FenerbahçeFenerbahçe'nin yıldızına olay eleştiri! 'Sadece koşacaksa atletizm takımı var'

Fenerbahçe'nin yıldızına olay eleştiri! 'Sadece koşacaksa atletizm takımı var'

03.10.2024 - 11:52 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi'nde Twente ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'deki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Hollanda ekibi Twente ile kozlarını paylaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi.

Haberin Devamı

Skorer Instagram canlı yayınında konuşan Senad Ok, Fenerbahçeli yıldıza eleştirilerde de bulundu. 

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

Mourinho'yu iyi gördüm son dönemdeki vücut dili ve enerjisi düşüktü hatta bu konu soruldu. O da çok çalıştığından bahsetti. Dün itibariyle geri dönmüş gibi duruyor. Real Madrid'deki şampiyonluğun Fenerbahçe'de kazanacağından daha değerli olmadığını ifade etti. Daha enerjik olması maç öncesi en önemli gelişme.

İRFAN CAN NEDEN OYNAMIYOR?

Mourinho'nun oyun sisteminde neden İrfan Can oynamıyor, Maxi oynuyor diye soruyorlar. İrfan Can ile Maxi farklı oyuncular. Mourinho'nun oynatmak istediği oyunda Maxi, İrfan'ın daha önünde. İrfan tabii ki daha iyi oyuncu ama hoca geçiş oyunları ve rakibi üzerine çökmek istiyor. Sürekli önde baskı yapmak istemiyor. Alan bulmak istediği için Maxi geniş alanlarda etkili. Ama Fenerbahçe oyunu ileriye yıkacaksa tabii irfan olmalı. irfan'ın oynamama nedeni sistemle alakalı ama bugün oynayabilir. Maxi'nin önde olmasının nedeni hocanın oyun sistemi.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'dan farklı bir oyun oynatıyor Mourinho. Sürekli ön tarafta oynarsam rakibe alan vermiş olurum diyor.

'OSİMHEN DENGEYİ BOZDU'

Galatasaray maçında neden tutmadı bu sistem? Orada maç öncesi yayınında Becao oynamalı demiştim. Osimhen'i tutamadığın için Fenerbahçe'nin stoperleri çıkamadı. Fenerbahçe geriden çıkamadı temel etken Osimhen'in dengeyi bozması.

'DİNLENDİRİLECEK OYUNCULAR OLACAK'

Bu akşam biraz daha farklı Çağlar'ın sakatlığı ve Osayi'nin cezalı durumu var. Dinlendirilecek oyucunlar da olacak.

Fenerbahçenin yıldızına olay eleştiri Sadece koşacaksa atletizm takımı var

'AMRABAT FORMAYI ALDI'

Amrabat formayı aldı. İsmail'den mi aldı bilmiyoruz ama aldı formayı. İsmail 8'de olmuyor, daha önce denendi. İdeal 11'de Amrabat, Fred ve Szymanski var. İsmail'in şu an için rekabete girmesi gerekiyor.

'YEDEK KALMAMASINI ANLAMIYORUM'

Szyamnaski'nin hiçbir şekilde yedek kalmamasını anlamıyorum. Szymanski 10 numara değil, 8 numara oynuyor. Alex'le Mertens'le falan kıyaslamayı bırakın. Oraya yaratıcı bir oyuncu eklenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bazen sadece koşuyor. Sadece koşacaksa Fenerbahçe'nin atletizm takımı var. Herkes yedek kaldı, Szyamnski yedek kalmıyor çok enteresan geliyor bana. o farkı yaratamıyor.

Haberin Devamı

'YETKİLİLER AÇIKLAMALI'

Yetkililerin 'bizim oyun tarzımız bu; biz sabırlı oyun oyamayacağız, bunu bilin' demeleri lazım. Fenerbahçe taraftarlarına bu anlatılmalı. Uyku modunda oynanıyor maçlar.

'F.BAHÇE'NİN 11'İ RAKİPLERİNDEN NE KADAR GÜÇLÜ'

Tek tek kıyasla diğer rakiplerle oyuncuları. Fred dışında Fenerbahçe'nin çok önde olduğu bireysel bir pozisyon var mı diye düşünüyorum. Bir yerde Tadic diğer yerde Rafa var örneğin. Fenerbahçe'nin ilk 11'i rakiplerinden ne kadar güçlü sorusunu da sormak lazım. Galatasaray'ın stoperi ve 6 numarası bir adım önde.

TWENTE MAÇI

Twente iyi bir takım. Klasik bir Hollanda takımı Fenerbahçe'nin sisteminin deplasman maçlarına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kolay geçemez ama Fenerbahçe'nin istediğini almaya bir adım daha yakın olduğunu söyleyebilirim.