Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Osmanlıspor ile Fenerbahçe arasındaki kadro kalitesi, fersah fersah farklı... Ancak, maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Her "kaliteli" iyi olamıyor. Büyüklere saygı kalmayınca, işler daha da zora giriyor!

Evet, Fenerbahçe ilk 10 dakikada kabaran hindi gibi Osmanlıspor'un gözünü boyamıştı. Evet, bu sezon zar zor forma bulan Alper, iştahlıydı. Ama kalan yarım saat, ilk yarılık dilimin Fenerbahçe açısından kaybıydı.

Fernandao'nun girişi sonrasında bir "kafa" buldu ki, o kadar... Üstelik Fenerbahçe'nin rakibine verdiği pozisyonları bir bilseniz. Umar biraz "kafa"yı çalıştırsa, Fenerbahçe "ah"larla, "vah"larla soyunma odasına gidebilirdi.

Haberin Devamı

Markoviç'in zamansız sakatlığı Fenerbahçe açısından şanssızlık mı yoksa Fernandao'ya bir fırsat mı oldu 16 dakikalık süreçte pek belli olmadı. Ama Brezilyalı golcünün takıma hareket kazandırdığı bir gerçek...

Fenerbahçe'de dikkate değer diğer durum, savunmanın zaman zaman hazırlıksız yakalanması oldu. Ba'nın yokluğunda Alves'in varlığıyla yokluğu da belli değildi!

Osmanlıspor'da ise kaleci Moraes, 45 dakikalık süreçte güvenli, Uğur Demirok savunmasında emniyetliydi. Hakan Aslantaş erken kart görmesine rağmen mücadele gücünü elden bırakmadı.

* * *

Fenerbahçe açısından maç, golü attıktan sonra bitiyor. Evet, tek farklı galibiyet de üç puan ama ya yersen! Fenerbahçe bu; 1-0'lık skor taraftarını mutlu eder mi? Hiç Fenerbahçe, 1-0'dan sonra "yeter" der mi?

Ama takımda akıl almaz bir zihniyet geldi, yerleşti. Ve, bu kanser gibi takıma bulaşan bu virüs gün geçtikçe her futbolcuya bulaştı.

Fernandao'nun girişi sonrasında zaten kulübede kalmayan "hamle adamı" eksikliği açık açık görüldü. Ven Persie'den bir şeyler bekleyenler yanılırken, günümüz futbolunda artık "yıldız" kontenjanıyla oynanmadığı bir kez daha görüldü. Nani'nin yokluğu hissedilmediği gibi bu sezon ikinci kez ilk 11'de yer alan Alper, "Türk yıldızları"nın başında olabileceğini gösterdi. Tabi oynarsa! Attığı gol ise enfesti.

Anlaşılan o ki, Fenerbahçe istatistikleri yalancı çıkarmak istedi. Her maçta ilk yarılarda kendini gösteren sarı-lacivertliler, bu kez farklı davrandı ve üç puanı ikinci devrede aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe galip, Fenerbahçe üç puan almış hikaye... Pereira için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Portekizli böyle devam ederse Fener'in maçlarına sadece seyirci olarak girebilir. TSYD üyesi olmadığı için yorumcu bile olamaz, ona göre!