VoleybolIrina Voronkova: Türkçeyi hiç unutmadım

Irina Voronkova: Türkçeyi hiç unutmadım

09.10.2024 - 18:12 | Son Güncellenme:

Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'nda forma giyen Irina Voronkova, Rusya'daki kariyeri ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Irina Voronkova: Türkçeyi hiç unutmadım

Eczacıbaşı'nın eski yıldızı Irina Voronkova, Türkiye hakkında Championat'a açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

HEP TÜRKÇE DİZİ FİLM İZLEDİM
İki yıl boyunca Eczacıbaşı için oynadın. Senin için nasıldı? Takımla iletişim kurmak zor muydu ? Türkiyede doğduğunu ve 11 yılını orada geçirdiğini biliyorum. Türkçeyi unutmuş muydun?
Türkçeyi hiç unutmadım. Hep dizi, film izledim, kitap okudum, arkadaşlarımla konuştum. Ve İngilizceyi de mükemmel bilip bilmediğimi bilmiyorum ama konuşabiliyorum. Orada kesinlikle rahattım, çok güzeldi. Yabancılarla İngilizce, Türk oyuncu ve antrenörlerle Türkçe konuştum.

BİR SEÇİM YAPMAYACAĞIM
Bir röportajınızda Türkiye'ye karşı sıcak bir tutumunuz olduğunu söylemiştiniz. Hangi ülkede yaşamayı daha çok seviyorsunuz: Rusya mı, Türkiye mi?
Bunu söyleyemem. Her şey kişisel tercihlere bağlı. Bir seçim yapmayacağım. Orada da yaşadım burada da. Şimdiye kadar yaşadığım her yeri sevdim.

Haberin Devamı

Irina Voronkova: Türkçeyi hiç unutmadım

Türkiye ile Rusya arasındaki voleybol farkı nedir?
Türkiye'de oynayan oyuncuların çoğu milli takımlardan gelen uluslararası oyuncular. Rusya'da ise böyle yabancı oyuncuların sayısı çok az.

PARİS'TE TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORDUM
Paris Olimpiyatlarını izledin mi? Oyun seviyesi hakkında ne düşünüyorsun?
İzlemek için fazla zamanım olmadı ama tabii ki Türkiye, Sırbistan, Amerika ve İtalya'yı destekliyordum. Aslında kızların performansını gerçekten çok beğendim. Elbette Rusya eksikti. Umarım gelecekte Olimpiyat Oyunlarına katılabilir ve kendimizi en iyi şekilde gösterebiliriz.

RONALDO VE JORDAN HAYRANLIĞI
Ronaldo'yu, onun düşünce yapısını, bu yaşta oynayan kararlı bir insan olmasını seviyorum. Voleyboldan Sergey Tetyukhin her zaman bir idol olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Ustaca oynayışını, bakış açısını ve algısını seviyorum.

Michael Jordan'ı görmek isterdim. Onun hakkında çok fazla makale okudum ve onun hakkında çok şey duydum, onun tarafından motive edildim: antrenman faaliyetleri, nasıl uyum sağladığı. Ve buna bağlı olarak çalışmalarıyla ve hazırlıklarıyla her zaman örnek olan ailem. Karakterimde ve performansımda şu anda sahip olduğum şeyi bu şekilde elde ettim.