FenerbahçeSenad Ok, Fenerbahçe'deki 3 ayrılığı açıkladı! 'Türkiye'ye sadece tatile gelir'

Senad Ok, Fenerbahçe'deki 3 ayrılığı açıkladı! 'Türkiye'ye sadece tatile gelir'

24.07.2024 - 13:52 | Son Güncellenme:

Lugano'yu deplasmanda 4-3 yenerek tur kapısını ardına kadar açan Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli takımdaki son durumu Skorer'in Instagram canlı yayınında aktardı.

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki ilk maçında Lugano'yu deplasmanda 4-3 mağlup etti. Bu karşılaşmanın rövanşı 30 Temmuz Salı günü Kadıköy'de oynanacak. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli takımda yaşanan son gelişmelerle ilgili Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri:   

En-Nesyri, teknik direktör Mourinho'nun en çok istediği oyuncuydu. Yalnızca golcü olarak düşünmemeli. Sistemin bir parçası. Fenerbahçe'nin dinamik ve çabuk futbolcuya ihtiyacı var. Sadece golcü özellikleri sebebiyle tercih edilen bir oyuncu değil. Olursa belki orta saha transferi olur. Onun dışında bir transfer beklemiyorum.

Senad Ok, Fenerbahçedeki 3 ayrılığı açıkladı Türkiyeye sadece tatile gelir

'ZAJC, EMRE MOR VE CRESPO YOLCU'

Zajc, Emre Mor ve Crespo kadroda düşünülmüyor. Yabancı medyada En-Nesyri'nin bonservisi ile ilgili 20 milyon Euro iddiaları var. Ben sorduğumda '20 milyon Euro'nun altında' dendi. Bonuslarla birlikte 20 milyon Euro olabilir.

'SAKİN VE SABIRLI OLMAK LAZIM'

Mourinho, İsmail Kartal'dan biraz daha farklı oynatıyor. Fenerbahçe kalesinde 3 gol gördü. Mourinho bunun üzerine çalışacaktır. Geçen sezonlara göre çok daha dengeli oyun olacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi teknik adamlarından biri. Fenerbahçe'yi çok benimsemiş. Böyle bir ismi getirmek kolay değil. Sakin ve sabırlı olmak lazım. Bu takımın sonuç alacağını düşünüyorum. Çok üst düzey bir kadro. Buradan başarının çıkmaması zor.

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçedeki 3 ayrılığı açıkladı Türkiyeye sadece tatile gelir

'27 YAŞINDAKİ HALİ TÜRKİYE'YE SADECE TATİLE GELİR' 

Dzeko ile En-Nesyri arasında 11-12 yaş fark var. Dzeko'nun 26-27 yaşındaki hali Türkiye'ye sadece tatile gelir. Bir kere buradan bakalım. Dzeko'nun her maçı kaldırma ihtimali yok. Mesleğine olan tutkusu ve aşkı çok önemli. Hala Bosna Hersek Milli Takımı'nı bırakmadı. İşine aşık bir adam bu. Limitleri de zorluyor. Birinci golcü En-Nesyri olmakla beraber Dzeko'nun ikinci golcü olması gayet mantıklı. Belki Cenk, Dzeko'nun önüne geçebilir. Dzeko'nun dezavantajı yaşı. Her maçta birinci golcü olarak oynaması zor. Bu fizikle, matematikle alakalı bir şey.

'KADRONUN YARISI DEĞİŞECEK'

Dzeko'ya bunu doğru anlattığında sorun olmaz. Takıma büyük bir zenginlik katar. Fenerbahçe'nin hala biraz yolu var. Dünkü kadronun yarısı değişecek. Orta sahaya transfer gelebilir. Fenerbahçe oyundan ziyade, kalitesiyle kazandı. Az gol yemeye çalışan bir takım olacak. 1 aylık bir sürecin ardından taşların yerine oturacağını düşünüyorum. Bu yüzden iyimserim. En çok umutlanmamı sağlayan Jose Mourinho. Mourinho kazanmak için her sistemi oynatır, dener. Fenerbahçe'nin kazanmaya ihtiyacı var. Sonuca giden futbol neyse Mourinho onu oynatır. Bu sezonki macerasını heyecanla bekliyorum.

Haberin Devamı

Senad Ok, Fenerbahçedeki 3 ayrılığı açıkladı Türkiyeye sadece tatile gelir

AMRABAT KONUSU

Sofyan Amrabat'la ilgili çok sıcak bir durum yok. Fenerbahçe'de transfer bitmiyor. Krunic fena değil ama daha iyisi olabilir mi diye bakılıyor. Milan'da adam çatır çatır oynuyordu. Seyircinin ona destek vermesi lazım. Buraya bir hamle olabilir.

 

 

Yazarlar