Dünyadan FutbolMaurico Pochettino'dan sürpriz karar! Yeni takımı resmen açıklandı

Maurico Pochettino'dan sürpriz karar! Yeni takımı resmen açıklandı

11.09.2024 - 09:31 | Son Güncellenme:

Tottenham, PSG ve Chelsea gibi üst düzey kulüpleri çalıştıran 52 yaşındaki teknik adam, Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı'nın başına getirildi.

Maurico Pochettinodan sürpriz karar Yeni takımı resmen açıklandı

Mauricio Pochettino, kariyerine milli takımlar düzeyinde devam edecek. Arjantinli çalıştırıcı, Chelsea macerası sonrası Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı ile anlaşma sağladı. Amerika Birleşik Devletleri Futbol Federasyonu, 52 yaşındaki deneyimli çalıştırıcının takımın başına geçtiğini resmen açıkladı. Açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin de ev sahipliği yapacağı 2026 Dünya Kupası yolundaki sürece vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

'YETENEK DOLU OYUNCU GRUBU GÖRÜYORUM'

ABD'nin başına geçtikten sonra yaptığı açıklamada Pochettino, "ABD Milli Takımı'na katılma kararı benim için sadece futbolla ilgili değildi. Bu takımın ve bu ülkenin çıktığı yolculukla da ilgiliydi. Buradaki enerji, tutku ve gerçekten tarihi bir başarı elde etme açlığı bana ilham veren şeylerdi. En az oyuncular kadar tutkulu taraftarların önünde ABD Erkek Milli Takımı'na liderlik etme fırsatını kaçıramazdım. Yetenek ve potansiyel dolu bir oyuncu grubu görüyorum. Birlikte tüm bu ulusun gurur duyacağı özel bir şey inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlük kariyerinde Espanyol, Southampton, Tottenham ve PSG gibi önemli ekipleri de çalıştırmış olan Pochettino, son olarak Premier Lig'in bir başka önemli ekibi Chelsea'de görev yapmıştı. İngiliz ekibi, 2023-24 sezonunun sona ermesiyle birlikte Arjantinli çalıştırıcı ile karşılıklı anlaşma neticesinde yollarını ayırmıştı.