GalatasarayGalatasaray'a Derrick Köhn piyangosu! Avrupa devi talip

Galatasaray'a Derrick Köhn piyangosu! Avrupa devi talip

14.07.2024 - 19:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray forması giyen Derrick Köhn'e Avrupa devinin talip olduğu öğrenildi. Çizme temsilcisinin, tecrübeli sol beki rotasyonda düşündüğü kaydedildi.

Galatasaraya Derrick Köhn piyangosu Avrupa devi talip

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı takımdaki geleceği merak konusu olan Derrick Köhn'e Avrupa'dan dev kulübün ilgi gösterdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Derrick Köhn'ü kadrosuna katmak isteyen Avrupa devinin, 25 yaşındaki sol beki rotasyonda kullanmayı hedeflediği aktarıldı. İtalyan basınından Calcio Mercato'nun haberine göre; Serie A'dan iki kulüp, Galatasaray forması giyen Derrick Köhn'ün peşine düştü.

Galatasaraya Derrick Köhn piyangosu Avrupa devi talip

Derrick Köhn ile ilgilenen kulüplerin Milan ve Torino olduğu kaydedildi. Milan'ın Alman sol beki rotasyonda düşündüğü vurgulandı. Milan'ın Theo Hernandez'e yedek bir sol bek arayışında olduğu ve bu futbolcunun Derrick Köhn olabileceği aktarıldı.

Öte yandan 25 yaşındaki sol bek için Serie A'dan Torino'nun da ilgisinin bulunduğu vurgulandı. Torino'nun Derrick Köhn'ü doğrudan ilk 11'de düşündüğü belirtildi. Galatasaray'ın ilgilere rağmen Derrick Köhn'ü bırakma niyetinin olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

TEMMUZ TAKSİDİ ÖDENMEDİ

Galatasaray'ın Hannover'den kadrosuna kattığı Derrick Köhn ile ilgili kısa süre önce Alman basınından çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı. Hannover'in transfer taksitlerinin ödenmediği gerekçesiyle Galatasaray'a dava açmaya hazırlandığı belirtilmişti.

Galatasaraya Derrick Köhn piyangosu Avrupa devi talip

Sarı-kırmızılı yetkililer, Derrick Köhn için ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Hannover'e sadece 1 Temmuz'da ödenmesi gereken taksidin ödenmediğini belirten kurmaylar şu ifadeleri kullandı:

"30 Haziran itibariyle borçsuzluk kağıdı almak için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Köhn’ün bonusları da buna dahil... 1 Temmuz’da ödenmesi gereken bir taksit vardı. Önümüzdeki günlerde bunu da ödeyeceğiz ama ortada açılmış bir dava yok."

Galatasaraya Derrick Köhn piyangosu Avrupa devi talip

15 MAÇTA ŞANS BULDU

Galatasaray'ın 2023-2024 sezonu devre arasında kadrosuna kattığı Derrick Köhn, sarı-kırmızılı takımda 15 maça çıktı. Alman futbolcu, bu müsabakalarda 1 gol atma başarısı gösterdi. 25 yaşındaki sol bek, takım arkadaşlarına 2 asist yaptı.

Derrick Köhn'ün Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Alman futbolcunun güncel piyasa değeri 6 milyon euro.

Bramfeld altyapısında yetişen Derrick Köhn daha sonra Hamburg, Bayern Münih II, Willem II ve Hannover'de forma giydi. Galatasaray, 25 yaşındaki Alman futbolcu için geride kalan sezonun devre arasında 3 milyon 350 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Yazarlar