GalatasarayNevzat Dindar'dan Mert Hakan Yandaş tepkisi: Böyle giderse yeri tribün olur

Nevzat Dindar'dan Mert Hakan Yandaş tepkisi: Böyle giderse yeri tribün olur

23.09.2024 - 13:59 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, Fenerbahçe-Galatasaray maçını yorumladı. Dindar, ayrıca G.Saray'daki son durumları da aktardı. İşte Dindar'ın sözlerinden öne çıkanlar...

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, derbiyi yorumlarken sarı-kırmızılılardaki son durumları aktardı.

Haberin Devamı

İşte Nevzat Dindar'ın sözlerinden öne çıkanlar:

'GALATASARAY'I KOLAY TESLİM OLMAYACAĞI BELLİYDİ'

Galatasaray'a güveniyordum çünkü potansiyelinin farkındaydım. Fenerbahçe'nin de Mourinho ile daha güçlü bir Fenerbahçe olduğunu biliyordum. Herkes Fenerbahçe'nin rahat kazanacağını söylerken ben Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu ve maçın rahat geçmeyeceğini söyledim. Galatasaray'ın onlar için çok zorlu bir rakip olduğunu söyledim. Ancak yine de böyle bir sonuç çok iyimser bir tahmin olurdu.

'G.SARAY BU PERFORMANSIN SİNYALLERİNİ VERİYORDU'

Galatasaray, Rize ve Gaziantep maçlarının belli dakikalarında bu sinyalleri veriyordu. Fenerbahçe açısından sürpriz bir sonuç olabilir ama bana göre sürpriz değildi. Oyun üstünlüğü de, psikolojik üstünlük de, kalite de Galatasaray'daydı. Maçtan önce Okan hocanın bir planı vardı. O güne kadar Fenerbahçe yalnızca bir maçta gol yemişti. Savunması dengeli ve sağlam gözüküyordu. Ancak ben Fenerbahçe'nin savunma merkezi ve bekleri problemli demiştim.

Haberin Devamı

'OKAN HOCA MOURİNHO'YU MAT ETTİ'

Okan hoca Fenerbahçe ile ilgili nasıl bir teşhis koymuşsa o şekilde başarılı oldu. Fenerbahçe savunması Osimhen'i tutamadı. Geçen sene Galatasaray'a sıkıntı çıkaran iki oyuncu yoktu. Osayi ve Ferdi. Onlarında etkisi oldu tabi. Ancak bu sonuç Okan Buruk'un başarısıdır. Okan hoca Mourinho'yu mat etti. Ne düşündüyse ne planladıysa o oldu. Galatasaray'ı motive eden ise Mourinho ve Fenerbahçe yönetimiydi. Galatasaray ile ilgili söylemlerin sadece teknik adam bazında değil yönetim bazında da yapılan eylemlerin ve girişimlerin Galatasaray'daki karşılığı motivasyon oldu. Yani Galatasaray'ı kenetlendiren Mourinho ve Ali Koç olmuştur.

Nevzat Dindardan Mert Hakan Yandaş tepkisi: Böyle giderse yeri tribün olur

'G.SARAYLI FUTBOLCULAR BU MAÇI ONUR MÜCADELESİ OLARAK SAYDI'

Galatasaraylı futbolcular bu maçı onur mücadelesi olarak yorumladı. Geçen sezon şampiyonluk maçında iç sahada Fenerbahçe'ye kaybedilmesi oyuncuları çok etkilemişti. Eski futbolcular bunu bir onur mücadelesi olarak görürken yeni transferlere ise bu maçın önemi anlatıldı. Galatasaray'ın iyi bir hazırlık evresi geçirdiğini görüyoruz. Okan hocanın taktiksel dehası derbiye damga vurmuştur.

Haberin Devamı

'ORTA SAHA ÜÇLÜSÜ ZAYIF KALIR DENİYORDU'

Sara-Torreira-Mertens ile oluşturulan orta saha üçlüsü için maçtan önce Galatasaray'a problem olabilir deniyordu. Ancak golleri de bu üçlü attı. Bu orta saha Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kurdu. Öyle ki Mourinho'nun ilk hamlesi de Sofyan Amrabat ile orta sahaya geldi. Bu kararlar ve galibiyet Okan hocanın başarısıdır.

'ICARDİ VE BATSHUAYİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLEDİ'

Senin kulübende Mauro Icardi ve Batshuayi gibi isimlerin bulunması Mourinho ve Fenerbahçe'ye bir mesaj oluyor. Icardi hazır değildi ve antrenmana bile çıkması tehlikeliydi. Ancak o, 'Derbide orada bulunmak istiyorum' dedi. Maç sonundaki sevinç gösterilerinin başrollerinden birisi de kendisi oldu. Icardi oynamadan takıma büyük destek ve enerji verdi. Maç sonunda ise Galatasaraylı futbolcular üzerinde Ali Koç yazılı bir formayı imzalamışlar. Bu formayı Icardi giyiyordu bu arada. İmzalanan formayı soyunma odasına bıraktılar. Daha sonra o formaya ne olduğunu bilmiyorum. Arada bu tarz göndermeler olabiliyor.

Haberin Devamı

Nevzat Dindardan Mert Hakan Yandaş tepkisi: Böyle giderse yeri tribün olur

'GÖRKEMLİ ZAFERİN ARDINDAN 1.5 MİLYON EURO'LUK PRİM'

Yönetim maçtan önce prim açıklamamıştı. Ancak bu görkemli galibiyetin ardından Başkan Dursun Özbek'in talimatıyla 1.5 milyon euro'luk özel bir prim takıma dağıtılacak. Başkan galibiyetten çok etkilendiğini söyledi. Yöneticilere takımla gurur duyduğundan bahsetti. Okan hoca ve oyuncuları tebrik etti. Ancak Galatasaray'ın sevinci 1 gün sürdü. Şimdi sırada PAOK var. Ayaklar yere sağlam basıyor şu anda. Galatasaray bu ciddiyetle giderse yine rekorları altüst eder. Ben Fenerbahçe maçındaki motivasyon ve psikolojinin Avrupa'ya da yansıyacağını düşünüyorum. Böylelikle Galatasaray Avrupa'ya iyi başlamış olur.

MERT HAKAN, G.SARAY İÇİN BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU MU?

Galatasaray için Mert Hakan'ın karşılığı yoktur. Fenerbahçe taraftarı biraz farklı anlamlar yüklüyor kendisine. Veya Mert Hakan kendisini öyle gösteriyor. Özel ilgi ve özel anlam yüklemeyi gerektirecek bir profil değil kendisi. Zamanında Emre böyleydi. Ancak kendisinin futbolu vardı bir karşılığı vardı. Ancak Mert Hakan'da böyle bir şey yok. Böyle giderse yeri tribün olur. Fenerbahçe'de tribün liderliğinde sıkıntı var sanırsam. O olsun bu olsun diye konuşuluyor. Mert Hakan'ın gidişatı iyi değil yani. Kendisinin sosyal medyada 3-5 yansıması var. Onları sahadaki ve kulübedeki karşılığı da Mert Hakan.

Haberin Devamı

Nevzat Dindardan Mert Hakan Yandaş tepkisi: Böyle giderse yeri tribün olur

'OSİMHEN G.SARAY'A BEKLEDİĞİMDEN DAHA FAZLA ISINDI'

1 milyon Galatasaraylı şu anda 100 dolar verip Osimhen'in bonservisini almak ister. Osimhen beklediğimden daha fazla ısında takıma. Osimhen dönemi kısa sürmemeli. Aidiyet duygusu çok yüksek bir oyuncu. Bunu parayla yaptıramazsınız. Icardi de taraftar için çok önemli. Bu ikili arasında da bir dostluk oluşmaya başladı. Galatasaray taraftarı gerçekten çok şanslı. Osimhen gibi bir ismin burada bulunması çok değerli. 75 milyon euro serbest kalma maddesi olduğu konuşuluyor. 1 milyon taraftar 75 dolar toplayıp Osimhen'in bonservisini almak ister.

PAOK MAÇIYLA ALAKALI AÇIKLAMALAR

Ben Galatasaray'ın ligdeki çıkışı ve motivasyonunun Avrupa'ya yansıyacağını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri sıkıntılı geçmişti. Ancak takım şu anda çok daha iyi bir noktada. Young Boys'la Galatasaray şu anda karşılaşsa her şey çok daha farklı olur. Avrupa'ya iyi başlamak önemli. Bu kadro başarıyı hakediyor ve vadediyor. Yunan futbolunda da bir çıkış trendi yakalandı Olympiakos'un Konferans Ligi'ni kazanmasıyla beraber. Ama yine de PAOK maçında Galatasaray net bir şekilde favori. Maç hazırlıkları bu akşam başlıyor. Tek eksik sakatlığı bulunan Ziyech.