Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

(FENERBAHÇE-BALIKESİRSPOR MAÇININ YORUMU)

Kimse kimseye bedavadan puan vermiyor. Ligin sonuncusu ile bile oynasan, karşındakini ligin en zayıf halkası olarak da görsen, sen bir şey yapmadıktan sonra nafile...

"Şampiyonluk için her maçım final" diyorsun ama böyle bir karşılaşmada inim inim inliyorsun.

Ya Caner'in olmasa, ya Diego eskisi gibi olsaydı!

Fenerbahçe bugün ligde böyle bir konumda yer alıyorsa, başrolü Caner'e vermek gerek. Sadece atıp attırmıyor, topu ayağına her aldığında tehlikenin kralını oluşturuyor. Adam sol bek değil, tam bir açık... O ikinci golde Sercan'dan topu öyle bir alışı var ki, tereyağdan çekilen kıl bile böyle kolay alınmazdı.

Haberin Devamı

Başrolü Caner'e verirken, boşrolü bu maçta Volkan Demirel kaptı. İkinci ve üçüncü gollere öyle bir imza attı ki, rakiplerinin emeklerini bile harcadı! Kimse Balıkesirlileri konuşmadı, sarı-lacivertliler Volkan'ın kulaklarını çınlattı!

Diego'ya "rektifiye" yaramış. Formanın o kadar kolay olmadığını görmüş belli ki... 45 dakikaya iki asist, bir gol ve güzel bir mücadele sığdırmak kolay olmasa gerek!

Kemal Özdeş ile az ama öz gol yiyip, puanları kaptıran Balıkesirspor ise Cihat Arslan ile mental bir değişim içerisinde... Üç gol attılar ama Isaac ile iki gol daha kaçırdılar. Bunun yanında akılları hep hücumda... İnsan ister istemez, böyle oynasalar ne olurdu diye sormuyor değil!

* * *

İkinci yarıda Alper ve Kuyt'ı çıkarıp, Emenike ve Selçuk'u oyuna alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, belli ki, topa daha fazla hakim olmak, bunun yanında da ofansif üstünlüğü sağlamayı amaçlıyordu. İlk yarıda her ne kadar üç gol atmış olsa da, üç de gol yemişti.

Aynı Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sini hatırlatan bir forvet kurgusuyla sahaya çıkan sarı-lacivertliler, dördüncü golü bulurken çok da zorlanmadı. Arkadan gelerek Emenike'nin topuna ayak koyan Sow, topu kaleye sadece dürttü.

Balıkesirspor, ilk yarıdaki o fırsatları bulamadığı gibi, topu kaleye gönderebilme şansına dahi sahip olamadı. Cihat Arslan, değişikliklerinde golü düşünürken, ciğerci kedisi gibiydi. Uçup giden puanların ardından öylece bakakaldı.

Haberin Devamı

Gol, Fenerbahçe için yeterliydi! Direkten dönen, tehlikeli olan birkaç saman alevi pozisyon dışında açıkçası çok da vites artırmadılar.

Fenerbahçe, bu galibiyetle şampiyonluk yolundaki rakiplerine, "Şimdi siz düşünün" diyerek haftayı kapatırken, Balıkesirspor için zaten startı verilmiş olan "1. Lig" koşusu, artık daha bir hızlandı sanki...