Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

(BEŞİKTAŞ-GAZİANTEPSPOR MAÇI YORUMU)

Galatasaray ve Fenerbahçe kazanacak, sen de bakacaksın! Şampiyonluk yolundaki rakiplerin senin koltuğu sarsacak, sen de duracaksın!

Beşiktaş açısından kağıt üzerinde sadece galibiyet yazıyordu. Ya liderlik koltuğunda hüküm sürecek, ya da diğer iki olasılıkla gecenin karanlığında sönüp gidecekti.

Gaziantepspor maça fena başlamadı hani... Beşiktaş'ı ince ince ısırırken, Chibuike ve Camara ile acaba "Bir şeyler yapabilir miyim?" sorusuna cevap aradı.

Beşiktaş, son haftalardaki ikili forvetten vazgeçmiş, bu nedenle de Mustafa ile Cenk'i kenara çekmişti. Yedeklikten asilliğe terfi eden Demba Ba'nın tutukluğu, bırakın göze batmayı, gözü çıkaracaktı! Ama Erdem'in ona yaptığı da penaltıydı. Ancak hakem Tolga Özkalfa'yı inandıramadı.

Haberin Devamı

O öyle de Muhammed Demir farklı mıydı? İlk 45'te bir serbest vuruşu var o kadar...

Sosa'nın "Kendin pişir, kendin ye" tarzı golü olmasa Beşiktaş ne yapardı bilmem. Ceza sahası önüne kadar ayakta kalmaya çalış, sonrasında da topu ampul gibi ağlara as... Ancak Sosa gibi bir ustanın yapabileceği kombinasyondu.

Solda oyuna başlayan, sonra Olcay ile yer değiştiren Gökhan Töre, bildiğiniz gibi değil! Eğer sahadaki Gökhan bu Gökhan ise geçen yılki Gökhan kimdi acaba?

En kral sağcı Serdar Kurtuluş... Defansta taş gibi, ileriye çıkışların yıldız ismi... Sanki sağ açık oynuyor. Gaziantep'in golü öncesinde Camara'dan öyle bir şamar yedi ki, maşallah "Osmanlı tokadı" idi. Hakem es geçti, Chibuike affetmedi. Nijeryalı sadece golde değil, oyunun 45 dakikalık bölümünde de çok iyiydi.

* * *

İkinci yarıdaki futbolun, ilk devre ile hiç alakası yoktu. Beşiktaş öyle bir baskı kurdu ki, Gaziantepspor nefes bile alamadı. İlk yarıda vasat olan Gökhan, ikinci bölümde Sosa'ya ayak uydurunca, siyah-beyazlıların havası da değişmiş oldu.

Töre'nin direkten dönen şutunda da, diğer pozisyonunda da kaleci Eray tek başına ayakta kaldı. Beşiktaş o kadar kalabalık geldi ki, rakibin gırtlağına yapıştı. Vurdu kaçtı. Vurdu, kornere gitti. Vurdu, kaleci Eray'da kaldı. Gol için her şey yapıldı ama o beklenen sevgiliye ulaşmak bir türlü mümkün olmadı.

Haberin Devamı

Bilic, elinde ne kadar golcü varsa cümbür cemaat oyuna soktu. Kartal, şuursuzca saldırdı, Gaziantep bilinçsizce korunmaya çalıştı.

İlk yarıda en iyiler arasında dediğimiz Chibuike, atılmak için adeta kaşındı. Hakem Tolga Özkalfa'ya yorum şansı bile bırakmadı.

Ama gecenin anı, 90+6'daki Gaziantepspor'un kaçırdığı oldu. Kontratakla Beşiktaş kalesine gelen kırmızı-siyahlılar, Erdem ile direkle buluşturduğu bir topu var ki akıllara zarar... O topa en çok Fenerbahçe ve Galatasaraylılar üzülmüştür herhalde...