G.Saray’da tek suçlu Buruk mu?

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nden elenmek taraftarı ve Galatasaray kongre üyelerinin canını çok yaktı. Tabii ki hocanın futbolcu tercihleri tutmayınca o da suçlu duruma düştü. Hocadan önce neler yaşanmış, şöyle bir bakalım...
Florya’da Zaha’ya, Oliveira’ya, Köhn’e, Dubois’e, Ziyech’e ‘kendinize takım bulun’ deniyor, veya istenmedikleri, tavırlarla, gazetede yazılanlarla bir şekilde belli ediliyor. Futbolcu aptal değil, hepsi cin gibi ve bu ortamda Young Boys maçına hazırlanıyorlar.
Üstüne üstlük takım tarihi bir maça çıkacak, bir gün önce başkan açıklama yapıyor. Başkana soruyorlar, ‘Kerem’in kaptanlığı alındı, ne zaman yeni kaptanı açıklayacaksınız’ diyorlar. O da transfer dönemi kapandıktan sonra açıklayacağını söylüyor. Muslera’nın ‘Ben bu takımın kaptanı değil miyim’ diye cinnet geçirerek o maça çıkması doğru mu, yanlış mı? Halbuki başkan ‘Bizim kaptanlık sorunumuz yok, Muslera bizim kaptanımız, Kerem de bizim futbolcumuz’ dese problemin bir kısmı ortadan kalkardı.
Okan hoca, Zaha’nın hasta olduğunu, ateşi olduğunu, o yüzden kadroya alınmadığını söylüyor. Peki aynı Zaha bir gün sonra şakır şakır yağmur yağarken Florya’da antrenman yapıyor. Yani bu da gösteriyor ki, futbolcular rahat değil.
Young Boys maçının 63. dakikasında o dakikaya kadar en çok koşan, mücadele eden iki golü önleyen Sara oyundan çıkıyor, Kerem Demirbay giriyor. Kerem’in oyuna girmesi çok doğru bir karar ama Sara’nın oyundan çıkması benim ölçülerime göre çok yanlış. Sara, Demirbay, Torreira üçü birlikte oynasa, rakip orta sahada üstünlük sağlayabilir miydi? Biraz daha ileri gideyim, orta sahada rakip o boşluğu bulup gol atabilir miydi?
Bonuslarla 11 milyon euroya sağ bek alınıyor. Jelert oynayamıyor, yerine takımın en tempolu futbolcusu Barış Alper oynuyor. Ön tarafta ise çok şey beklenen Ziyech’in takıma hiç katkısı yok. O kanattan orta bekleyen Batshuayi, Icardi çıldırıyor. Icardi’yi ortada bırakıp, Ziyech tarafında Batshuayi oynatılamaz mıydı? Daha önce Drogba ile Burak Yılmaz beraber oynuyordu. Drogba ortada, Burak sağ çizgide görev yapıyordu.
Kerem Aktürkoğlu takımın en çok koşan futbolcularından bir tanesi ama adamın kaptanlığı alınarak demoralize ediliyor. Git, kendine takım bul denilen Köhn sol bek oynuyor. Bu kadar sorunlarla Young Boys maçına çıkan takımdan ne beklersiniz? Ya da hoca daha fazla ne yapabilir?
Erden Timur, Florya’daki sorunların birçoğunu, insanların haberi olmadan bitiriyordu. Şimdi Okan hoca yalnız. Takımı mı çalıştırsın, futbolcuların sorunlarıyla mı uğraşsın? Belli ki yönetimin onun üzerinde de baskısı var. Önceki gün başkan açıklama yapıyor, Okan hocanın arkasındayız diye, kimde suç olduğunu söylüyor. Peki yönetimin yaptığı hatalar ne olacak? Hadi Okan hocanın arkasında yönetim duruyor, peki yönetimin arkasında kim duracak?
Taraftar çıldırıyor. Kongre üyeleri çıldırıyor. Basın zaten her fırsatta yerden yere vuruyor. Bunun önüne kim geçecek? Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Göztepe maçında da puan kaybetti. Hiçbir Allah’ın kulu ‘Mourinho’nun arkasındayız’ dedi mi?
Galatasaraylı yöneticilerin çok acele kendilerini bir süzgeçten geçirmesi lazım. Ve bu bilet olayında kulübe iftira atılıyorsa, atanların kongre üyeliğinden çıkartılıp, mahkemeye verilmesi gerekir. İspat edin diyerek bu olay kapanmaz.