Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Doğruya doğru; lider Sivasspor istediği kadar “sistem takımı” iddiasında bulunsun, sistemin dişlileri eksik olduğunda çalışmasında tutukluk olduğu bir kesin... Bu beraberliği onların yokluğuna bağlayamayız belki ama onların varlığı sahadan üç puanı çıkarabilirdi.
Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor karşısında olası bir erken golün kendilerini rahatlatacağı düşüncesiyle özellikle ilk 20 dakika içerisinde Sivasspor’u rakip yarı sahaya yıktı. Buna karşın konuk ekip de bunu kabul eder tarzdaydı. Hem de nasıl... “Etten duvar” demek ne kelime... Zırh gibiydiler.
Sivasspor kalecisi Samassa’nın eline 10. dakikada top değdi. Anlayın işte... Ev sahibinin 45 dakika boyunca oyunu yarı sahada karşılaması, buna karşın Çaykur Rize’nin topa ulaştığı anda hızlı hücuma kalkamaması, Karadeniz ekibinde pozisyon fakirliğini de beraberinde getirdi.
Kone’nin direkten dönen şutu dışında yürekleri hoplatan pozisyon pek olmazken, Demir Grup Sivas’ın amansız presi bir türlü karşılık bulmadı.
İkinci yarı ise çok farklı bir oyun oldu. Bu sezon ilk kez 11’de yer alan, stoper Papp, sağ bekte iyi niyetle çalışsa da, Çalımbay’ın istediğini yapamadığı için değişiklik burada gerçekleşti. 45’ten sonra Fatih Aksoy, sağa geçince durum da farklı oldu. Ofsayt nedeniyle sayılmayan golünün şaşkınlığını üzerinden atamayan Sivas, önce Boldrin’in direkten dönen topuyla afalladı, “süper” denilen kaleci Samassa’nın akıl almak hatasıyla bir anda mağlubiyetin korkusunu ensesinde hissetti.
Taktik değişiklikler meyvesini vermesi beklendi, verdi de... Traore ve Yasin oyunu hareketlendirdi. Ev sahibi, Rize kalesini öyle bir abluka altına aldı ki tek golde kalmaları biraz şans biraz da rakip savunmanın eseriydi. Stoper Talbi başarılı, kaleci Gökhan azimliydi. Sol savunmadaki Melnjak da bildiğimiz gibiydi.
Sivasspor’da Fatih’in sağla önüne alıp solla vurduğu ve direkle buluşturduğu top gol olsa, Sivas galibiyet için dakika da bulurdu. Ama bu Fatih Aksoy’u izleyen Beşiktaş, böyle bir elemanının neden kirada olduğunu da sorguluyor, hatta saçını başını yoluyordur.
İsmail Kartal, Çaykur Rizespor’un başındayken kazansa, belki de en büyük faydayı eski takımı Fenerbahçe’ye sağlayacaktı, olmadı. Yasin Öztekin’in golü de en çok eski takımı Galatasaray’ı üzmüştür herhalde...