GalatasarayNihat Kahveci, Galatasaray maçından sonra sert çıktı: Futbol rehavetin 'r'sini kaldırmaz!

Nihat Kahveci, Galatasaray maçından sonra sert çıktı: Futbol rehavetin 'r'sini kaldırmaz!

28.09.2024 - 22:23 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki müsabakanın ardından Nihat Kahveci çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Nihat Kahveci, Galatasaray maçından sonra sert çıktı: Futbol rehavetin rsini kaldırmaz

Trendyol Süper Lig'in 7'nci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçtiği maçta sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Nihat Kahveci, Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Eski futbolcunun rehavet vurgusu gündem oldu.

Nihat Kahveci karşılaşmaya dair değerlendirmesinde, "35'inci dakikada Galatasaray taraftarının, 'Bu kadar mutluluk çok bize. Derbiyi kazandık, PAOK'a 3 attık, bugün daha 35 dakikada 3-0. Osimhen 2 gol attı, kral. Böyle bir keyif olamaz' dediği bölümde Galatasaray taraftarının keyfini aldılar. Futbol böyle bir şey, rehavetin 'r'sini kaldırmaz. Dakika 95; kaç tane yazı değişti, kaç tane kalem kırıldı. Büyük şok. Bu maç sezon sonu, şampiyon olunur olunmaz bundan sonraki gidişatla ilgili çok konuşulur. Bu maçta inanılmaz hikayeler var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'nın performansına parantez açan Nihat Kahveci, "25-30 milyon kaç tane Galatasaray taraftarı varsa, Icardi'nin golünden sonra Osimhen'in Icardi sevincinden sonra... 'Bir kişi' demiyorum bak yarım kişi 'bu maç berabere biter' şeklinde düşünmüş müdür? Bence düşünmemiştir. Kasımpaşa bile, 3-0 olunca 'yenildik ya'... Ama 'biz bir oynayalım ya, önde pas yapan oyuncularımız var'.... 'Zaten maçı kaybettik ama oynayalım' dediler ve oynadılar. Helal olsun, tebrik ediyorum. Maç 1-0'dan 1-1'e gelir, 2-0'dan 2-2'ye gelir, 2-0'dan 3-2 de olur. Ama 3-0'dan 3-3'e kolay kolay gelmez o gün de tarih yazılır. Kasımpaşa bugün tarih yazdı" şeklinde konuştu.

Victor Osimhen'i yorumlayan Nihat Kahveci, "O ruh halini yaşamasına rağmen başkalarına yazılıyor gol ama işin içindesin. Bütün gollerdesin, asistleri yapıyorsun. Sadece topu ağlarla buluşturamamışsın. O ilk golü attığında, 'kesin 2'yi atar. Hat-trick bile yaparsa neden yaptı diye şaşırmam' dedim. Ama sakatlandı. Sakatlandığı an Osimhen çok üzüldü, Galatasaraylı taraftarların kalpleri ağrımıştır. İnanılmaz bir oyuncu, bugünkü maçı kenara bıraksak bile hiç o yönü konuşmadık. Bu oyuncu Galatasaray altyapısında mı yetişti? Bu oyuncu daha yeni geldi, transferin son günü geldi. Osimhen, daha yeni geldi. Metin Oktay selamını biliyor, Icardi selamını biliyor, Drogba koşmasını biliyor, Sneijder asistini biliyor, Bülent Korkmaz defansını biliyor... Her şeyi biliyor. Ben bu kadar aidiyet duygusuyla burayı sahiplenen ender oyunculardan biri" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Elias Jelert'in performansını eleştiren Nihat Kahveci, "Gerçekten kötü futbolcu. Kolay kolay ben bunu kimseye demem. Jelert'e şu an bilet baksınlar, yollasınlar. Bir tane bile Galatasaray taraftarı üzülmez. Gerçekten buranın oyuncusu değil, bu seviyenin oyuncusu değil, Galatasaray oyuncusu hiç değil" dedi.

Yazarlar