İtalya Serie AGian Piero Gasperini'den Nicolo Zaniolo itirafı! Transfer sürecini anlattı

Gian Piero Gasperini'den Nicolo Zaniolo itirafı! Transfer sürecini anlattı

14.07.2024 - 18:31 | Son Güncellenme:

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, Galatasaray'dan transfer ettikleri Nicolo Zaniolo ile ilgili konuştu. Gian Piero Gasperini'nin transfer sürecine dair sözleri dikkat çekti.

Gian Piero Gasperiniden Nicolo Zaniolo itirafı Transfer sürecini anlattı

Aston Villa'nın satın alma opsiyonunu kullanmadığı Nicolo Zaniolo, sezonun sona ermesinin ardından Galatasaray'a geri dönmüştü. İtalyan yıldız, sarı-kırmızılı takıma döner dönmez yeniden ayrıldı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Nicolo Zaniolo'yu şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar Atalanta'ya kiraladı. Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, yeni transferleri Nicolo Zaniolo ile ilgili konuştu.

Gian Piero Gasperiniden Nicolo Zaniolo itirafı Transfer sürecini anlattı

Nicolo Zaniolo'nun Atalanta'ya transfer olmak istediğini belirten Gian Piero Gasperini, "Bir gün Borriello beni aradı ve, 'Size transfer olmak isteyen bir oyuncum var. Çok güçlü, tam bir canavar' dedi. Ben de, 'Kim, Zaniolo mu?' dedim" ifadelerini kullandı.

Nicolo Zaniolo transferi için yönetimle kendisinin görüştüğünü vurgulayan Gian Piero Gasperini, "Ardından Andrea D'Amico ve yönetim kurulu başkanı Luca Percassi ile konuştum. Zaniolo'nun transferi ilgimi çekti ve o da geldi" dedi.

Haberin Devamı

6.4 MİLYON EUROYA KİRALANDI

Atalanta'nın Nicolo Zaniolo'nun kiralanması karşılığında 6 milyon 400 bin euro ödediği açıklanmıştı. Sarı-kırmızılılar, oyuncunun şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonunun 15 milyon 500 bin euro olduğunu belirtmişti. Öte yandan sözleşmede 2 milyon euroluk şarta bağlı bonus maddesinin yer aldığı aktarılmıştı.

Gian Piero Gasperiniden Nicolo Zaniolo itirafı Transfer sürecini anlattı

Galatasaray'dan Nicolo Zaniolo transferine dair Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2024-2025 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Atalanta Bergamasca Calcio S.R.L. ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, Atalanta Bergamasca Calcio S.R.L., şirketimize 6.400.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Satın alma opsiyonun gerçekleşmesi durumunda, kesin transfer bedeli 15.500.000 Euro'dur. Ayrıca, maksimum 2.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus anlaşmada yer almaktadır."

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter, Roma, Galatasaray ve Aston Villa'da oynadı.

Galatasaray, Roma'dan 15 milyon euro karşılığında transfer ettiği Nicolo Zaniolo'nun kiralanmasından şu ana kadar toplam 11 milyon 400 bin euro gelir elde etti.

Haberin Devamı

25 yaşındaki hücum oyuncusunun Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Nicolo Zaniolo'nun güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Nicolo Zaniolo, İtalya Milli Takımı'nda 19 müsabakada forma şansı buldu. 25 yaşındaki on numara, bu karşılaşmalarda 2 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.