Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kötü desen değil... İyi desen hiç değil... Liderliğin verdiği mahmurluk desen o da değil...

Çünkü Beşiktaşlı, bu maçı kazanamadığı anda koltuğu kaptıracağını çok iyi biliyor. Biliyor bilmesine ama, "futbol oynama" kontenjanını bu kez Osmanlıspor'a verdi Kartal... Ligin en iyi futbolunu oynayan takım olarak lanse edilen Beşiktaş, kaybettiği maçlarda bile bu kadar çaresiz olmadı. İyisi yok denecek kadar azdı, kötü dersen gırla!

Şenol Güneş'in ilk 11 kurgusuna söz söylemek haddimize değil... Takımla birlikte antrenmana çıkan, taktiğini uygulatmaya çalışan, velhasıl Beşiktaş'ın kazanması için kafa patlatan o... Ancak izin verirse, gördüklerimizi de söyleyelim! Rhodolfo'yu beğendi mi? Oğuzhan bu etkisizliğiyle 81 dakika sahada kalır mıydı? İsmail el bombası gibiydi. Beck de tekledi. Atiba bile Atiba gibi değildi.

Haberin Devamı

Tolga'ya saygı duyalım ama Günay'ın günahı neydi? Galatasaray derbisinde güvendin de, Osmanlıspor karşısında ona neden "Gel yanıma otur" dedin? Her şeyi bir kenara bırakalım; Gökhan Töre'nin günahı, derbiyi kazandırmak mıydı? Üç değişiklik hakkın vardı da, Gökhan bu kontenjana da mı giremedi?

Tamam, anladık; 45. dakikada Bilal Aziz'in eline gelen bir top ve verilmeyen bir penaltı var. Üstelik rakip kırmızı ile 10 kişi kalacaktı. Ona da kabul! Ama koskoca Beşiktaş bu mazeretleri mi arayacak?

Her şeye rağmen, Jose Sosa'nın, son vuruş ustalığına örnek gösterilebilecek birbirinden güzel iki gol, Beşiktaş'ı diriltti. Evet, Osmanlıspor kalecisi Ahmet Şahin, ilk golde bakakaldı, ikincisinde de boşa atladı. Ancak alkış Sosa'nın hakkıydı.

* * *

Beşiktaş için bunları anlatırken, Osmanlıspor'un hücumcularının hakkını vermemek de futbol adaletine ters düşer. Mesela Ndiaye... Kaç takımda bu kalitede bir forvet arkası var? Ya Rusescu? O da A kalite golcü... Arkadaşları biraz daha besleyebilse, inanın daha fazla atardı.

Beşiktaş'a kazandığı için saygı gösterelim, ancak Osmanlıspor'un futbolunun karşılığının bu olmadığını da bir kez daha tekrarlayalım. Kartal, bırakın üç puanı, bu maçtan beraberlik bile çıkarsa büyük kar sağlayacaktı, duble avanta oldu.