GalatasarayMustafa Anıklı: Okan Buruk'a görüntüden ceza veremezsiniz, bu kadar basit!

Mustafa Anıklı: Okan Buruk'a görüntüden ceza veremezsiniz, bu kadar basit!

03.10.2024 - 14:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçında müsabaka hakemine yönelik "Buna penaltı veren burada bir daha maç yönetemez" sözü nedeniyle 41. maddeden PDFK'ya sevk edilmişti. Milliyet Gazetesi yazarı Mustafa Anıklı köşesinde geçen hafta en çok konuşulan konuyu yorumladı.

Mustafa Anıklı: Okan Buruka görüntüden ceza veremezsiniz, bu kadar basit

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Kasımpaşa maçı sonrası hakeme yönetilk "Buna penaltı veren burada bir daha maç yönetemez” sözünü tehdit kabul etmişti. Deneyimli teknik adam 41. maddeden Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Buna göre Okan Buruk’un en az 3 maçla cezalandırılabileceği öngörülüyor. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarı Mustafa Anıklı haftaya damga vuran konuyu köşesini taşıdı. İşte Anıklı'nın 'Buruk'a görüntüden ceza verilemez' başlıklı yazısı...

İşimiz yargı dağıtmak değil... İşimiz, doğruyu bulmak, kural-kaideyi savunmak... Nasıl yanlışa, "yanlış" diyebiliyorsak, doğruyu bulma adına yapılacak "yanlış"a da yanlış demek boynumuzun borcu...

Mustafa Anıklı: Okan Buruka görüntüden ceza veremezsiniz, bu kadar basit

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Kasımpaşa maçında hakemlere yaptığı gider, sosyal medyada en çok gündeme gelen konu oldu. "Bu penaltıyı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin" demesini savunmak, bırakın bizi, kendisinin bile cesaret edemeyeceği bir durum... Yine hocanın ifadesine göre, hakeme değil, kendi kendine mırıldanmış!

'RAPORLARA YANSIMIŞ MI?'

Haberin Devamı

Peki bu raporlara yansımış mı? Umarım öyledir. Ancak orta hakem bunu duysa, ihraç ederdi, dördüncü hakem ya da yardımcı hakem bunu işitse, kırmızı kart göstermesi için hakemi davet ederdi. Demek ki, hakem (görevini ihmal etmediyse) raporlarında bu yok.

Tek rapor kalıyor, temsilci... "Temsilci raporuna ne gerek var ki, görüntülerle sabit" diyenleriniz olabilir. İşte orada, "dur" demek gerekir. Futbol Disiplin Talimatı çok açık... 75. maddenin ikinci fıkrası der ki; "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir." Ancak devamı var ki, burası çok önemli; "VAR sisteminin uygulandığı müsabakalarda bu madde hükmü uygulanmaz."

Yani!.. Yanisi şu, Okan Buruk'a "görüntüden" ceza veremezsiniz. Eğer bu görüntü "yayıncı kuruluş"un değilse hiç veremezsiniz. Durum bu kadar basit...