Kavgayı daha çok seviyoruz

Yaz döneminde bütün takımlar güçlerinin yettiği kadar yerli ve yabancı transfer yaptı. Birçok kulüp de teknik adamlarını değiştirdi... Şu an ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne Beşiktaş ne Trabzonspor hiçbir takım tam olarak hazır değil. Özellikle sezon başında inişler, çıkışlar yaşanacaktır. Fakat o kadar garip olduk ki daha dün yerden yere vurulan, o gitsin başka biri takımın başına geçsin denilen Okan Buruk beş maç kazandıktan sonra yeniden ‘kral’ ilan edildi. Üstelik bunu da Okan hocanın bir an önce gitmesi gerektiğini savunanlar söylüyor!
Önce şunu ifade edeyim; Galatasaray hangi sonucu alırsa alsın, Florya’nın etrafında kim dolaşırsa dolaşsın sezon sonuna kadar Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk’tur, nokta!
Aynı şekilde Jose Mourinho... Hiç bilmediği bir ülkeye geldi, çok değişik bir ortamla karşılaştı. Takımın da neredeyse tamamı değişti. Rakiplerini yeni tanıyor, kendi futbolcularıyla yeni yeni diyalog kurmaya çalışıyor. Yani ne yapacak birden bire Fenerbahçe bütün rakiplerini yenerek en tepede mi olacak? Futbolda adaptasyon ve alışma dönemi diye bir şey var, neden biz bu kadar saygısızlık yapıyoruz? Dün ‘kahraman’ ilan edilen Mourinho bugün hakarete uğruyor. Ayıp ya! Hem ayıp hem de vicdansızlık bu...
Fenerbahçelilere de şunu söyleyeyim; Mourinho kim ne eleştiri yaparsa yapsın bu sezonu Fenerbahçe’de tamamlayacak... Trabzonspor’da yönetim, Abdullah Avcı’nın arkasında durmadı ve yerine Şenol Güneş’i getirdi. Güneş ne yaptı, sihirbaz mı? Veya Abdullah hocadan çok mu iyi hoca? Trabzonspor’u uçuracak mı? Uçurabilir ama bu bir süreçtir. Tarihi şampiyonluğa rağmen Abdullah Avcı’ya kredi ve yeteri kadar zaman verilmedi. Yine üstüne basa basa söylüyorum teknik, taktik konularda Abdullah hoca, Türkiye’nin bir numarasıdır.
Beşiktaş’ın hocası Giovanni van Bronckhorst’a gelirsek... Takımına iyi futbol oynatıyor, çok düzgün bir karakter, oyuncularıyla diyaloğu çok iyi. Fakat o da inişler, çıkışlar yaşayacak. İnişler sırasında taraftarlar ve basının biraz daha sabırlı olması gerekir. Futbol dışarıdan kolay gibi görünse de bir takımın oturması için illa ki uzun bir sürece ihtiyaç vardır. Bizim ülke olarak sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Anadolu takımları çantada keklik değil
Şimdi dört büyükleri bir kenara koyalım. Onlar bütçe olarak rakiplerinin çok üstündeler. Samsunspor, Thomas Reis’le; Başakşehir Çağdaş Atan’la; Göztepe Stanimir Stoilov’la; Eyüpspor Arda Turan’la; Konyaspor Ali Çamdalı ile başarılı neticeler alıyor ve iyi futbol oynamaya çalışıyor. Her geçen hafta futbollarının üzerine koyuyorlar. Bu takımların içine Antalyaspor’u da koyabiliriz. Onlar da Alex de Souza ile adım adım her hafta daha iyiye gidiyorlar. Bu sezon şampiyonluk çantada keklik değil. Büyük takımların birbirlerini yenmesi yetmeyecek. Ne olursa olsun şampiyonluk yine Anadolu’dan geçecek.

Haberin Devamı