FenerbahçeFenerbahçe'de Mourinho'nun sistem ısrarı! Toplantı yapacak

Fenerbahçe'de Mourinho'nun sistem ısrarı! Toplantı yapacak

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de önceki günkü maçta da ortaya konan futbol kimseyi tatmin etmedi. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun sistemine oyuncular bir türlü tam adaptasyon sağlayamadı.

Fenerbahçede Mourinhonun sistem ısrarı Toplantı yapacak

Fenerbahçe’de, Union Saint-Gilloise karşısında alınan galibiyete rağmen ortaya konan oyun ne taraftarları ne de futbolseverleri tatmin etmedi. Bunun en büyük sebebinin Teknik Direktör Jose Mourinho’nun geldiği ilk günden itibaren istediği sistemde ısrar etmesi ve oyuncuların buna hala cevap verememesi gösterildi. Müsabakaya farklı bir 11 çıkaran Portekizli teknik adamın özellikle ilk yarıda ortaya konan futboldan memnun olmadığı ve öğrencileriyle toplantı yapacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Mourinho da rahatsız
Teknik ekibiyle maçı tekrar izleyen ve eksikleri belirleyen Jose Mourinho’nun daha iyi olmak için aksayan yönlere daha fazla çalışacağı bildirildi. Takım kazanmasına rağmen bir türlü istenilen futbol ortaya koyulamazken, bundan rahatsız olan tecrübeli çalıştırıcı maçtan sonraki basın toplantısında, “2- 0’dan sonra şunu söyleyeyim; futbolda dalga geçemezsiniz, geçerseniz futbol size ihanet eder. Kendi kendimize maçı garip duruma soktuk” diyerek gelinen noktayı özetlemişti

Amrabat beğenildi, En Nesyri kayıp
Fenerbahçe, Avrupa Ligi lig aşamasına galibiyetle başlarken, ilk kez bir maçta ilk 11’de şans bulan Sofyan Amrabat futboluyla tam not aldı. Fred ile iyi bir ikili olan tecrübeli futbolcunun başarılı performansı rakamlarına da yansıdı. Maçta 90 dakika sahada kalan Amrabat, 74 kez topla buluşurken bu alanda Becao’dan sonra en iyi isim oldu. Faslı futbolcu, 63 pas denemesinde %95,2 isabet yüzdesi tutturarak ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdi. Edin Dzeko’nun yerine ilk 11’de şans bulan En Nesyri ise etkisiz oyununu sürdürürken, Mourinho’nun pazar günkü lig maçında Dzeko’yu 11’de görevlendireceği öğrenildi

Haberin Devamı

Ülke puanına katkı
UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise karşısında 2-1 kazandı, Beşiktaş ise Ajax’a deplasmanda 4-0 kaybetti. Sarılacivertlilerin galibiyeti sonrası ülke puanına 400 puan eklendi. Siyahbeyazlılar mağlup olduğu için ülke puanına katkı sağlamayamadı. Puanımız böylece 36 bin 900 yükselirken 10. sıradaki yerimizi koruduk.