TrabzonsporTrabzonspor sürprize izin vermedi! UEFA Avrupa Ligi'nde Ruzomberok'u eledi

Trabzonspor sürprize izin vermedi! UEFA Avrupa Ligi'nde Ruzomberok'u eledi

01.08.2024 - 22:22 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu rövanşında Ruzomberok'u 1-0 mağlup etti ve üst tura adını yazdırdı.

Trabzonspor sürprize izin vermedi UEFA Avrupa Liginde Ruzomberoku eledi

UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Trabzonspor, Ruzomberok'u konuk etti. Kritik karşılaşma Papara Park'ta oynandı. Zorlu müsabakada Sırp hakem Minakovic düdük çaldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor, deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında Ruzomberok'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura yükselen takım oldu.

TRABZONSPOR'UN RAKİBİ RAPID WIEN

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Avusturya ekibi Rapid Wien ile eşleşti.

İlk karşılaşma 8 Ağustos Perşembe günü Papara Park’ta, rövanş karşılaşması ise 15 Ağustos Perşembe günü Avusturya’da oynanacak.

TRABZONSPOR TUR ATLADI

Ruzomberok eşleşmesinde deplasmanda oynadığı maçta rakibini 2-0 mağlup eden Trabzonspor, evinde 1-0 kazandı. Bordo-mavililer bu galibiyetin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayan takım oldu.

KAZANAN TRABZONSPOR

Kritik karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Trabzonspor, Ruzomberok karşısında sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor'un ve maçın tek golünü Denis Draguş kaydetti.

Haberin Devamı
ENİS KALECİYE TAKILDI

90'ıncı dakikada Trabzonspor'da Enis Destan ceza sahasına girdi. Enis Destan'ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci son anda topu kornere çeldi.

UMUT GÜNEŞ AUTA VURDU

87'nci dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasta Enis Destan şut açısını kaybetti. Savunmanın uzaklaştıramadığı topta Umut Güneş şutunu çekti. Umut Güneş'in sert şutunda top üstten auta gitti. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı.

UĞURCAN ÇAKIR'DAN ŞIK KURTARIŞ

76'ncı dakikada Jan Hladik'in yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır rakibine gol izni vermedi.

Haberin Devamı
NWAKAEME GOLE YAKLAŞTI

73'üncü dakikada sağ kanattan Edin Visca ortasını yaptı. Edin Visca'nın ortasında Nwakaeme'nin yaptığı kafa vuruşu kalecide kaldı.

DRAGUŞ GOLÜ ATTI

65'inci dakikada Trabzonspor'da Denis Draguş sahneye çıktı. Hızlı gelişen atakta kaleyi deneyen Denis Draguş'un şık vuruşunda top ağlarla buluştu. Edin Visca'nın asisti sonrası Trabzonspor, Ruzomberok karşısında öne geçti: 1-0.

DRAGUŞ AUTA VURDU

55'inci dakikada Trezeguet'in savunma arkasına attığı pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Denis Draguş sağ ayağının dışıyla vuruşunu yaptı. Denis Draguş'un vuruşunda top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
LAVRINCIK UZAKTAN DENEDİ

48'inci dakikada Trabzonspor ceza sahası dışında yaşanan karambol sonrası Samuel Lavrincik topu önünde buldu. Samuel Lavrincik'in şutunda top üstten az farkla auta gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Trabzonspor ile Ruzomberok arasındaki maçın ikinci yarısı başladı. Abdullah Avcı herhangi bir değişikliğe gitmedi.

İLK YARIDA GOL ÇIKMADI

Trabzonspor ile Ruzomberok arasındaki müsabakanın ilk 45 dakikası sona erdi. Papara Park'taki kritik maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Haberin Devamı
DRAGUS GOLE YAKLAŞTI

44'üncü dakikada Cihan Çanak rakiplerinden sıyrıldıktan sonra Edin Visca'ya pasını aktardı. Edin Visca sağ kanatta topu sürdükten sonra Denis Draguş'un koşu yoluna doğru topu gönderdi. Denis Draguş'un istediği gibi yapamadığı vuruş sonrası top yandan auta gitti.

TREZEGUET KALECİYE TAKILDI

41'inci dakikada savunmanın arkasına atılan pasta Trezeguet kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mısırlı futbolcu ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti. Ruzomberok kalecisi Frühwald topu ağlara gitmeden çeldi. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı.

DRAGUŞ'TAN ZAYIF ŞUT

39'uncu dakikada sol kanatta topla buluşan Denis Draguş, rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Denis Draguş'un istediği gibi yapamadığı vuruşta Frühwald zorlanmadan topu kontrol etti.

Haberin Devamı
TREZEGUET UZAKTAN DENEDİ

38'inci dakikada Trabzonspor'da Trezeguet ceza sahası dışından kaleyi gördü. Trezeguet'in şutunda Frühwald topu kontrol etme başarısı gösterdi.

CİHAN'A KART ÇIKTI

36'ncı dakikada Cihan Çanak'ın Luteran'a yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi faul kararı verdi. Cihan Çanak sarı kartla cezalandırıldı.

UĞURCAN'DAN MÜTHİŞ REFLEKS

35'inci dakikada Ruzomberok gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada meşin yuvarlak ceza sahası içinde indirildi. Bomboş durumda yapılan vuruşta Uğurcan Çakır topu kaleye gitmeden önledi.

MALHEIRO AUTA VURDU

34'üncü dakikada Edin Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda Ruzomberok savunması topu uzaklaştırdı. Pedro Malheiro'nun ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

UĞURCAN SON ANDA

33'üncü dakikada sol kanattan ceza sahasına atılan topa Gomola hareketlendi. Uğurcan Çakır ilk anda topu elinden kaçırdı. Milli kaleci ardından topu rakibinden önce elinde tutma başarısı gösterdi.

TREZEGUET GOLE ÇOK YAKLAŞTI

23'üncü dakikada sağ kanattan Edin Visca hızlı geldi. Edin Visca'nın pasında Trezeguet yakın mesafeden gelişine vuruşunu yaptı. Ruzomberok kalecisi Frühwald son anda araya girdi.

MALHEIRO AUTA VURDU

16'ncı dakikada sol kanattan Trezeguet'in çevirdiği topta Ruzomberok savunması araya girdi. Ceza sahası dışına açılan topta Pedro Malheiro topu önünde buldu. Pedro Malheiro'nun şutunda top yandan auta gitti.

SON ANDA UĞURCAN

13'üncü dakikada Ruzomberok'ta atılan uzun pasta Hladik ceza sahasında topla buluştu. Hladik, Mendy'den sıyrıldıktan sonra cılız bir şut çekti. Pedro Malheiro'ya çarpan top, kaleye doğru yöneldi. Uğurcan Çakır iki hamlede topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

VISCA DOKUNAMADI

12'nci dakikada Eren Elmalı'nın pasında son çizgiye inen Trezeguet, kale çizgisine paralel bir pas verdi. Arka direkte boş durumdaki Edin Visca topa dokunamadı.

TREZEGUET UZAKTAN DENEDİ

5'inci dakikada sol kanatta topla buluştan Trezeguet, ceza sahasına girmeden şutunu çekti. Mısırlı futbolcunun yerden şutunda Ruzomberok kalecisi zorlanmadan topu kontrol etti.

SON ANDA SAVUNMA

4'üncü dakikada Trabzonspor, sol kanattan etkili geldi. Eren Elmalı'nın ceza sahasına çevirdiği topta son anda Ruzomberok savunması araya girdi.

MAÇ BAŞLADI

Trabzonspor ile Ruzomberok arasındaki müsabaka başladı. Maçın hakeminin ilk düdüğü sonrası santra vuruşu yapıldı.

"BİZİ YALNIZ BIRAKMASINLAR"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ruzomberok maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Taraftarlar hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Trabzonspor taraftarıyla birlikte olmak çok güzel. Teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar, desteklemeye devam etsinler" dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Abdullah Avcı, "Sonuç alıp önümüze bakmak istiyoruz. Her galibiyet bizi ileriye taşıyacaktır diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Okay Yokuşlu transferinin sorulmasının ardından Abdullah Avcı, "Okay'ı ben Altay'da tanıyordum. Birkaç kere istedim, olmadı, bugün gerçekleşti. Trabzonspor'da iyi bir geçmişi olan, örnek bir oyuncu. İki mevkide de oynayabiliyor. Bu bizim için avantaj. Savic, marka bir oyuncu. Onu da doğru zamanda kullanmak istiyoruz. Bunu en iyi şekilde planlamaya çalışıyoruz. Fiziksel durumlarına göre hareket ediyoruz" cevabını verdi.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Abdullah Avcı, "Daha iyisini yapabilmek için başkan da yoğun bir şekilde çalışıyor. Transferleri tamamlayınca daha iyi bir takım olacağız" diye konuştu.

NWAKAEME ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Trabzonspor'a geri dönen Anthony Nwakaeme, Ruzomberok maçı öncesi en çok ilgi gösterilen futbolcu oldu. Anthony Nwakaeme taraftarlara üçlü çektirdi.

"BU ANI BEKLİYORDUM"

Trabzonspor'un yeni transferi Anthony Nwakaeme, Ruzomberok maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Stadyumda oluşan atmosfere dair soruya Anthony Nwakaeme, "Sözleşme imzaladığımız o an, bu anın geleceğinin farkındaydım, bu anı bekliyordum. Futbolu çok seven insanlar var burada. Tabii ki heyecan vardır, ben de en az onlar kadar heyecanlıyım" cevabını verdi.

Karşılaşmaya dair konuşan Anthony Nwakaeme, "İlk maçta avantajlı bir skor oldu bizim için. Ama biz bu maça 0-0 gibi, her şey ortada gibi başlayacağız. İyi bir maç olacağını düşünüyorum" dedi.

Anthony Nwakaeme son olarak şu ifadeleri kullandı: "Futbolda beklentiler her zaman yüksektir. Tabii ki taraftarın beklentisi iyi futbol, maç kazanmak olacaktır. Biz de bunun farkındayız. Maç maç değerlendiriyoruz, sonrasında bakacağız."

TRABZONSPOR ISINMAK İÇİN SAHADA

Trabzonspor, Ruzomberok maçı öncesi ısınmak için sahaya çıktı.

RUZOMBEROK'UN 11'İ BELLİ OLDU

Ruzomberok'un Trabzonspor deplasmanındaki ilk 11'i belli oldu. Ruzombeok'un Trabzonspor deplasmanındaki ilk 11'i şu şekilde:

Fruhwold, Gabriel, Maly, Mojzis, Gamola, Tucny, Luteron, Lavrincik, Hladik, Gerec, Chrien.

TRABZONSPOR'UN 11'İ BELLİ OLDU

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor'un Ruzomberok maçı ilk 11'i belli oldu. Bordo-mavililerde yeni transferlerden Pedro Malheiro ve Cihan Çanak ilk 11'de tercih edildi.

Trabzonspor'un Ruzomberok maçı ilk 11'i şu şekilde:

Uğurcan Çakır, Malheiro, Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Lundstram, Ozan Tufan, Visca, Cihan Çanak, Trezeguet, Draguş.

STADYUM MAÇA HAZIR

Trabzonspor ile Ruzomberok arasındaki maçın oynanacağı stadyumda hazırlıklar tamamlandı.

TRABZON 'BORDO FORMA' GİYECEK

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu rövanşında Ruzomberok ile oynayacağı mücadeleye 'bordo forma' ile çıkacağını açıkladı.

TRABZONSPOR'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada soldan ceza alanına giren Trezeguet'in, kaleye gönderdiği topa arka direk dibinde Visca dokunamayınca bordo-mavililer, mutlak bir golden oldu.

23. dakikada sağ tarafta Visca'nın pasında, altıpas çizgisi üzerinde Trezeguet'in şutunda, kaleci Furhwald iki hamlede topu kontrol ederek büyük bir tehlikeyi önledi.

28. dakikada Tucny'in soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Chrien'in kafa vuruşunda, top az farkla üsten auta gitti.

36. dakikada kaleci Uğurcan Çakır, konuk takıma gol izni vermedi. Sağ taraftan yapılan ortada Hladik'in çıkardığı topu altıpas içinde Chrien kaleye gönderdi. Ancak Uğurcan, karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa uzanarak iki hamlede kontrol etti.

Haberin Devamı

İlk yarı golsüz sona erdi.

54. dakikada Trezeguet'in pasında, ceza alanı içinde kaleci Furhwald ile karşı karşıya kalan Draguş'un şutunda top direğin dibinden auta çıktı.

63. dakikada Hladik'in pasında, ceza alanı sağ çaprazında Lavrincik'in şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi.

65. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Cihan Çanak'ın pasında sağ tarafta Visca topu Draguş'a çıkardı. Bu futbolcu da hafif sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

72. dakikada Visca'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde yükselen Nwakaeme'nin şutunda, kaleci Furhwald topun sahibi oldu.

90. dakikada Enis Destan'ın sağ çaprazından şutunda kaleci Fruhwald topu kornere çeldi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak 3. eleme turuna yükseldi.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Papara Park
HAKEMLER: Nenad Minakovic, Nikola Borovic, Bosko Bozovic
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Malheiro, Mendy, Denswil, Eren Elmalı (Dk. 85 Barisic), Lundstram, Ozan Tufan (Dk. 71 Bardhi), Visca, Cihan Çanak (Dk. 80 Enis Destan), Trezeguet (Dk. 80 Umut Güneş), Draguş (Dk. 71 Nwakaeme)
RUZOMBEROK: Furhwald, Mojzis (Dk. 56 Kosti), Maly, Gabriel, Tucny, Luteran (Dk. 56 Mudry) , Lavrincik, Gomola, Gerec (Dk. 71 Boda), Chrien (Dk. 71 Chobot), Hladik (Dk. 80 Domonkos)
GOL: Dk. 65 Draguş (Trabzonspor)
SARI KART: Dk. 36 Cihan Çanak (Trabzonspor)