01.08.2021 - 11:03 | Son Güncellenme:
Galatasaray'da Berkan Kutlu transferinde son anda kriz yaşandığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızlılarda Başkan Burak Elmas ve bir yönetici krizi önledi. İşte detaylar...
Galatasaray yönetimi yaklaşık 1 aydır kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Alanyaspor'un 23 yaşındaki futbolcusu Berkan Kutlu'nun transferini olumlu sonuçlandırdı. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz perşembe günü Berkan Kutlu ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.
Berkan Kutlu; Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara, Barış Yılmaz, Alexandru Cicaldau, Aanholt ve Sacha Boey'den sonra Galatasaray'ın resmen açıkladığı 7. transfer oldu. Yapılan açıklamada "25.01.1998 doğum tarihli Profesyonel Futbolcu Berkan İsmail Kutlu ve kulübü Alanya Spor Kulübü Derneği ile oyuncunun transferi konusunda 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 5 yıllık anlaşmaya varılmıştır" denildi.
İsviçre doğumlu olan Berkan alt yapısını bu ülkedeki Monthey ve Sion'da alırken yine Sion'da profesyonel oldu. Berkan geçen yıl ağustos ayında Alanyaspor'a bedelsiz transfer olmuştu.
Berkan Kutlu takımla birlikte çalışmalara başladı. Lisansı çıkan tecrübeli futbolcu Fatih Terim'in şans vermesi halinde resmi maçlarda forma şansı bulabilecek.
Galatasaray’da Berkan Kutlu transferinde, son dakikada senet krizi yaşandığı ortaya çıktı. Alanya Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun, son gün, bonservis bedelinin 25 milyon kiralık kısmı için 2 senet istediği öğrenildi.
Genel Kurulu’nun yapıldığı gün Ankara’da gerçekleşen zirvede, Çavuşoğlu’nun, Başkan Burak Elmas ve yönetimden bir ismin şahsi kefaletini istediği belirlendi.
Son dakika gelen bu talep sonrası görüşmelerin tıkandığı bildirildi. Daha sonra krizi çözmek isteyen Galatasaray Başkanı Elmas ve başkan yardımcısı Rezan Epözdemir’in, 25 milyon liralık senede kefil olarak problemi giderdiği ortaya çıktı.
Her iki isim 25 milyon TL’lik borcun altına imza attıkları ifade edildi. Galatasaray böylece Berkan transferinde mutlu sona ulaştı.
Zor ve çetin geçen görüşmeler sonrası sarı-kırmızılı yönetim, Fatih Terim’in ısrarla istediği 23 yaşındaki oyuncuyu renklerine bağladı.
3 yerli oynatma zorunluluğundan dolayı Berkan’ın yeni sezon planlamasında çok önemli bir görevi bulunurken, lisansı çıkarılan Berkan da UEFA’ya bildirilen listeye dahil edildi.
UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön elemesinde İskoçya’nın St. Johnstone ile karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla devam etti. Bir günlük iznin ardından çalışmalarına devam eden sarı-kırmızılı ekip, taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenmana yeni transfer Berkan Kutlu’da katıldı.
Galatasaray’da Morutan konusundaki belirsizlik sürüyor. Steaua Bükreş forması giyen 22 yaşındaki futbolcu için Rumen cephesi, bitme noktasına geldiğini iddia ederken, sarı-kırmızılı yönetime göre bu rakamlarla transferin çok zor olduğu düşünülüyor. Sarı-kırmızılıların 22 yaşındaki oyuncu için 10 milyon euroluk bonservisi yüksek ve abartılı buldukları öğrenildi.
St. Johnstone Teknik Direktörü Callum Davidson 0-0 berabere kaldıkları, Ross Country maçına odaklanamadıklarını, çünkü futbolcuların aklında sadece Galatasaray’ın bulunduğunu dile getirdi. Evening Telegraph Gazetesi’ne konuşan Davidson, “Oyuncularımın aklında Galatasaray maçından başka bir şey yok. Motive olamıyorlar. Adeta bu maçla yatıp bu maçla kalkıyorlar” ifadelerini kullandı.