VoleybolLiza Safronova: Eda Erdem'i örnek alıyorum

Liza Safronova: Eda Erdem'i örnek alıyorum

26.08.2024 - 09:48 | Son Güncellenme:

U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımda Liza Safronova, Nisan Eroğuz, İlayda Naz Gergef duygularını dile getirdi. Liza Safronova, Eda Erdem Dündar hakkında konuştu.

Liza Safronova: Eda Erdemi örnek alıyorum

20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Bulgaristan’da düzenlenen U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda finalde İtalya’yı 3-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

9'DA 9 YAPTILAR
20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçın 9’unu da kazanarak büyük bir başarıya imza attı ve altın madalya kazanarak Avrupa’nın zirvesine çıktı.

EN İYİ SMAÇÖR ÖDÜLÜ LİZA SAFRONOVA'NIN OLDU
Final karşılaşmasının ardından yapılan törende ilk olarak turnuvanın rüya takımı ödülleri sahiplerini buldu. Milli takımımızdan Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’, Beren Yeşilırmak ‘En İyi Pasör Çaprazı ve Dilay Özdemir ‘En İyi Pasör’ ve ‘En Değerli Oyuncu (MVP)’ ödüllerinin sahibi oldu.

Trt Spor'a konuşan milli voleybolcular Liza Safronova, Nisan Eroğuz, İlayda Naz Gergef duygularını dile getirdi.

LİZA SAFRONOVA: EDA ERDEM'İ ÖRNEK ALIYORUM
Örnek aldığı kişinin Eda Erdem olduğunu söyleyen Liza Safronova şunları söyledi: Ben her oyuncunun beğendiğim bir özelliğini örnek almaya çalışırım. Öyle kendimi de geliştirmeye çalışırım. Ama sahadaki duruşuyla şu anda aynı takımda oynayacağım için Eda Erdem diyebilirim.

Haberin Devamı

Liza Safronova: Eda Erdemi örnek alıyorum

Check-up'ta bazı oyuncuları gördüm. Şu an hava çok güzel. Herkes beni çok sıcak karşıladı zaten. Ablalarımla antrenman yaparak çok gelişeceğimi düşünüyorum. Antrenörle de kanım uyuştu diyeyim. Fenerbahçe'deki ilk maçıma çıkmak için çok sabırsızlanıyorum.

LİZA: BİR AN ÖNCE A MİLLİ TAKIMDA OLMAK İSTİYORUM
Bir an önce artık A Milli takımda ben de kendimi görmek istiyorum. Hedefimiz zaten orası, her voleybolcunun hedefi orasıdır zaten.

A Milli takımımız sayesinde voleybol bu kadar gelişti zaten Türkiye'de. Geçen sene namağluplardı her yerde. Biz de onlar gibi olmak istedik.

NİSAN EROĞUZ: EDA ABLAYI ÇOK ÖRNEK ALIYORUM
Nisan Eroğuz da örnek aldığı isim olarak Eda Erdem'i açıkladı: Hem ülkemizi temsil etmesi açısından hem de diğer ülkelerin oyuncularının da çok örnek aldığı bir isim olarak Eda Ablayı örnek alıyorum. Hem saha içindeki duruşu hem karakteri hem de oyunu olarak Eda Ablayı çok örnek alıyorum.

GERGEF: GİZEM ÖRGE, SİMGE AKÖZ VE AYÇA AYKAÇ ÇOK BAŞARILI
Takımın liberolarından olan İlayda Naz Gergef ise bütün liberoları izlemeye çalıştığını ifade etti: Tek örnek aldığım bir isim yok aslında. Bütün liberoları izlemeye çalışıyorum. Hepsinden bir şeyler katmaya çalışıyorum kendime. Şu an A takımımızda Simge Aköz, Ayça Aykaç, Gizem Örge hepsi çok başarılı. Hepsi gibi olmak istiyorum daha doğrusu.