İtalya Serie AKenan Yıldız gerçeğini açıkladı! 'Bayern Münih altyapısında alay ettiler'

Kenan Yıldız gerçeğini açıkladı! 'Bayern Münih altyapısında alay ettiler'

24.09.2024 - 18:59 | Son Güncellenme:

Kenan Yıldız'ın 2 sezon önce Süper Lig kulüplerinin kapısından döndüğü ortaya çıktı. Futbolcu temsilcisi Doğan Ercan, milli futbolcu hakkında dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Kenan Yıldız gerçeğini açıkladı Bayern Münih altyapısında alay ettiler

Serie A devi Juventus'un on numarası Kenan Yıldız'ın gösterdiği performans Avrupa'da gündem oldu. Avrupa devlerinin gelişimini yakından takip ettiği Kenan Yıldız'ın daha önce Süper Lig ekiplerinin kapısından döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Futbolcu temsilcisi Doğan Ercan, Kenan Yıldız adına görüştüğü kulüpleri açıkladı.

Kenan Yıldız'ın babasının Almanya'ya gidiş sürecini anlatan Doğan Ercan, "Kenan'ın babası Engin Yıldız, Denizli'yi etkileyen depremden sonra, çalıştığı otelde tanıştığı bir Alman hanımla gitmeye karar veriyor. Almanya'da yaşamaya başlıyor. Sonra Kenan doğdu" dedi.

Kenan Yıldız'ın Bayern Münih altyapısındaki dönemine değinen Doğan Ercan, "10 yaşında Bayern Münih altyapısına götürüyorlar Kenan'ı. Orada alay ediyorlar, 'bu küçücük çocuk mu oynayacak' diye. Sonra Kenan antrenmana çıkıyor ve adeta ortalığı dağıtıyor. Sonra babasını Bayern Münih'te posta işlerine aldılar. Sonraki aşamada Bayern, Kenan için yeni sözleşme teklif etti, ama anlaşamadılar. Bu nedenle babasını Bayern işten çıkardı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız'ın büyük ekonomik zorluklar yaşadığını vurgulayan Doğan Ercan, "O dönemde Kenan'ı Juventus başta olmak üzere pek çok kulüp istiyordu. Oraya gitti. Engin Yıldız Almanya'da büyük ekonomik zorluklar içerisinde yaşadı. Kendi yemedi, oğluna yedirdi. Kenan'ın babaanesi ve dedisi, Juventus'un maçlarını televizyondan izlemek için kilometrece ötedeki bir başka köye gidiyorlar. Fakir insanlar. Torunlarını gördükleri için çok mutlu oluyorlar" şeklinde konuştu.

Bayern Münih'le sözleşme konusunda sorun yaşandığı dönemde İstanbulspor ve Adana Demirspor'un Kenan'ı almak için girişimde bulunduğunu dile getiren Doğan Ercan, Radyospor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, 'ne gerekirse yapalım' dedi. Kenan'ın değerini Ecmel Sarıalioğlu gördü. Metin Korkmaz gördü. Sonrasında Adana Demirspor teklif yolladı, ama Juventus kiralık olarak vermeye sıcak bakmadı. O zaman Juventus'ta daha A takıma çıkmamıştı. Babası Engin Yıldız, İstanbul'a geldi. O dönem Adana Demirspor İkinci Başkanı olan Metin Korkmaz'ın ofisinde görüşme yaptık, ama Juventus'u ikna edemedik."

Al Ahli'nin Kenan Yıldız için 40 milyon euroluk teklif yaptığını belirten Doğan Ercan, "Çok kulüp istedi, ama kulübü bırakmadı. Hatta Benfica o dönem 15 milyon euro teklif etti Kenan için. Juventus reddetti. Bizim büyük takımlar o dönem Kenan'ı almaya değer görmedi. U21 takımında da o zaman Tolunay Kafkas vardı. Hazırlık maçlarında bile 2-3 dakika süre verdi. 1 sene önce Suudi Arabistan'dan Al Ahli, Juventus'a Kenan için 40 milyon euro teklif etti. Juventus cevap bile vermedi. Yolu açıldı, ben de bir ağabeyi olarak onun adına çok mutluyum" dedi.