GalatasarayGalatasaray, Hatayspor'u geriden gelerek yendi! Icardi ve Batshuayi sahnede

Galatasaray, Hatayspor'u geriden gelerek yendi! Icardi ve Batshuayi sahnede

09.08.2024 - 23:48 | Son Güncellenme:

Son şampiyon Galatasaray, ligin açılış maçında Hatayspor’u konuk etti. Mücadelede 1-0 geri düşen Galatasaray, pes etmedi ve rakibini 2-1 yenerek sezonu 3 puanla açtı.

Süper Lig’de 2024-25 sezonunun heyecanı Galatasaray - Hatayspor maçıyla başladı. Mücadelede 1-0 geri düşmesine rağmen pes etmeyen sarı-kırmızılı ekip sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 80. dakikada Icardi (P) ve 90. dakikada Batshuayi kaydetti. Hatayspor'un tek golü ise 52'de Fernandes'ten geldi.

KAZANAN GALATASARAY

Mücadeleden Galatasaray 2-1 galip ayrıldı ve sezonu 3 puanla açtı.

G.SARAY ÖNE GEÇTİ

Galatasaray yeni transferi Batshuayi'nin 90. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçti. 

PENALTI VE GOL

78. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Icardi kaleciyle karşı karşıya pozisyondayken Guy-Marcelin Kilama'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına geçen Icardi skoru 1-1'e getirdi.

Haberin Devamı
BARIŞ ALPER'E ERCE İZİN VERMEDİ

Maçın 65. dakikasında sol çaprazdan ceza sahası içine giren Barış Alper Yılmaz'ın şutunu kaleci Erce Kardeşler ayaklarıyla kurtardı.

İLK GOL GELDİ

Hatayspor 52. dakikada Joelson'un golüyle 1-0 öne geçti. 

Kullanılan kale vuruşunda kafayla indirilen top Rui Pedro'da kaldı. Rui Pedro kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerde kaldı. Arkadan gelen Joelson Fernandes topu önünde buldu ve vuruşunda fileleri havalandırdı.

DİREKTEN DÖNEN TOPLAR

Maçın 2. yarısı çok hızlı başladı. Ziyech'in kullandığı köşe vuruşunda Davinson Sanchez'in vuruşunu kaleci kurtardı. Dönen topu tekrar tamamlayan Davinson'un vuruşu üst direkten döndü. Üçüncü topu bu kez tamamlayan Galatasaray'da Abdülkerim oldu ancak Erce Kardeşler yine gole izin vermedi.

Bu ataktan yalnızca 2 dakika sonra Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içine ortasında seken top direğe de çarpıp dışarıya gitti.

Haberin Devamı
2. YARI BAŞLADI

Galatasaray - Hatayspor maçının 2. yarısı başladı. 

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. 

G.SARAY GOLE YAKLAŞTI

34. dakikada Mertens'in pasında Barış Alper Yılmaz kaleciyle çaprazda karşı karşıya kaldı. Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içine girer girmez şutunu gönderdi. Top kaleyi bulmadı.

Haberin Devamı
ZİYECH'İN ŞUTU KORNERE GİTTİ

Galatasaray 28. dakikada bir kez daha etykili geldi. Sağ çaprazda topla buluşan Hakim Ziyech'in yerden vuruşu savunmadan sekip kalenin üstünden kornere gitti.


ERCE KARDEŞLER GOLE İZİN VERMEDİ

Maçın 11. dakikasında yine tehlikeli gelen Galatasaray'da ceza sahası içinde topla buluşan Mauro Icardi'nin sert şutunu Erce Kardeşler iki hamlede güçlükle kurtardı.


KARŞI KARŞIYA POZİSYON

Maçın 8. dakikasında Galatasaray gole çok yaklaştı. Mertens'in pasında ceza sahasında topla buluşan Ziyech'in vuruşunda kaleci Erce Kardeşler gole izin vermedi.

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI

Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray'ın Hatayspor'u konuk ettiği maçta ilk düdük geldi. 

OKAN BURUK: KAAN'IN SAKATLIĞI VARDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maç öncesi şu açıklamalarda bulundu:

Stadımızı çok özlemişiz. Buraya gelince bunu anladık. en son şampiyonluk kutlamasında buradaydık. O an hala aklımızda. Böyle bir statta oyun oynamak çok daha farklı. İyi bir takımız. Sezon başına başlamak her zaman zordur. Çok fazla milli oyuncumuz vardı. Onlar da zamanla takıma adapte oluyorlar."

Wilfried Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'e dönmek isteyen bir oyuncu. Oyuncu kendini riske etmek istemiyor. Onunla konuştuk ve kadroda olmamasına karar verdik.

'SAKATLIĞI VARDI'

Kaan Ayhan'ın bir sakatlığı vardı. Onu riske etmek istemedik. Elias Jelert de hazır değildi. O da inşallah bir sonraki maçta kadroda olacak.

Gabriel Sara takıma yeni katıldı. Hem takımı tanıması hem de sezon başı kampını başka takımda geçirdi. Onunla bir toplantı yaptım bugün. Neler istediğimizi konuştuk Maçın devamında onu da kullanacağız.

MUSLERA'DAN MAÇ ÖNÜ ÜÇLÜSÜ

 

Galatasaray’da sezonun ilk üçlüsü kaptan Fernando Muslera’dan geldi

Haberin Devamı
11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Dubois, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem Demirbay, Torreira, Ziyech, Mertens, Barış, Icardi

Hatayspor: Erce, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, Massanga, Lamine, Rui Pedro, Funsho, Joelson, Carlos

VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Turgut Doman'ın yöneteceği Galatasaray - Atakaş Hatayspor maçının VAR hakemi ise Halil Umut Meler oldu.

82 GÜN SONRA SAHASINDA

Galatasaray, 82 gün sonra RAMS Park'ta taraftarının önünde sahaya çıkacak.

Üst üste ikinci kez şampiyon olduğu sezonda iç sahadaki son maçını 19 Mayıs'taki Fenerbahçe derbisiyle yapan sarı-kırmızılı takım, 2 ay 21 gün sonra taraftarıyla buluşacak.

SEZON ÖNCESİ PERFORMANSI

Galatasaray, yeni sezon öncesinde yaptığı 6 maçın 4'ünden mağlubiyetle ayrıldı.

Sezonu 3 Temmuz'da İstanbul'da açan Okan Buruk'un öğrencileri, 9 Temmuz'da ilk etap hazırlık kampı için Avusturya'ya gitti. Linz kenti yakınlarından Geinberg kasabasında milli futbolcularından yoksun çalışan sarı-kırmızılı ekip, Avusturya temsilcisi LASK'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Summer Series Upper Austria" turnuvasına katıldı.

Galatasaray, ilk etap kampındaki hazırlık maçlarında LASK'a 3-2, Almanya 2. Futbol Ligi temsilcisi Fortuna Düsseldorf'a ise 5-2 yenilirken Slovakya'nın Trencin takımını 4-1 mağlup etti. 18 Temmuz'daki Trencin mücadelesi sonrasında İstanbul'a dönüp 2 gün izin yapan Galatasaray, 22 Temmuz'da ikinci etap kampı için Liezen bölgesindeki Irdning kasabasına gitti.

Bu kampa A Milli Futbol Takımı ile 2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden futbolcular da katıldı. Galatasaray ikinci etap kampında 2 hazırlık maçı oynadı. İtalya 1. Futbol Ligi takımlarından Lecce'yi 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, Parma'ya 2-0 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı takım, çıktığı ilk resmi müsabaka olan Türkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 yenildi. Galatasaray, söz konusu maçlarda 10 gol atarken kalesinde 17 gol gördü.

SEZONUN İLK MAÇI

Süper Lig'de 2024/25 sezonu başlıyor. Son şampiyon Galatasaray, Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Hatayspor ile karşılaşacak. Süper Lig'de geçen sezonu 102 puanla rekor kırarak şampiyon tamamlayan Sarı-Kırmızılı takım, yeni sezona üst üste 3, toplamda da 25. şampiyonluk için mücadele edecek.