve ayrılacak isimler için çalışmalar devam ederken Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, sarı-kırmızılılarda sezon öncesi yaşananları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Osman Şenher'in yazısı şu şekilde:

Başkan Özbek formül bulmalı / Osman Şenher

Sezon açıldı, Süper Lig'in ilk hafta maçı oynandı. Önümüzdeki çarşamba Young Boys ile Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için play-off maçı oynanacak. Dönüp Galatasaray'a bakıyorsun, futbolcuların sadece bu maçlara kilitlenmesi gerekirken daha hala transfer işleriyle uğraşıyorlar. Gidecek, gelecek futbolcular belli değil. Icardi, Erden Timurluğa; Muslera basın sözcülüğüne soyunmuş.

'KAMPIN EN İYİ FUTBOLCUSU AYRILMAK İSTİYOR'

Yönetimde bu futbolcuları rahatlatacak bir kişi yok mu? Futbolculara yazık değil mi? Neden onları böyle şeylere muhatap ediyor, motivasyonlarını bozuyorsunuz. Zaha hazırlık kampının en iyi futbolcusu, adam takımdan ayrılmak istiyor, neden? Bu transfer de gerçekleşmeyince yine Florya'ya gidip antrenmanlara çıkıyor. Kerem Aktürkoğlu'na 13 milyon euro hangi takım veriyor? Bana bu yaşananlar inandırıcı gelmiyor. Zaha da gitse, Kerem de gitse şu saatten sonra o futbolcuların yerini kimlerle dolduracaksın?

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaray için çarpıcı yorum: Icardi, Erden Timurluğa soyunmuş

Sara transfer edildi. Çok da yüksek transfer parası verildi. Sara gerçekten Galatasaray'ın istediği 8 numara mı? Sağ bek alındı, bu futbolcu Boey gibi oynayabilecek mi? Bilemiyorum bir sürü soru işaretleri var. Sara, dilerim Kerem Demirbay'dan daha faydalı olur. Sara geldi diye Demirbay'ın motivasyonunu sıfırlamak doğru bir şey mi?

'TRANSFERDEN DAHA ÇOK HUZURA İHTİYACI VAR'

10 numara konuşuluyor. Peki 10 numarayı kaça alırsın? Yine en az 20 milyon euro. Oliviera veya Demirbay, Mertens'le değişimli bu mevkide faydalı olamazlar mı? Bilemiyorum ama bunlar hep aklıma takılıyor. Şu an Galatasaray'ın transferden daha çok huzura ihtiyacı var. Bu huzuru kim sağlayacak? Madem Timur'u gönderdiniz, onun yerini dolduracak birisini de bulmanız gerekirdi.

Avusturya kampı dönüşü Torreira ve Icardi yemekli, müzikli bir yere gidiyor. On gündür magazin sayfalarında bu iki futbolcu için, geceleri gezmeye başladılar diye haberler çıkıyor. Kulüpten bir tek yönetici çıkıp da 'Benim futbolcum tatil günü istediği yere gider' diyemiyor. Başkan Dursun Özbek'e çok büyük iş düşüyor. Daha bir sürü konular var, onlara girmiyorum. Ama futbolcularla ilgili konulara bir an önce çözüm bulunması gerekir. Taraftar bir yere kadar takımı ayakta tutar, içerideki huzursuzluklara hiçbir şey yapamaz. Başkanın bu sorunları bir an önce bitirmesi lazım.

Haberin Devamı

*****
Yeni sporcular yetiştirmemiz lazım

Olimpiyatlarda altın madalya alamadık diye üzülüyoruz, bu bir gerçek. Federasyon başkanlarının da suçu var ama şu an suçlu arama zamanı değil. 2028 Los Angeles Olimpiyatları için şimdiden kolları sıvamak gerekir. ABD, Almanya, Fransa, İspanya'da olimpiyat seçmelerinde en az iki bin sporcu yarışıyor. Bizde Mete Gazoz'un neden 50 tane alternatifi olmasın? Boksör kızlarımızın neden birçok alternatifi olmasın? Güreş, halter bizim milli sporlarımız. Neden buralarda şampiyon sporcu yetiştiremiyoruz? Türkiye'nin üç tarafı deniz. Yüzmede, yelkende, kürekte, kanoda neden daha başarılı olamıyoruz?
Bu konularda milli seferberlik ilan etmemiz şart. Bütün belediyeleri bu konuda uyarıp sporcu yetiştirmeleri için daha çok mecbur tutmamız gerekiyor. İşin Türkçesi biz 1-2 branş hariç altın madalya alacak kadar mücadele etmedik. Ama bunu 2028 olimpiyatlarına şimdiden hazırlanarak telafi edebiliriz.