GalatasaraySüper Kupa'nın sahibi Beşiktaş! Galatasaray farklı mağlup

Süper Kupa'nın sahibi Beşiktaş! Galatasaray farklı mağlup

03.08.2024 - 22:42 | Son Güncellenme:

Süper Kupa'da Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Sarı-kırmızılılarda Victor Nelsson kırmızı kartla cezalandırıldı.

Süper Lig'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş ile Süper Kupa'da karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Heyecan dolu karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Zorlu mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

YÖNETİM TARAFTARLA KUTLADI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Süper Kupa şampiyonluğu sevincini siyah-beyazlı taraftarlarla yaşadı.

Karşılaşmanın ardından yönetim kurulu üyeleriyle sahaya inerek tribünlere giden Arat, kupa sevincini tezahüratlar eşliğinde taraftarlarıyla kutladı.

BEŞİKTAŞ KUPASINI KALDIRDI

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından saha ortasına kurulan platformda kupa töreni gerçekleştirildi.

Seremonide ilk olarak Galatasaray'ın teknik ekibi ve oyuncularına ikincilik madalyaları verildi.

Ardından organizasyonda 3. kez şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ın teknik heyeti ve futbolcularına şampiyonluk madalyaları takdim edildi. Kaptanlar Necip Uysal ile Mert Günok, şampiyonluk kupasını teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile havaya kaldırdı.

Büyük bir sevinç yaşayan siyah-beyazlı oyuncular, şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla kutladı.

MAÇIN OYUNCUSU IMMOBILE

Beşiktaş'ın İtalyan santrforu Ciro Immobile, Turkcell Süper Kupa maçının oyuncusu seçildi.

Karşılaşmada attığı 2 golle şampiyonlukta önemli rol oynayan Immobile'ye ödülünü Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı takdim etti.

Haberin Devamı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ın Süper Kupa şampiyonluğu sonrası bir tebrik mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2024 Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray’ı mağlup ederek şampiyon olan Beşiktaş'ı ve tüm Beşiktaş camiasını gönülden tebrik ediyorum.

Önümüzdeki hafta başlayacak sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum."

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

MUSTAFA HEKİMOĞLU ATTI

90+3'üncü dakikada Beşiktaş'ta Mustafa Erhan Hekimoğlu sahneye çıktı. Genç golcü fileleri havalandırdı ve fark 5'e yükseldi.

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ FARKA KOŞUYOR

Beşiktaş, Rafa Silva'nın attığı golle birlikte Galatasaray karşısında 90+1'de farkı 4'e yükseltti.

NELSSON'A KIRMIZI KART

87'nci dakikada Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun baskısı sonrası topu kaybeden Victor Nelsson, genç futbolcuyu tutarak yere düşürdü. Victor Nelsson'un bu müdahalesi sonrası Atilla Karaoğlan faulü işaret etti ve Danimarkalı stopere kırmızı kart gösterdi.

PENALTI KARARI, IMMOBILE ATTI

81'inci dakikada Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'in ceza sahasında kaldığı pozisyon sonrası hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını işaret etti. Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda Ciro Immobile hata yapmadı ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, Galatasaray karşısında farkı 3'e çıkardı: 3-0.

Haberin Devamı
SİNİRLER GERİLDİ

73'üncü dakikada Beşiktaş'ta Gedson Fernandes ve Barış Alper Yılmaz arasında sinirler gerildi. Atilla Karaoğlan iki futbolcuyu birden sarı kartla cezalandırdı.

MERT GÜNOK SAKATLANDI

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, 70'inci dakikada kendini yere bıraktı. Mert Günok'a saha içerisinde tedavi uygulandı.

MUSLERA GOLÜ ÖNLEDİ

59'uncu dakikada Milot Rashica sağ kanatta topla buluştuktan sona ceza sahasında şutunu çekti. Milot Rashica'nın şutunda Fernando Muslera gol izni vermedi.

Haberin Devamı
SVENSSON TOPU AĞLARA GÖNDERDİ

53'üncü dakikada Beşiktaş, Galatasaray karşısında farkı ikiye yükseltti. Organize gelişen atakta Rashica sağ kanattan ortasını yaptı. Savunmadan seken topu önünde bulan Jonas Svensson'un vuruşunda top ağlarla buluştu. Beşiktaş, Galatasaray karşısında 2-0 öne geçti.

MUSRATI AUTA VURDU

51'inci dakikada Beşiktaş'ta Rafa Silva topla buluştuktan sonra Al Musrati'ye pasını aktardı. Al Musrati'nin ceza sahası dışından şutunda top farklı şekilde auta gitti.

MERT AYAKLARIYLA ÇIKARDI

49'uncu dakikada Galatasaray çok etkili geldi. Barış Alper Yılmaz sol kanatta ortasını yaptı. Michy Batshuayi'nin yay üzerinden vuruşunda Mert Günok topu ayaklarıyla çıkardı.

Haberin Devamı
IMMOBILE KART GÖRDÜ

48'inci dakikada Beşiktaş'ta Ciro Immobile rakibine yaptığı faul sonrası Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

COLLEY GOLE YAKLAŞTI

46'ncı dakikada Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşunda Colley topu indirdi. Paulista istediği vuruşu yapamadı. Colley dar açıdan şutunu çekti, savunmaya çarpan top kornere gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki final maçının ikinci yarısı başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ikinci yarısına hamlelerle başladı.

Sarı-kırmızılılarda ikinci yarının başında Barış Alper Yılmaz ve Michy Batshuayi oyuna girdi. Kerem Aktürkoğlu ile Dries Mertens kenara geldi.

İLK YARIDA TEK GOL ÇIKTI

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki final maçının ilk yarısı sona erdi. Beşiktaş, Galatasaray karşısında soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Beşiktaş'ın ve ilk yarının tek golünü Ciro Immobile kaydetti.

IMMOBILE GOLE YAKLAŞTI

45+1'inci dakikada Rafa Silva sağ kanatta topla buluştu. Rafa Silva'nın ortasında Ciro Immobile ceza sahasında vuruşunu yaptı. Ciro Immobile'nin şutunda top üstten auta gitti.

KEREM'E KART ÇIKTI

42'nci dakikada Ciro Immobile hızlı atağa çıkmak isterken Kerem Aktürkoğlu tarafından faulle durduruldu. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, Kerem Aktürkoğlu'na sarı kart gösterdi.

RAFA SILVA AUTA VURDU

38'inci dakikada Beşiktaş, Gedson Fernandes ile hızlı çıktı. Gedson Fernandes rakip ceza sahasına girdikten sonra Rafa Silva'ya pasını aktardı. Rafa Silva'nın dar açıdan çektiği şut yandan auta gitti.

SON ANDA COLLEY

34'üncü dakikada Galatasaray organize bir atak geliştirdi. Dries Mertens'ten pası alan Hakim Ziyech'in şutunda Omar Colley araya girdi ve tehlikeyi önledi.

GEDSON ŞANSI DEĞERLENDİREMEDİ

25'inci dakikada Beşiktaş hızlı geldi. Siyah-beyazlılarda Ciro Immobile'nin pasında topla buluşan Gedson Fernandes rakibinden sıyrıldıktan sonra şut açısını ve topu kaybetti.

TORREIRA VE SEMİH'E KART ÇIKTI

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, 20'nci dakikada Berkan Kutlu'ya yaptığı faul nedeniyle avantaj sonrası sarı kart gördü. Galatasaray'da Lucas Torreira maçın hakemine yaptığı itirazlar sebebiyle sarı kartla cezalandırıldı.

BERKAN'A KART ÇIKTI

17'nci dakikada Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'i faulle durduran Berkan Kutlu sarı kartla cezalandırıldı.

KEREM ATTI, BAYRAK KALKTI

14'üncü dakikada Derrick Köhn'ün savunma arkasına attığı pasta Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Maçın yardımcı hakemi pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsaytı işaret etti.

ICARDI OFSAYTA TAKILDI

13'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Mauro Icardi, Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Mauro Icardi'nin şutunda top ağlarla buluştu. Maçın yardımcı hakemi pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağını kaldırdı.

IMMOBILE GOLLE BAŞLADI

Galatasaray savunmasının 23'üncü saniyesindeki hatasını Ciro Immobile affetmedi. Nelsson'un hatasında topu önünde bulan Ciro Immobile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, Galatasaray karşısında öne geçti: 1-0.

İLK DÜDÜK GELDİ

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa maçında ilk düdük geldi. Maçın hakeminin ilk düdüğü sonrası final heyecanı başladı.

"25. ŞAMPİYONLUK HEDEFİNİ ÇİZDİK"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Okan Buruk şu sözleri dile getirdi:

"Geçen seneki şampiyonluk çok önemliydi, değerliydi. Maç bittikten sonra 25. şampiyonluk hedefini çizdik. Bu doğrultuda çalıştık. Takım olarak, psikolojik olarak hazırız. Bu maçı da, kupayı da önemsiyoruz. Çok önemli bir camiaya karşı oynuyoruz. İki takım da kazanmak istiyor. Güzel bir ortam bizi bekliyor. Güzel bir atmosfer var. İnşallah güzel bir maç olur.

Çok iyi oyuncularımız var. Kampı da çok iyi geçirdiler. Kampı birlikte geçirmek de çok önemli. Birçok oyuncumuz bizimle birlikteydi. İyi bir kamp geçirdik. Zaten iyi bir kadromuz var. İnşallah sona ererse bugün de transfer görüşmemiz var. Çok önemli oyuncular kadromuza katıyoruz. Dönen oyuncular var. Karşımızda da önemli transferlere imza atmış bir takım var. Hücum anlamında güçlü bir takım. Hiçbir takıma karşı savunma önlemi almadık, hep kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Genel olarak baktığınızda iyi bir kadro. Zor bir maç. Ama maçı en doğru şekilde bitirmek istiyoruz."

BEŞİKTAŞ ISINMAK İÇİN SAHADA

Beşiktaşlı futbolcular, Galatasaray maçı öncesi ısınmak için sahaya çıktı. Beşiktaş taraftarları, futbolculara büyük destek gösterdi.

G.SARAY ISINMAK İÇİN SAHADA

Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaş maçı öncesi ısınmak için sahaya çıktı. Galatasaray taraftarları, futbolculara büyük destek gösterdi.

BAŞKAN HACIOSMANOĞLU TRİBÜNDE

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa maçını takip etmek için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na geldi.

"BURADA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Galatasaray maçı öncesi konuştu. Giovanni van Bronckhorst şu ifadeleri kullandı:

"Zor ama güzel bir maçla başlıyoruz. Benim ilk rekabetçi maçım. Güzel bir meydan okuma hepimiz için. Stadyum dolu. Atmosfer harika. Futbolcular da bundan keyif alacaklardır. Biz de maçta elimizden geldiğince rekabetçi olacağız.

Hepimiz burada olmaktan dolayı mutluyuz. Ben de Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutluyum. Gelenler de öyle. Hepsi tecrübeli oyuncular. Güçlü bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. 5 haftadır birlikteyiz ama birlikte oynadığımız her maç başka bir birliktelik fırsatı sağlıyor."

"HEDEFİMİZ KUPA İLE BAŞLAMAK"

Galatasaray'ın genç futbolcusu Metehan Baltacı, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Metehan Baltacı şu sözleri dile getirdi:

"Sakatlıksız, hak edenin kazanacağı bir maç olsun. Bugün hedefimiz lige kupa ile başlamak. Biz kupaların, finallerin takımıyız. Bugün de kazanıp lige psikolojik olarak iyi ve kupayla başlamak istiyoruz.

Çok güzel bir kamp geçirdim. Umarım daha güzel şeyler olur. Daha çok faydalı olmak istiyorum. Umarım daha güzel günler görürüz hem kulüp hem de benim için."

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Demir Ege Tıknaz, Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Demir Ege Tıknaz şu sözleri dile getirdi:

"Hedefimiz şampiyonluk. Çok konsantreyiz. Galatasaray'ın tüm maçlarını izledik, iyi analiz ettik. Taraftarlarımız iyi bir Beşiktaş görecek. Sezona şampiyon olarak başlamak istiyoruz."

OKAN BURUK 11'İNİ BELİRLEDİ

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Beşiktaş maçı ilk 11'i belli oldu. Sarı-kırmızılıların Süper Kupa maçındaki ilk 11'i şu şekilde:

Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Berkan Kutlu, Mertens, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

VAN BRONCKHORST KARARINI VERDİ

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş'ın Galatasaray maçı ilk 11'i belli oldu. Siyah-beyazlıların Süper Kupa maçındaki ilk 11'i şu şekilde:

Mert Günok, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rafa Silva, Rashica, Semih Kılıçsoy, Immobile.

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ZEMİNDE

Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaş maçı öncesi zemin kontrolü için sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, futbolculara alkışlarla destek verdi.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR SAHADA

Beşiktaşlı futbolcular, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda zemin kontrolü için sahaya çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar, futbolcuları tribüne çağırdı.

G.SARAY KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, müsabakanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'na hareket etti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nden kalkan otobüsle yola çıkan oyuncuları sarı-kırmızılı taraftarlar tezahüratlarla uğurladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden kafilede Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Güneş de yer aldı.

BEŞİKTAŞ KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile karşılaşacak Beşiktaş, stada hareket etti.

Siyah-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden güvenlik önlemleri eşliğinde yola çıktı.

Beşiktaş Futbol Takımı'nı Süper Kupa müsabakasına az sayıda taraftarı uğurladı.

BEŞİKTAŞ ÇUBUKLU FORMA GİYECEK
GALATASARAY PARÇALI FORMAYLA ÇIKACAK

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı takımın derbiye parçalı formayla çıkacağı belirtildi.

OLİMPİYAT STADYUMU'NDA 5'İNCİ FİNAL

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 5. kez Süper Kupa organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Daha önce 2009, 2010, 2021 ve 2022 yıllarındaki müsabakalar bu stadyumda oynanmıştı. Son olarak 30 Temmuz 2022 tarihinde Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki Süper Kupa maçı burada yapılmıştı.

DERBİNİN VAR VE AVAR HAKEMLERİ BELLİ OLDU

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak ve 20.45'te başlayacak maçın VAR hakemi belli oldu. Zorlu müsabakada Mustafa İlker Coşkun VAR, Ceyhun Sesigüzel ve Onur Özütoprak da AVAR olarak görev yapacak.

Karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç yapacak.


REKABETTE 356. RANDEVU

Galatasaray ile Beşiktaş rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan müsabakayla başladı ve o maçı siyah-beyazlılar 2-0'lık skorla kazandı. İki takım bugüne kadar 355 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 127 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 114 defa rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı.

Galatasaray'ın 496 golüne, Beşiktaş 464 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ'TAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
G.SARAY'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
SON 10 MAÇIN 5'İNİ G.SARAY KAZANDI

Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 4 kez kazandı. 1 mücadele de berabere sona erdi.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADYUMU'NDA OYNANACAK

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa final maçı Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Hem Galatasaray hem de Beşiktaş taraftarları stadyumda yarı yarıya yer alacak.

ATV'DEN YAYINLANACAK

Galatasaray - Beşiktaş maçı 20.45'te başlayacak. Müsabaka Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Mücadele ATV'den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmanın heyecanı SKORER'den canlı olarak yaşanacak.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

MAÇTAN DAKİKALAR

Beşiktaş, maçın ilk dakikasında öne geçti. Svensson'un ileri şişirdiği topu savunmadaki Nelsson sektirince araya Immobile girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan İtalyan golcü, 23. saniyede meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

23. dakikada Rafa Silva'nın sağ taraftan kullandığı kornerde penaltı noktasında topla buluşan Al Musrati'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada Köhn'ün pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı ceza yayında bulunan Mertens'e aktardı. Belçikalı oyuncunun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ziyech, şutunu çekti ancak meşin yuvarlak Colley'den sekerek taca gitti.

Haberin Devamı

45+1. dakikada Rafa Silva'nın sağdan ortasında topla buluşan Immobile, ceza sahası içi sol çaprazından bekletmeden şutunu çekti. Meşin yuvarlak bu pozisyonda üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

49. dakikada orta sahada aldığı topu derinlemesine Barış Alper Yılmaz'a atan Batshuayi, koşusuna devam etti. Ceza sahası içi sol kanatta meşin yuvarlağı kontrol eden Barış, iki rakibine rağmen pasını yay içinde Batshuayi'ye çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Mert, ayaklarıyla topu kornere çeldi.

53. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Gedson Fernandes'in pasında sağ kanatta topla buluşan Rashica, ceza sahası içine doğru orta açtı. Abdülkerim Bardakcı'dan seken topu önünde bulan Svensson, altıpas çizgisi önünde şutunu çekti ve fileleri sarstı: 0-2

59. dakikada Gedson Fernandes'in pasında topla buluşan Rashica'nın ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda, kaleci Muslera topu çeldi.

63. dakikada Gedson Fernandes'in pasında topla buluşan Rafa Silva'nın ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

81. dakikada Beşiktaş penaltıdan golü buldu. Immobile'nin pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Gedson Fernandes, Abdülkerim Bardakcı'nın müdahalesi sonrası yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı

Aynı dakika içinde penaltı atışını kullanan Immobile, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-3

90+1. dakikada Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Onur Bulut'un pasında topla buluşan Salih Uçan pasında, Rafa Silva penaltı noktasında dokunduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-4

90+2. dakikada Beşiktaş 5. golü attı. Rafa Silva'nın pasında topla buluşan Mustafa Hekimoğlu, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşla fileleri sarstı: 0-5

Müsabaka, Beşiktaş'ın 5-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR (GALATASARAY CEPHESİ)

Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, geçen sezondan devam eden oyunculardan kurulu bir kadroyu siyah-beyazlı ekip karşısında sahaya sürdü.

Trendyol Süper Lig şampiyonu sarı-kırmızılı takım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Galatasaray, müsabakaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Leo Dubois, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Barış Alper Yılmaz, Metehan Baltacı yer aldı.

- Yeni transfer Batshuayi yedekte

Galatasaray'ın yen transferi Michy Batshuayi, yedekler arasında bekledi.

Geçen sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve serbest oyuncu statüsüyle sarı-kırmızılılarla 3 yıllık sözleşme imzalayan Belçikalı santrfor, sezonun ilk resmi müsabakasına yedek kulübesinde başladı.

Galatasaray'ın bir diğer yeni transferi Elias Jelert, ağrısı olduğu için riske edilmeyerek kadroya alınmadı.

- Oliveira ve Halil Dervişoğlu kadroya alınmadı

Galatasaray'da Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira ile santrfor Halil Dervişoğlu, Süper Kupa maçının kadrosuna yazılmadı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Okan Buruk, Oliveira ve Halil haricinde yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen Alexandru Cicaldau ile Taylan Antalyalı, genç futbolcular Eyüp Aydın, Ali Yeşilyurt, Efe Akman, Gökdeniz Gürpüz'ü de kadroya dahil etmedi.

- Şampiyon İstanbul'da sezonu açtı

Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray, yeni sezondaki ilk resmi maçına çıktı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de üst üste 2, toplamda da 24. şampiyonluğuna ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 2024-2025 sezonundaki ilk resmi maçını Beşiktaş ile yaptı.

Sezonu 26 Mayıs'ta Konya'da kapatan Galatasaray, 69 gün sonra İstanbul'da Süper Kupa maçında taraftarıyla buluştu.

- Montella tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da Süper Kupa müsabakasını tribünden izledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen İtalyan teknik adama yardımcılarından Selçuk Şahin eşlik etti.

- Galatasaray taraftarından Filistin tepkisi

Sarı-kırmızılı taraftarlar, İsrail saldırısı altındaki Filistin'e dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkasındaki tribüne "Filistin'de insanlık ölüyor" ve "Dünya soykırımı canlı canlı izliyor" yazılı pankartlar astı.

MAÇTAN NOTLAR (BEŞİKTAŞ CEPHESİ)

Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş'ta 3 yeni transfer, ilk 11'de sahaya çıktı.

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren siyah-beyazlı futbol takımı, Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Süper Kupa müsabakasında karşı karşıya geldi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Al Musrati, Milot Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy ve Ciro Immobile ilk 11'ini tercih etti.

Siyah-beyazlı ekipte yedek kulübesinde Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Ernest Muçi, Jackson Muleka, Jean Onana ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.

- Giovanni van Bronckhorst'un ilk resmi maçı

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı ekibin başında ilk resmi maçına çıktı.

Hollandalı teknik adam, siyah-beyazlılarda ilk müsabaka heyecanını derbide Galatasaray karşısında yaşadı.

- Yeni transferlerden 3'ü ilk 11'de

Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı 5 futbolcudan 3'ü ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Van Bronckhorst, derbide Paulista, Rafa Silva ve Immobile'yi başlangıç kadrosunda görevlendirdi.

Can Keleş ile Emirhan Topçu ise müsabaka kadrosunda yer almadı.

- Beşiktaş tribünleri, siyah ve beyaz bayraklarla donatıldı

Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu, Süper Kupa maçı öncesinde taraftarlara bayrak dağıttı.

Taraftarlar, kendileri için ayrılan tribünde siyah ve beyaz bayraklarla görsel şölen oluşturdu.

Beşiktaş taraftarı, ayrıca üzerinde Kartal figürünün yer aldığı "Boğazın efendisi, İstanbul'un sahibi" yazılı pankart açtı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Abdullah Bora Özkara, Volkan Ahmet Narinç
GALATASARAY: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Dk. 75 Zaha), Berkan Kutlu (Dk. 60 Kerem Demirbay), Ziyech (Dk. 60 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 46 Batshuayi), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 46 Barış Alper Yılmaz), Icardi
BEŞİKTAŞ: Mert Günok, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Gedson Fernandes (Dk. 90 Salih Uçan), Al Musrati, Rashica (Dk. 86 Onur Bulut), Rafa Silva, Semih Kılıçsoy (Dk. 68 Onana), Immobile (Dk. 85 Mustafa Hekimoğlu)
GOLLER: Dk. 1 ve 81 (Penaltıdan) Immobile, Dk. 53 Svensson, Dk. 90+1 Rafa Silva, Dk. 90+2 Mustafa Hekimoğlu (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Dk. 87 Nelsson (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 11 Colley, Dk. 20 Semih Kılıçsoy, Dk. 47 Immobile, Dk. 73 Gedson Fernandes (Beşiktaş), Dk. 17 Berkan Kutlu, Dk. 20 Torreira, Dk. 41 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 73 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)