Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş, kalan 5 maçta 6 yenilgi alsa da bu iş olmaz, olamaz!
Fenerbahçe, kalan 5 karşılaşmadan 18 puan çıkarsa da olmaz, olamaz!
Bir kere bu şampiyonluğu Fenerbahçeliler istemez!
Baksanıza tribünlere; biletli 19 bin kişi... Bir tarafta Vodafone Arena'dan bir koltuk kapabilmek için uğraşan yüz binler, diğer tarafta "İş bitti" diyen Fenerbahçeli on binler...
Öyle olmuş, böyle gitmiş; ne olmuşsa olmuş. Sen ne yapmışsın ona bak!
Maç başlarken, futbolcuların adı okunuyor yuhalanıyor, maç oynanırken top ayağına geliyor, ıslıklanıyor. Gel de oyna! Gel de şampiyon ol!
Kendini oyuna sonradan giren Diego'nun yerine koy, gel de oyna... Ayağına her top değdiğinde tüm tribünler, "Yuuuh" derken, o da adeta "malzeme bu" dedi.
Bu, şu demek... Aziz Yıldırım'ın başkan olduğu 1998'den bu yana 19. sezonunu yaşayan Fenerbahçeli, artık ikinciliği kanıksamış. Bu sezon da böyle giderse 9. ikinciliğine ulaşacak.

Haberin Devamı

* * *

Mersin maçını konuşmaya gerek var mı!
Robin van Persie'nin karşısında ergenliğe bile ulaşmamış bir delikanlı... Gökhan Akkan daha 30 Ağustos'ta 18'ine ulaşacak... İlk kez 11'de ve Fenerbahçe karşısında... Ümit Hoca da haklı, Gökhan da... Hataları var mıydı? Vardı. Olsun gecenin belki de en mazur görülecek ismiydi. Daha bir ay önce U19'da oynarken, bugün Fenerbahçe karşısında oynamak kolay değildi.
Fenerbahçe ne yaptı? Galatasaray karşı kaçırdıklarının bir kısmını Mersin İdman Yurdu karşısında attı. Volkan Şen çok rahattı, Persie de penaltıyla rahatladı. Ancak gol dışında da Josef de Souza ile birlikte fark yarattı.

* * *

Fenerbahçe nasıl ikinciliği kabul etmiş görünüyorsa, Mersin İdman Yurdu da "Artık düştük" modunda... Biraz Güven, biraz Vederson ile iş bitmiyor. Çok eksiktiler; doğru... 18 kişilik kadroyu bile bulamamışlardı; o da doğru... Ama bazen güzel işler yapan Muammer'in yediği üçüncü gol var ya; o da hiç yakışmadı!