İngiltere Premier LigManchester City için küme düşme tehlikesi! Yüzyılın davası başlıyor

Manchester City için küme düşme tehlikesi! Yüzyılın davası başlıyor

14.09.2024 - 09:09 | Son Güncellenme:

Mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle suçlanan Manchester City'nin başı dertte. İngiliz devi gelecek hafta başlayacak olan davada yargılanacak ve suçlu bulunması halinde küme düşme cezasıyla karşı karşıya kalabilir. İşte detaylar...

Manchester City için küme düşme tehlikesi Yüzyılın davası başlıyor

İngiltere Premier Ligi’nde uzun süredir büyük bir hakimiyet kuran, son 4 sezondur şampiyonluğu kimseye bırakmayan Manchester City ile ilgili mahkemede görülecek dava, pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

115 KEZ İHLAL ETMEKLE SUÇLANIYOR

City’nin, 115 kez mali kuralları ihlal etmekle suçlandığı davadan çıkacak sonuç, 2023’te ana hedeflerinden biri olan Şampiyonlar Ligi’ni de İstanbul’da kazanmayı başaran kulübün başına büyük işler açabilir. Mavi-Beyazlılar’ın, 2009’dan başlayarak 9 yıllık süreçte finansal anlamda birçok olumsuz harekette bulundukları iddia ediliyor.

Söz konusu suçlamalarda oyuncu maaşları ve menajer ücretleri hakkında bilgi saklamak, gelirlerin gerçek kaynağını gizlemek, sponsor gelirleri hesaplamaları, mali bilgi ile doğru mali raporların düzenlenmemesi gibi maddeler yer alıyor.

KÜME DÜŞME TEHLİKESİ

Eğer City, söz konusu iddialar üzerinden suçlu bulunursa; alacağı cezaların puan silme ya da küme düşürülme olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Bu konuyla ilgili konuşan İspanya La Liga Başkanı Javier Tebas, “Birçok Premier Lig kulübüyle görüştüm. Davayı yakından takip edeceklerini ve City’nin, Finansal-Fair Play kurallarına uymadığı için yaptırıma tabi tutulması gerektiğini düşünüyorlar” açıklamasını yaptı.

Yazarlar