Haberin Devamı

Taraftara üzülüyorum. Çoluğunu çocuğunu almış, herkes ‘Galatasaray tur atlayacak’ diye stada gelmiş... Önce ilk yarı müthiş bir hayal kırıklığı yaşadılar. Takım kendi seyircisi önünde neredeyse şut çekmeden ilk yarıyı tamamladı. Burada bunun mutlaka sorumlusu vardır. 
Okan hoca ilk yarı çift forvet oynattı: Batshuayi, Icardi. Peki bu futbolculara kim pas verecek ya da orta yapacak? Koca Galatasaray takımında bir tane futbolcu yok. Onlar da top alamayınca oyundan düştüler. Bu sefer bütün yük dokuz futbolcunun üzerine bindi. 
Şunu kabul edelim... Young Boys’un fizik gücü sarı-kırmızılıların çok üzerinde. Biz İsviçreliler yorulacak derken, ev sahibi ekibin oyuncuları yoruldu. Düşünebiliyor musunuz, yıldız futbolcu dediğin topçular bir tane final pası veremiyor, rakipten dönen topları alamıyor, kendi aralarındaki pasların çoğu da rakibe gidiyor. Peki nasıl maç kazanacaksın? 
İlk maçta orta sahada üstünlüğü rakibe verdin, dün gece de farklı değildi. Torreira ile Sara olağanüstü mücadele ediyorlar. Forvetinden yardım gelmeyince, onlar da bir yere kadar maça ağırlıklarını koyamıyorlar. Sara ilk yarı yüzde yüzlük iki gol vuruşunu araya girerek kornere çeldi. Cim Bom kendi sahasında mı oynuyor yoksa deplasmanda mı oynuyor, tribünleri görmesek bunu anlayamayacağız. Çünkü çok kötü futbol oynuyor. 
Biz de taraftar da Ziyech’ten büyük yıldız diye bahsediyoruz. Büyük yıldız büyük maçlarda ortaya çıkar. Faslı futbolcu dün gece kayboldu. Aynı şekilde Derick Köhn de öyle. Ne defansif vazifesini yapabiliyor, ne de hücuma çıkıp orta yapıp pas verebiliyor. Peki takım bu şekilde nasıl kazanacak? 
Bir kere futbolcular kafalarındaki mentaliteyi değiştirecekler. Fizik güçleri, bir iki futbolcu hariç hepsinin yetersiz. Bu kondisyonla Süper Lig’de de maç kazanmaları çok zor. Icardi tamam ailesiyle sorunlar yaşadı ama daha hareketli olması gerek. Hayat devam ediyor, yıldız golcü çok ağır kalıyor. Bir de pas alamayınca kayboluyor. 
Transfer yaparak şu anki sorun çözülmez. Florya’da neler oluyor bilemiyorum. Ama futbolcuların rahat olmadığını görüyoruz. Muslera gibi efendi bir kaptan kırmızı kart görüyorsa biraz düşünmek lazım. Bu kötü gidişatı kim durduracak, Okan hoca. Peki her gün futbolcularının transfer haberleri çıkarken, 3-4 futbolcuya ‘seni istemiyorum, kendine takım bul’ denirken, Florya’ya huzur gelir mi? Futbolcular rahat top oynayabilir mi? 
Evet, hepimiz çok üzüldük. Cim Bom maddi olarak çok şey kaybetti. Ama bir an önce toparlanıp hiç olmazsa Avrupa Ligi’ne kendisini hazırlamalı.