İngiltere Haberleri Gareth Southgate: Yapmamız gereken bu şansları gole çevirmek!

Gareth Southgate: Yapmamız gereken bu şansları gole çevirmek!

26.06.2024 - 01:15 | Son Güncellenme:

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, Slovenya maçının ardından konuştu.

Gareth Southgate: Yapmamız gereken bu şansları gole çevirmek

EURO 2024 C Grubu'nun 3'üncü ve son haftasında Slovenya ile golsüz berabere kalan İngiltere'de teknik direktör Gareth Southgate açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı değerlendiren Gareth Southgate, "Topla çok daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bazı iyi pozisyonlar yarattık. Kale önünde o kırılma noktasını yakalayamıyoruz. Oyuna giren oyuncuların iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Tepkileri anlıyorum ama bu zor bir ortam. Yaptığımız değişikliklerle maçı kazanmaya çalıştık. Sahaya hücum oyuncuları koyduk. Cole Palmer çok iyiydi. İyi alan buluyor ve şans yaratıyor ve maçın sonunda gol atması için onu destekliyorduk. Onlar genç oyuncular ve zor bir ortamda onları deniyoruz. Bizim için iyi bir etki yarattılar ve bizim için iyi şeyler yaptılar" dedi.

Genç futbolcuların performansına parantez açan Gareth Southgate, "Anthony Gordon, Cole Palmer, Kobbie Mainoo, gerçekten iyi oynadılar. Bunun üzerine bir şeyler inşa etmeliyiz. Bu gece üzerine koymamız gereken birçok şey vardı. Bu gece iyi pres yapan Conor Gallagher ile oynadık ve bunu daha iyi yaptık. Sonra Kobbie Mainoo'nun topu kontrol etmesinin bize yardımcı olacağını düşündük" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son 16 Turu'na değinen Gareth Southgate, "İyi oynamalıyız ve kiminle oynarsak oynayalım gerçekten zor bir tur olacak. Pek çok şey bir araya gelmeye başladı. Turnuvadan önce pek çok sorunumuz vardı. Bence savunmanın oynadığı oyun büyük bir oyun ve üzerine inşa edilecek bir şey. Şanslar yarattık ama tek yapmamız gereken bu şansları gole çevirmek" ifadelerini kullandı.