GalatasarayGalatasaray'dan yeni sezona 'tatsız' başlangıç!

Galatasaray'dan yeni sezona 'tatsız' başlangıç!

03.08.2024 - 23:37 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de yeni sezon öncesi oynadığı 6 maçın 4'ünde kaybetti.

Galatasaraydan yeni sezona tatsız başlangıç

Galatasaray, Süper Lig'de 9 Ağustos'ta başlayacak yeni sezon öncesinde yaptığı 6 maçın 4'ünden mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Sezonu 3 Temmuz'da İstanbul'da açan Okan Buruk'un öğrencileri, 9 Temmuz'da ilk etap hazırlık kampı için Avusturya'ya gitti. Linz kenti yakınlarından Geinberg kasabasında milli futbolcularından yoksun çalışan sarı-kırmızılı ekip, Avusturya temsilcisi LASK'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Summer Series Upper Austria" turnuvasına katıldı.

Galatasaray, ilk etap kampındaki hazırlık maçlarında LASK'a 3-2, Almanya 2. Futbol Ligi temsilcisi Fortuna Düsseldorf'a ise 5-2 yenilirken Slovakya'nın Trencin takımını 4-1 mağlup etti. 18 Temmuz'daki Trencin mücadelesi sonrasında İstanbul'a dönüp 2 gün izin yapan Galatasaray, 22 Temmuz'da ikinci etap kampı için Liezen bölgesindeki Irdning kasabasına gitti.

Bu kampa A Milli Futbol Takımı ile 2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden futbolcular da katıldı. Galatasaray ikinci etap kampında 2 hazırlık maçı oynadı. İtalya 1. Futbol Ligi takımlarından Lecce'yi 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, Parma'ya 2-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takım, çıktığı ilk resmi maçtan da 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Galatasaray, söz konusu maçlarda 10 gol atarken kalesinde 17 gol gördü.

BATSHUAYI İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-kırmızılı formayı ilk kez bir resmi maçta giydi.

Geçen sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve serbest oyuncu statüsüyle sarı-kırmızılılarla 3 yıllık sözleşme imzalayan Belçikalı santrfor, karşılaşmanın 46. dakikasında Dries Mertens'in yerine oyuna girdi.

YUNUS YAKLAŞIK 1 YIL SONRA

Galatasaray'ın altyapısından çıkan milli futbolcu Yunus Akgün, yaklaşık 1 yıl sonra sarı-kırmızılı formayı bir resmi maçta terletti.

Son olarak geçen sezonun 2. haftasında 19 Ağustos 2023'te Trabzonspor ile yapılan Süper Lig müsabakasında oynayan Yunus, ardından İngiltere Championship takımlarından Liecester City'ye kiralandı.

Sezon sonunda takıma geri dönen Yunus Akgün, Beşiktaş derbisinde 60. dakikada Hakim Ziyech'in yerine oyuna girerek 350 gün sonra Galatasaray formasıyla sahaya çıktı.