GalatasarayNicolo Zaniolo'dan Galatasaray itirafı! 'Değişmeye ihtiyacım vardı'

Nicolo Zaniolo'dan Galatasaray itirafı! 'Değişmeye ihtiyacım vardı'

01.08.2024 - 19:01 | Son Güncellenme:

Atalanta'nın Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo, Çizme ekibi tarafından basına tanıtıldı. İtalyan futbolcu, basın toplantısında Galatasaray'a dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Değişmeye ihtiyacım vardı

Serie A ekiplerinden Atalanta, Galatasaray'dan şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Nicolo Zaniolo için bir basın toplantısı düzenledi. Nicolo Zaniolo, basın toplantısında soruları cevapladı.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcunun, Galatasaray ile ilgili itirafı dikkat çekti. Atalanta'nın transfer sürecinde kendisine gösterdiği ilgiye dikkat çeken 25 yaşındaki hücum oyuncusu şu ifadeleri kullandı:

"Bu formayı giyme fırsatı verdikleri için başkana, yöneticilere, teknik direktöre ve çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Başka hiçbir takımdan duymadığım bu kulübün ilgisini duyar duymaz bu projeyi seçmekte tereddüt etmedim. Benim için kariyerimdeki en uygun adım bu."

Atalanta'da Gian Piero Gasperini'yle çalışacak olmasının hatırlatılmasının ardından Nicolo Zaniolo, "Teknik direktörün gençlere değer verme ve her oyuncunun içindeki en iyiyi ortaya çıkarmak konusunda ne kadar iyi olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşadığı sakatlık ve tedavi süreci hakkında gelen soruya Nicolo Zaniolo, "Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bir buçuk, iki ay yoktum. Sakatlık geride kaldı. Uzun vadeli bir hedefi yok ama kısa vadede her geçen gün hazır olmaya odaklanıyorum" cevabını verdi.

Roma'dan ayrıldıktan sonra Galatasaray'a imza atan Nicolo Zaniolo, "Roma'dan ayrıldığımda yurt dışında başka bir deneyim yaşamak istedim çünkü bu sizi olgunlaştırıyor. Değişmeye ihtiyacım vardı ve değişmek istiyordum. Ama bu, bunlarla ilgili her şeyi sileceğim anlamına gelmiyor. Pek çok olumsuz şeyin yanı sıra olumlu şeyler de yaşadım" dedi.

İtalya'ya döndüğü için mutlu olduğunu vurgulayan 25 yaşındaki hücum oyuncusu, "Şimdi İtalya'ya döndüğüm için mutluyum ve başlamak için sabırsızlanıyorum" açıklamasını yaptı.

6.4 MİLYON EUROYA KİRALANDI

Atalanta, Nicolo Zaniolo'nun kiralanması karşılığında Galatasaray'a 6 milyon 400 bin euro ödedi. 25 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinde şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi olduğu belirtildi.

Nicolo Zaniolo'nun satın alma opsiyonunun 15 milyon euro olduğu, transferin gerçekleşmesi durumunda sözleşmede 2 milyon euro şarta bağlı bonus maddesinin yer aldığı vurgulandı.

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2024-2025 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Atalanta Bergamasca Calcio S.R.L. ile anlaşmaya varılmıştır.

Haberin Devamı

Yapılan anlaşmaya göre, Atalanta Bergamasca Calcio S.R.L., şirketimize 6.400.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir.

Satın alma opsiyonun gerçekleşmesi durumunda, kesin transfer bedeli 15.500.000 Euro'dur. Ayrıca, maksimum 2.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus anlaşmada yer almaktadır."