Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş'ta dünya kadar eksik var ama sahaya her baktığımızda, ideal 11'i(!) görüyoruz. Demek ki kadrodakilerden birinin diğerinden çok farkı yok gibi görünüyor. Akhisar Belediyespor karşısında da Bilic, tercihleriyle tatmin ediciydi.

Gökhan Töre-Kerim seçiminde hocanın neyi düşündüğünü, hafta içindeki idmanlarda Gökhan'da bir sakatlık bulunup bulunmadığını bilmediğimiz için, yorum yapmak zordu. Sadece söylenebilecek, Kerim Frei'nin isteneni gerçekleştirememesiydi. Çok şey yapmak isteyip de yapamamak... İşte böyle bir şey... Buna karşın geçen haftanın flaş ismi Atınç'ın kenarda olması da normaldi. Genç futbolcunun henüz Ersan Gülüm'ü kenarda oturtması için biraz beklemesi gerekecek!

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor ise oyunu kendi sahasında kabul eden, kontratakları fırsata dönüştürmeye çalışan, forvetteki her topu Gekas ile buluşturmak isteyen bir düzendeydi. Ancak forvet arkasındaki Saidi'nin, özellikle sol kulvara yaklaştığındaki tercih yanlışlıkları, Bilal'in markajdan kurtulabilmek için sürekli yer değiştirmek zorunda kalması, konuk takımı olumsuz etkiledi.

Beşiktaş'ta golün adı Cenk'ti ama cenge cenk mücadelenin ardından topu söküp alan, ekmeğini taştan çıkarıp, Cenk'le buluşturan ise Olcay'dı. Cenk'e haksızlık yapmayalım ancak golü Olcay'a yazmak gerekir!

İşte bu mücadeleden dolayı her daim aranıyor. Sağlam olduğu her maçta "Olmazsa olmaz" gibi görünen Olcay, sakatlanmadığı sürece de çıkmayacak bir isim ama, Bilic'in var bir takıntısı herhalde... O da Bilic'in kusuru olsun!

* * *

Akhisar Belediyespor, ikinci yarıda daha fazla istiyor, daha çok şut atıyor gibi görünse de, Gekas etkisiz olunca beklenen gol bir türlü gelmek bilmedi. Güray, onu sevgilisiyle buluşturabilmek için çalıştı, çabaladı ama nafile!

Buna karşılık Beşiktaş, hücum zenginliğini artırma adına Kerim Frei-Gökhan Töre değişikliğini gerçekleştirdi. Veli'nin sakatlığıyla Oğuzhan da sahaya sürülünce, Kartal, ofansif olarak dört dörtlük oldu. Ancak ikinci gol, bir organizasyon sonucu değil, Sosa'nın uyanıklığıyla geldi. Herkesin orta beklediği anda topu kaleye gönderen Sosa, uzun süredir beklediği golle kavuştu.

Haberin Devamı

Gökhan Töre de sahada kaldığı kısa süre içerisinde hem futbol kalitesi, hem de attığı golle bu takım için "Değişmez" olduğunu göstermiş oldu. Kerim, göze hoş gelen bir oyun stili var. Çalışıyor, çabalıyor ama Gökhan ile arasında sıklet farkı var. Gökhan daha tecrübeli, daha kendinden emin, daha faydalı...

Yazının başında belirttiğimiz gibi; kağıt üzerinde, birinin diğerinden farkı yok gibi görünse de, en azından öyle algılansa da, varmış!