GalatasarayOkan Buruk: Ülkemizden özür diliyoruz, bize yakışmadı

Okan Buruk: Ülkemizden özür diliyoruz, bize yakışmadı

03.10.2024 - 22:16 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: Ülkemizden özür diliyoruz, bize yakışmadı

UEFA Avrupa Ligi'nde RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Değişikliklerin oyuna etkisi olmadı. Barış'ın sağ beke geçmesiyle sağdan gelmeye başladık. Sahanın en iyisi Yunus'tu. Onla beraber daha çok ürettik. Dİğer yerlerden çok üretemedik. Uzaktan şutla, duran topla çözebilirdik. Hiçbiriyle 3. golü bulamadık. Hakem de müsaade etti, oyun yavaşladı. Devamında da istediğimiz sonucu alamadık. Burada tabii ki üzgünüm. Bizden beklenti çok yüksek. Bu kadar önemli kadrodan da beklentinin yüksek olması normal. Kendi oyunumuzun altında kaldık. Rakibi daha çok önemsememiz gereken yerler vardı. Bunu yapamadık. Üzgünüz. Ülkemizden özür diliyoruz. Bize yakışmayan bir sonuç. Rahat kazanacağımız, 2-0'a getireceğimiz maçı, konsantrasyon eksikliğiyle kazanamadık. Bir avantajımız vardı, kazanıp devam etmek istiyorduk. Başaramadık. Rakibi tebrik ediyorum. Oyunları bu, iyi kapanıyorlar. 2 gol atmamıza rağmen bize devamlı cevap verdiler. Bu olmadı. Bu bize yakışmadı."

Haberin Devamı

İKİ TANE KAZA YAPTIK

"Tabii ki bir maç önce 3-0'dan berabere kalmak negatif olarak etkiledi. Bu açık. Yükselen moralinizi aşağı çekebiliyor. O çok başka maçtı, bu çok başka. Gol anlamında, gol yollarında sıkıntı yaşamadık, 2-0'ı bulduk. Korumamız ve artırmamız gerekiyordu. Çok erken 2-1 oldu. İkinci yarı başında 2-2 oldu. Psikolojik olarak aşağı çekti. Bir önceki maçtan da bir hikaye vardı. Davinson ve Torreira, tabii ki onlar olduğunda gol yeme şansınız var, olmadıklarında da gol yeme şansınız var. Galatasaray takımı geniş. Çok önemli oldukları için Galatasaray'dalar. Kim oynarsa oynasın herkes en iyisini yapmak zorunda. İki tane kaza yaptık. Bunu affettirmek için kendi sahamızdaki maçı en yüksek şiddetle, konsantrasyonla oynayacağız. Bu sene çok gol yedik evet, geçen sene az yiyorduk. Burada da tabii ki özellikle bu son iki maça baktığınızda rakibi ve oyunu daha çok önemsemeliyiz. Savunma anlamında da ilk işimiz savunma yapmak.

FENERBAHÇE ÖRNEĞİ
Oyun kuracağız, hücuma katılacağız tabii ki ama en doğru şey savunma oyuncularının iyi olduklarını ve savunmaya odaklanmaları lazım. Kasımpaşa maçında da şunu söyledim. İkinci yarı atak yapamadık. Pozisyona giremedik ama savunma da yapamadık. Öndesiniz, savunma yaparsınız hadi. Hiç savunma takımı olmadık, kendi oyunumuzu oynadık. Savunma ciddiyetimiz düşüktü. Tamir edeceğiz. Galatasaray geçen seneki gibi daha az gol yiyen bir takım olacak. Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçının ilk yarısında dominanttı. Bu maçı saymıyorum, rakip kapandı, açmaya çalıştık. Daha iyisini yapmalıydık, yani iki kere iki dört!"

Haberin Devamı

RAKİP TOPU ALMAYA HİÇ ÇALIŞMADI
"Genel bu zaman kadar oynadığı oyunu oynadı. Devamında 5'li savunmaya geçtiler. Aslında çok farklı beklenmedik bir şey yapmadılar. Topun arkasına geçtiler. Savunma dizilişlerini yaptılar. Biz de çok üretemedik. 2-0, 2-1... Geriye düşseler de topu almaya hiç çalışmadılar. 2-0'ken de kendi yarı sahasına beklediler, 2-1'de de, 2-2'de de... Aslında bizim için sürpriz 2 gol yedik."

OSIMHEN YOKTU
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, oyuna sonradan giren futbolcuların, beklentilerini karşılamadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Kadro derinliğinin yeterli olup olmadığının sorulması üzerine Buruk, "Kulübemizde kanat oyuncusu olarak sadece Yusuf vardı. Hakim Ziyech'in sakatlığı vardı. Roland Sallai de UEFA kadromuzda yok. Batshuayi'yi kanat forvet gibi oynattım. İyi bir kadromuz var. Eksiklerimiz olabiliyor. Bizim için çok önemli ve formda oyuncumuz Osimhen yoktu. Onunla bu tip maçlarda çözüm üretebiliyorsunuz. O zaman Icardi'nin de daha çok gezip daha rahat oynadığını gördük. Maçın devamında giren oyunculardan beklentim daha fazlaydı ama bunu başaramadık. Rakip ne kadar kapanırsa kapansın daha çok üretmemiz gerekiyordu. Maçı kazandıracak golü bizim gibi özel oyuncuya sahip takımın bulması gerekiyordu. Topun bizde olması çok fazla işimize yaramadı." diyerek sözlerini tamamladı.