Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenip, Fenerbahçe'nin de tüm maçları kazanmasıyla gelebilecek bir şampiyonluk, bir de en az ona yakın değerde bir Şampiyonlar Ligi şansı... Üstelik Cim-Bom'un üç puanla bitirdiği haftada kazanma zorunluluğu...

Bunların hepsi, Fenerbahçe'yi roketleyecek bir futbol dopingi sayılırdı. Mersin İdman Yurdu ise bir futbol baronunun can damarını tıkayıp, şampiyonu kendisinin belirlemesi telaşı içindeydi.

Hakemin başlangıç düdüğü çaldı, herkes şaştı kaldı. Fenerbahçe, iştahsız çocuk gibi mız mızlanırken, Mersin ise daha bir saldırgan, bilinçli ve derli toplu görüntü içerisindeydi. Ev sahibi, özellikle Nakoulma ile tehlikeleri birbiri ardına yaşattı. Welliton, direkten dönen şutu dışında etkisiz görünürken, Murat Ceylan ile Khalili daha bir iştahlı, daha bir hevesliydi.

Haberin Devamı

Caner, Hasan Ali'nin desteğiyle hücum hattında ilerlemeye çalışırken, İsmail Kartal'ın beklentilerinin ilk 45 dakika içerisinde tam anlamıyla karşılayamadı.

Bruno Alves iyi, Egemen becerikliydi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal, bilinen özelliklerine ofansif becerisini de ekledi ama nafile... Kuyt, saman alevi gibi birkaç kez kendini gösterirken, Sow ortalarda görünmedi.

* * *

Fenerbahçe, böylesine kritik bir maçta bu kadar kritik pozisyonlar veriyorsa, Welliton'un bir şutu direkte patlıyor, 10 kişiyle yüzde 100 gol şansına kavuşuyorsa, yazık... Emre Belözoğlu, öylesine bir gol attı ki, Fenerbahçe'yi resmen ipten aldı. Tabii bazılarını da...

Kaleci Muammer'in atılmasıyla, Oktay'ı mecburen kenara çeken Rıza Çalımbay, bu sezon ilk kez bir büyük karşısında puan alabilirdi. Olmadı.

Dimyat'a pirince giden Fenerbahçe, az daha evdeki bulgurdan da oluyordu. Uzatmalar, ümitleri de uzattı. Ama bu galibiyet, gerçekleri örtmeye yetmedi. Şu görüldü ki, Fenerbahçe'de ne şampiyonluğa götürecek bir ruh, ne de futbolcularda o inanç var... Birini, ikisini kenara çekin, bu takımın puan cetvelinde kaçıncı olabileceğini hesap edin.

Ama yine de Fenerbahçe'yi iki kere tebrik etmek gerek... Böyle bir mücadeleye rağmen kazanabildiği için... Hâlâ yarışın içerisinde kalabildiği için...

Haberin Devamı

Belki son iki hafta Fenerbahçe açısından çok daha mükemmel geçecek, belki de sarı-lacivertliler 4. yıldız ile rütbe takacak. Kim bilir?