GalatasarayYunus Akgün'den derbi açıklaması: Benim pozisyonum daha da penaltıydı

Yunus Akgün'den derbi açıklaması: Benim pozisyonum daha da penaltıydı

24.09.2024 - 17:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak PAOK maçı öncesi Okan Buruk ve Yunus Akgün basın karşısına çıktı. İşte sarı-kırmızılılar adına sezonun yıldızlarından Yunus'un sözlerinden öne çıkanlar...

Yunus Akgünden derbi açıklaması: Benim pozisyonum daha da penaltıydı

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Galatasaray, yarın sahasında Yunanistan temsilcisi PAOK’u konuk edecek. RAMS Park’ta saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ile Diego Sanchez Rojo üstlenecek. Karşılaşma öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlamak istediklerin ifade eden Yunus Akgün, “Hazırlıklarımız devam ediyor. Bugün son bir antrenmanımız var. Onu yaptıktan sonra maç saatini bekleyeceğiz. Biliyorsunuz 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Bu kolay bir şey değil. Çalışmalarımız dediğim gibi güzel gidiyor. Yarın kazanıp 3 puanla başlamak istiyoruz. Hedeflerimiz yüksek. Geçen hafta derbi maçını kazanıp ligde 6’da 6 yaptık. Bunun vermiş olduğu moral motivasyon da var. Şu anda her şey güzel gidiyor. İnşallah taraftarımızın desteğiyle Avrupa Ligi’ne 3 puanla başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘ŞU ANDA HAYALLERİMDEN BİRİNİ YAŞIYORUM’

Süre aldıkça daha iyi bir Yunus izleteceğini ifade eden 24 yaşındaki oyuncu, “Uzun süredir düzenli oynamıyordum. Hocam bana şans verdi. Ben de hocamın, taraftarımızın ve camiamızın bana güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Oynamadığımız zamanlarda da her zaman kendimi fiziksel ve mental olarak hazır tutmaya çalıştım. Şu anda hayallerimden birini yaşıyorum. Oynamaya başladım. Oynadıkça daha da iyi bir Yunus olacağına inanıyorum. Tabii ki kendi performansım çok önemli ama benden daha önemlisi takımın kazanması ve daha iyi olması. Dediğim gibi inşallah böyle devam ederiz. Her şey çok güzel gidiyor. İnşallah ben de takımıma katkı sağlamaya devam ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BENİMKİ YÜZDE 100 PENALTI BENCE’

Derbide Fenerbahçe’ye verilen penaltının doğru olmadığına değinen Yunus Akgün, “O sıcak anda darbe geldi tabii ayağım da yerden kesildi. O an ben anlamadım pozisyonun sıcaklığıyla beraber. İzledikten sonra o verilen penaltının dışında benimki yüzde 100 penaltı bence. VAR’daki hakem uyarması gerekiyordu ama bence benim penaltım daha netti. Onun dışında derbi maçları her oyuncu için özeldir zaten. Hele ki benim gibi Galatasaray’da yetişmiş ve büyümüş bir oyuncu için daha farklıdır. Bizim bir oyun planımız var. Biz bundan rakip kim olursa olsun vazgeçmiyoruz. Sahada her zaman aynı mentalite ile devam ediyoruz. Bu maçın ciddiyetinin farkındayız. Her zaman aramızda konuşuyoruz. Otobüste de görmüşsünüzdür zaten. Biz genelde her maça öyle gideriz. Totemlerimiz o şekilde. Her zaman birbirimizi motive ederiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yunus Akgünden derbi açıklaması: Benim pozisyonum daha da penaltıydı

‘OSIMHEN ÇOK BÜYÜK BİR OYUNCU’

Victor Osimhen’in takıma çok katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Akgün, “Osimhen çok büyük bir oyuncu. Kaliteli de bir oyuncu. Kişisel olarak da çok karakterli bir oyuncu. Napoli’den geldi ve bazı insanlar havalı gibi diye görebilir, değeri çok yüksek diye konuşabilir ama gerçekten sohbet ettiğinde çok güzel bir karakter kendisi. Çok da iyi bir oyuncu. Şu anda bize çok katkı veriyor. Fenerbahçe maçında çok güzel işler yaptı. Daha çok oynadıkça ve vakit geçirdikçe iyi olacağımıza inanıyorum. Dediğim gibi güzel bir insan kendisi. Bize daha çok fayda sağlayacaktır kesinlikle” ifadelerinde bulundu.

Derbi öncesi takımdaki her futbolcuya verilen mektup hakkında da yorumlarda bulunan Yunus, sözlerini şöyle tamamladı:

“Soyunma odasına girdiğimizde herkes gördü ve direkt okuduk. Çok güzel ve anlamlı hepimiz için. Tabii ki de motive ediyor böyle şeyler ve anlamlı sözler. Bizi motive etti.”